Ordinea pe buletinele de vot a tuturor candidaților de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți, sâmbătă dimineață, la Biroul Electoral Județean s-a tras la sorți ordinea pe buletinele de vot a partidelor cu grup parlamentar propriu și a celor aparținând minorităților cu reprezentare în Parlament. Iar sorții au decis: 1. ALDE, 2. PSD 3. Partida Romilor Pro Europa, 4. PNL, 5. UNPR. Sâmbătă după-amiază, în fiecare localitate, la Biroul Electoral de Circumscripție, a avut loc tragerea la sorți pentru completarea buletinul de vot.

La Câmpina, tragerea la sorți a avut loc în prezența reprezentanților tuturor partidelor (contactați telefonic de BEC, așa cum era normal și nu așa cum s-a procedat la tragerea la sorți pentru completarea Biroului, când au fost anunțați doar reprezentanții partidelor cu grup parlamentar) și a rezultat următoarea ordine: 6. PND, 7. PSRO, 8. PP-LC, 9. PRU, 10. PMP. Pentru Câmpina, situația este relativ clară la Consiliul Local și Consiliul Județean. Toate aceste partide au liste de candidați pentru Consiliul Local, iar opt dintre ele au și candidat la Primărie. O situație mai delicată este la buletinul de vot pentru alegerea primarului. Partida Romilor are poziția a treia, dar nu are candidat la Primărie. Și atunci, ce se va întâmpla? Rămâne o căsuță goală pe buletinul de vot sau se decalează ordinea celorlalți candidați?! Nu scrie nicăieri în Legea 115/2015 privind alegerile locale și nici în normele de aplicare a acesteia.

Sunt localități în Prahova unde Partida Romilor, de exemplu, nu are nici organizație, deci nu participă la alegerile locale din 5 iunie. Iar ordinea primelor cinci partide pe buletinul de vot este aceeași peste tot. Ceea ce s-a tras la sorți la BEJ este valabil pentru toate localitățile județului și așa va fi înscris pe toate cele trei buletine de vot (primar, Consiliul Local și Consiliul Județean). Așa prevede Legea 115/2015 a alegerilor locale, dar nimeni nu s-a gândit că poate un partid nu are candidați peste tot. 

La alegerile din 2012, tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot s-a efectuat la BEC, în fiecare localitate și așa ar fi fost normal să se întâmple și acum. La BEC pentru primar și Consiliul Local și la BEJ pentru Consiliul Județean. Dar între timp s-a schimbat legea și nu s-a mai gândit nimeni la situația din teritoriu.

3237 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • As 11.05.2016 10:35 Țiganii din Campina vor emite un comunicat de presa in care cică dacă le da Tiseanu încă 60 milioane lei vechi, le cedează locul pe buletinul de vot. Cică pot fi si bani de la bugetul local pentru o acțiune culturală, pe ei nu i-ar deranja!

Actualitate

4625 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2302 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1758 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2135 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.