Clubul Sportiv Câmpina a fost înființat de municipalitate în anul 2015, dar de atunci și până astăzi veștile bune legate de activitatea acestui club (finanțat din bani publici) întârzie să apară. Vești proaste și scandaluri au fost, însă destule. Ideea generoasă de la care a pornit s-a transformat repede într-un bolovan care a făcut țăndări imaginea oricum extrem de modestă pe care o are administrația câmpineană atunci când este vorba de sport. Clubul Sportiv Câmpina a pornit la drum cu trei obiective importante: dezvoltarea sportului de masă, realizarea de performanțe sportive și administrarea bazelor sportive aparținând municipalității. S-a dezvoltat sportul de masă în Câmpina? La ce performanțe sportive a ajuns CS Câmpina? Cum sunt administrate bazele sportive?
După ce o vreme nu s-a mai vorbit despre activitatea CS Câmpina la nivelul Consiliului Local, subiectul a fost redeschis la ședința de la sfârșitul lunii februarie, de către consilierul local Elena Albu. "Avem un club sportiv care a produs hărmălaie niște luni la rând și mă gândesc dacă e vreo coincidență că noi nu am mai auzit nimic despre acest club de la momentul în care s-a completat componența consiliului de administrație, s-a extins și s-a completat cu alte persoane. Deci, mai există acest club, o mai fi având el vreo activitate, a plătit cheltuielile de judecată, a fost exclus? Mi-aș dori foarte tare să avem un raport cât de curând ca să putem actualiza și noi informațiile despre acest club sportiv. Senzația mea este că acest club a fost cumva acaparat de niște persoane pe care noi le-am pus acolo. Nu răspunde nimeni de ce se întâmplă acolo, dar noi dăm banii", a afirmat Elena Albu.
Nici primarul Horia Tiseanu nu a avut cuvinte de laudă la adresa activității CS Câmpina: "Cu toate intențiile bune, dar vă rog pe cei care sunteți în Consiliul Director să verificați ce se întâmplă cu acest club, pentru că am și eu o informație din partea unui cetățean că nu a putut să joace fotbal sau să alerge, ceva de genul ăsta, pe terenul sintetic. Cred că ar trebui să existe un program, ca și la bazinul de înot, mă întreb cât de mare este programul, dacă nu cumva s-a restrâns foarte mult", a spus Horia Tiseanu.
După aceste intervenții, în apărarea conducerii clubului a sărit (foarte vehement și vizibil deranjat de afirmațiile anterioare) consilierul Florin Frățilă: "S-a făcut aici o referire la o entitate la care sunt membru în Consilul Director. Desigur, o să avem o ședință curând și o să analizăm fărădelegea care s-a produs, ca unul să alerge sau să n-alerge, cine știe, Doamne, ce s-a întâmplat! O să încercăm să analizăm și ce se întâmplă la bazin, așa cum spunea domnul primar că are o sesizare, o să analizăm și chestia asta și o să-l întrebăm pe domnul președinte și despre raportul pe care l-a dat sau nu l-a dat. Am vrut să vă asigur de chestia asta". (video)
Ce va urma? Cel mai probabil, la următoarea ședință a Consiliului Local va exista un raport al Clubului Sportiv, dar în formă scrisă, pentru că, știm deja, președintele Adrian Stoican are o problemă când trebuie să vorbească în fața consilierilor sau să răspundă la întrebări. Nu, nu avem nimic cu Adrian Stoican și nici cu cei care îl susțin, dar totuși, la câte s-au întâmplat la acest club și la ce buget are (1,13 milioane lei în 2018), nu ar trebui să se dea dovadă de o mai mare transparență și măcar o minimă comunicare?
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.