Omagiu adus lui Michele Scarponi la "Marșul pe două roți" de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre participanții la acțiunea de astăzi de la Câmpina, destinată promovării respectului în trafic, a ținut să-i aducă un omagiu ciclistului italian Michele Scarponi, decedat vineri în urma unui accident rutier produs în timp ce se antrena. Scarponi avea doar 37 de ani.

Tragedia a șocat lumea ciclismului. Michele Scarponi de abia se întorsese din Turul Alpilor, unde s-a clasat pe locul al patrulea și se pregătea pentru Turul Italiei, unde urma să fie liderul echipei Astana. Vineri a ieșit să facă o tură cu bicicleta în apropierea casei sale și a fost lovit, într-o intersecție, de o camionetă al cărei șofer nu a fost atent și nu l-a văzut pe ciclist. Michele Scarponi a murit pe loc...
În Câmpina sunt mulți iubitori ai ciclismului și cunoscători ai acestui sport frumos, care câștigă tot mai mult teren și la noi. Unul dintre ei a participat la marșul de astăzi cu gândul la Michele Scarponi, un mare campion, ucis de o mașină. "Marșul pe două roți", organizat în fiecare an la Câmpina, este o acțiune de conștientizare civică, o acțiune prin care se dorește ca șoferii să înțeleagă că nu sunt singuri în trafic. Că pe lângă ei sunt și bicicliști, și motocicliști. Că respectul reciproc în trafic este extrem de important și poate salva vieți.

Citiți și Participanții la "Marșul pe două roți" au promovat respectul reciproc în trafic

4171 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1595 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.