Ordinea pe buletinele de vot a tuturor candidaților de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți, sâmbătă dimineață, la Biroul Electoral Județean s-a tras la sorți ordinea pe buletinele de vot a partidelor cu grup parlamentar propriu și a celor aparținând minorităților cu reprezentare în Parlament. Iar sorții au decis: 1. ALDE, 2. PSD 3. Partida Romilor Pro Europa, 4. PNL, 5. UNPR. Sâmbătă după-amiază, în fiecare localitate, la Biroul Electoral de Circumscripție, a avut loc tragerea la sorți pentru completarea buletinul de vot.

La Câmpina, tragerea la sorți a avut loc în prezența reprezentanților tuturor partidelor (contactați telefonic de BEC, așa cum era normal și nu așa cum s-a procedat la tragerea la sorți pentru completarea Biroului, când au fost anunțați doar reprezentanții partidelor cu grup parlamentar) și a rezultat următoarea ordine: 6. PND, 7. PSRO, 8. PP-LC, 9. PRU, 10. PMP. Pentru Câmpina, situația este relativ clară la Consiliul Local și Consiliul Județean. Toate aceste partide au liste de candidați pentru Consiliul Local, iar opt dintre ele au și candidat la Primărie. O situație mai delicată este la buletinul de vot pentru alegerea primarului. Partida Romilor are poziția a treia, dar nu are candidat la Primărie. Și atunci, ce se va întâmpla? Rămâne o căsuță goală pe buletinul de vot sau se decalează ordinea celorlalți candidați?! Nu scrie nicăieri în Legea 115/2015 privind alegerile locale și nici în normele de aplicare a acesteia.

Sunt localități în Prahova unde Partida Romilor, de exemplu, nu are nici organizație, deci nu participă la alegerile locale din 5 iunie. Iar ordinea primelor cinci partide pe buletinul de vot este aceeași peste tot. Ceea ce s-a tras la sorți la BEJ este valabil pentru toate localitățile județului și așa va fi înscris pe toate cele trei buletine de vot (primar, Consiliul Local și Consiliul Județean). Așa prevede Legea 115/2015 a alegerilor locale, dar nimeni nu s-a gândit că poate un partid nu are candidați peste tot. 

La alegerile din 2012, tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot s-a efectuat la BEC, în fiecare localitate și așa ar fi fost normal să se întâmple și acum. La BEC pentru primar și Consiliul Local și la BEJ pentru Consiliul Județean. Dar între timp s-a schimbat legea și nu s-a mai gândit nimeni la situația din teritoriu.

3673 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • As 11.05.2016 10:35 Țiganii din Campina vor emite un comunicat de presa in care cică dacă le da Tiseanu încă 60 milioane lei vechi, le cedează locul pe buletinul de vot. Cică pot fi si bani de la bugetul local pentru o acțiune culturală, pe ei nu i-ar deranja!

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.