Ordinea pe buletinele de vot a tuturor candidaților de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți, sâmbătă dimineață, la Biroul Electoral Județean s-a tras la sorți ordinea pe buletinele de vot a partidelor cu grup parlamentar propriu și a celor aparținând minorităților cu reprezentare în Parlament. Iar sorții au decis: 1. ALDE, 2. PSD 3. Partida Romilor Pro Europa, 4. PNL, 5. UNPR. Sâmbătă după-amiază, în fiecare localitate, la Biroul Electoral de Circumscripție, a avut loc tragerea la sorți pentru completarea buletinul de vot.

La Câmpina, tragerea la sorți a avut loc în prezența reprezentanților tuturor partidelor (contactați telefonic de BEC, așa cum era normal și nu așa cum s-a procedat la tragerea la sorți pentru completarea Biroului, când au fost anunțați doar reprezentanții partidelor cu grup parlamentar) și a rezultat următoarea ordine: 6. PND, 7. PSRO, 8. PP-LC, 9. PRU, 10. PMP. Pentru Câmpina, situația este relativ clară la Consiliul Local și Consiliul Județean. Toate aceste partide au liste de candidați pentru Consiliul Local, iar opt dintre ele au și candidat la Primărie. O situație mai delicată este la buletinul de vot pentru alegerea primarului. Partida Romilor are poziția a treia, dar nu are candidat la Primărie. Și atunci, ce se va întâmpla? Rămâne o căsuță goală pe buletinul de vot sau se decalează ordinea celorlalți candidați?! Nu scrie nicăieri în Legea 115/2015 privind alegerile locale și nici în normele de aplicare a acesteia.

Sunt localități în Prahova unde Partida Romilor, de exemplu, nu are nici organizație, deci nu participă la alegerile locale din 5 iunie. Iar ordinea primelor cinci partide pe buletinul de vot este aceeași peste tot. Ceea ce s-a tras la sorți la BEJ este valabil pentru toate localitățile județului și așa va fi înscris pe toate cele trei buletine de vot (primar, Consiliul Local și Consiliul Județean). Așa prevede Legea 115/2015 a alegerilor locale, dar nimeni nu s-a gândit că poate un partid nu are candidați peste tot. 

La alegerile din 2012, tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot s-a efectuat la BEC, în fiecare localitate și așa ar fi fost normal să se întâmple și acum. La BEC pentru primar și Consiliul Local și la BEJ pentru Consiliul Județean. Dar între timp s-a schimbat legea și nu s-a mai gândit nimeni la situația din teritoriu.

3851 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • As 11.05.2016 10:35 Țiganii din Campina vor emite un comunicat de presa in care cică dacă le da Tiseanu încă 60 milioane lei vechi, le cedează locul pe buletinul de vot. Cică pot fi si bani de la bugetul local pentru o acțiune culturală, pe ei nu i-ar deranja!

Actualitate

2755 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

399 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

177 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

620 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: