Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

Sport (Categoria articolului)

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

”Ce începe prost nu se poate termina decât și mai prost”, a spus un anume Murphy, iar această zicală i se potrivește perfect președintelui CS Câmpina. Și ne referim foarte clar și evident la episodul în care, găsit de un influent pe atunci om politic, actualul președinte al clubului municipalității a dat mai întâi examen pentru a obține acest post. Un examen pe care, deși l-a dat singur, a ieșit pe locul doi! Personajul care l-a găsit și pus în funcție și-a exercitat influența - unii zic că nu chiar degeaba - și a reluat concursul, probabil cu întrebări mult mai ușoare, astfel încât singurul candidat nu a mai ieșit al doilea și a obținut nota minimă pentru a putea fi pus în funcție. 
Cu așa un început fulminant, se aștepta cineva să se întâmple minuni cu sportul câmpinean?!
Nu vom parcurge toate năzbâtiile comise de președintele CS Câmpina în ultimii ani, dar sunt câteva episoade care l-ar califica la orice altceva numai la a conduce un club sportiv, nu.
Să ne reamintim că a generat un întreg scandal, atunci când la influența aceluiași politician care îl cam pusese în funcție, CS Câmpina a încheiat "fatidicul" protocol cu HM Junior, unul total pagubos clubului administrației locale. În urma acelui scandal, când președintele CS Câmpina a semnat de unul singur contractul cu HM, s-a luat decizia înființării Comitetului Director, care s-a dovedit doar o umbrelă pentru continuarea matrapazlâcurilor. Vă reamintim că, la un moment dat, în mandatul trecut, din Comitetul Director a făcut parte și consilierul Monica Clinciu, care după scurt timp a ales să demisioneze, tocmai pentru că președintele se bucura de susținerea politică a mai marilor acelor vremuri apuse. Ce a urmat? Din cauza acelui contract s-a ajuns la proces, iar singurii văduviți au fost copiii câmpinenilor, legitimați la clubul municipalității, care nu au putut juca o perioadă în nicio competiție oficială. Cine le dă timpul înapoi acelor copii?! În plus, nici până în ziua de astăzi, clubul municipalității nu a recuperat sumele stabilite de instanță, pentru că HM Junior nu mai funcționează acum în aceeași formă juridică de la început, astfel că nu s-a putut recupera absolut nimic, rămânând gaura în bugetul local provocată de... președintele CS Câmpina. Dacă se întâmpla în mediul privat așa ceva...
De asemenea, la bazinul didactic, aflat în administrarea clubului, președintele acestuia, care conduce și o grupă de înotători, a intrat în conflict cu toate celelalte cluburi de natație care fac performanță. Cât despre banii pe care i-a încasat multă vreme, de la părinți și bunici, fără nicio chitanță, pentru orele de inițiere, nu știe nimeni nimic, nu a auzit nimeni nimic, nici în trecuta administrație și, iată, nici în actuala, când lucrurile ar fi trebuit să se schimbe radical.
Peripețiile nu s-au oprit. După ce a cheltuit în acești ani o sumă care se apropie de ordinul a câteva milioane de euro a reușit contraperformanța de a nu fi produs aproape nimic. Un sportiv talentat la natație și antrenori dedicați la celelalte secții, care își văd de treaba lor și au căutat și găsit copii cu care să apară ceva rezultate, toate acestea sunt lucruri care nu au venit urmare a managementului clubului municipalității. 
Colac peste pupăză, a urmat un nou contract cu HM... La fel de dubios ca și primul și făcut în aceleași condiții nebuloase, președintele CS Câmpina părând a confunda ștampila clubului cu orice altceva.
Despre cum arată baza sportivă, nici nu are rost să mai vorbim. Terenul de fotbal cu suprafață sintetică începe să se găurească, grupurile sanitare sunt înfundate, mizeria domnește pe sub tribună și în jurul arenei, toate fiind argumente pentru ca ceva să se schimbe. Fără să mai adăugăm zero performanțe, zero comunicare (aruncați o privire cum arată site-ul clubului, unul plătit din bani publici), zero implicare, zero atragere copii spre sport, dar tone de bani (publici) cheltuiți.
În sport, ca și în alte domenii, nu se schimbă echipa, ci conducătorul, pentru că ”peștele de la cap se-mpute”, după cum spune o veche vorbă din bătrâni. Așadar, președintele CS Câmpina trebuie să plece! Dacă nu are onoarea să o facă singur, ceea ce este foarte probabil, administrația locală este datoare câmpinenilor cu rezolvarea acestei situații, iar dacă se declară neputincioasă, atunci devine părtașă la toate aceste mizerii.

2808 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dorina 29.11.2023 16:09 Am vazut numeroase comentarii pe Facebook care ii iau apararea acestui lui stoican. Este clar ca ati deranjat un cuib caare trece usor de la un mandat la altul, de la un primar la altul... Ati deranjat interesele acestora, care au nevoie de un om slab, ca sa nu zic prost, intr-o astfel de functie. Deci, cu cat e presedintele csc mai slab (sau mai prost) cu atat mai bine este pentru ei.. Unii care se bucura doar ca au un copil care urca pe un podium si care prefera cantitatea in locul calitatii. E trist in ce hal am ajuns ca natie!
  • diss 29.11.2023 16:54 Este foarte simplu.Are , nu are , omul nu pleacă .Păi ați văzut căine care să plece de la măcelărie? Sportul este la fel ca administrația locală: falimentar.
  • Ilie 30.11.2023 13:22 Cuibul de viespi.Acest domn Stoican e moneda de schimb.Atletii dl Pavel se antrenează cum pot,copii dl Pascu iar unde și cum pot,politicienii caută acari Păun,oameni slabi chiar și cu studii superioare și apoi dau cu subsemnatul,rămân cu o funcție Intr un registru.Campinatv au dreptate,jurnalistul Frățilă l a ghidat din umbra și văzând că se îngroașă gluma că HM are grupa de copii...doamne o dam la pace,cine răspunde pt prostii...mai vedem.Ganditi o chestie-lui Chițu îi dădeau 1 miliard și jucau în divizia B,ăștia toaca miliarde în liga județeană.

Sport

656 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1587 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

598 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

784 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.