După cum știți, sâmbătă dimineață, la Biroul Electoral Județean s-a tras la sorți ordinea pe buletinele de vot a partidelor cu grup parlamentar propriu și a celor aparținând minorităților cu reprezentare în Parlament. Iar sorții au decis: 1. ALDE, 2. PSD 3. Partida Romilor Pro Europa, 4. PNL, 5. UNPR. Sâmbătă după-amiază, în fiecare localitate, la Biroul Electoral de Circumscripție, a avut loc tragerea la sorți pentru completarea buletinul de vot.
La Câmpina, tragerea la sorți a avut loc în prezența reprezentanților tuturor partidelor (contactați telefonic de BEC, așa cum era normal și nu așa cum s-a procedat la tragerea la sorți pentru completarea Biroului, când au fost anunțați doar reprezentanții partidelor cu grup parlamentar) și a rezultat următoarea ordine: 6. PND, 7. PSRO, 8. PP-LC, 9. PRU, 10. PMP. Pentru Câmpina, situația este relativ clară la Consiliul Local și Consiliul Județean. Toate aceste partide au liste de candidați pentru Consiliul Local, iar opt dintre ele au și candidat la Primărie. O situație mai delicată este la buletinul de vot pentru alegerea primarului. Partida Romilor are poziția a treia, dar nu are candidat la Primărie. Și atunci, ce se va întâmpla? Rămâne o căsuță goală pe buletinul de vot sau se decalează ordinea celorlalți candidați?! Nu scrie nicăieri în Legea 115/2015 privind alegerile locale și nici în normele de aplicare a acesteia.
Sunt localități în Prahova unde Partida Romilor, de exemplu, nu are nici organizație, deci nu participă la alegerile locale din 5 iunie. Iar ordinea primelor cinci partide pe buletinul de vot este aceeași peste tot. Ceea ce s-a tras la sorți la BEJ este valabil pentru toate localitățile județului și așa va fi înscris pe toate cele trei buletine de vot (primar, Consiliul Local și Consiliul Județean). Așa prevede Legea 115/2015 a alegerilor locale, dar nimeni nu s-a gândit că poate un partid nu are candidați peste tot.
La alegerile din 2012, tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot s-a efectuat la BEC, în fiecare localitate și așa ar fi fost normal să se întâmple și acum. La BEC pentru primar și Consiliul Local și la BEJ pentru Consiliul Județean. Dar între timp s-a schimbat legea și nu s-a mai gândit nimeni la situația din teritoriu.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.