Politic vorbind, s-au cam schimbat lucrurile în Consiliul Local Câmpina de când cei doi consilieri ALDE nu mai votează cum ar dori primarul Horia Tiseanu și fac echipă cu cei șapte consilieri PSD. Aceasta este opoziția locală. De cealaltă parte avem puterea locală, formată din opt consilieri PNL și doi de la PMP. Așadar 10 voturi putere la 9 voturi opoziție și... o mare problemă atunci când lipsește cineva din tabăra primarului Tiseanu. Demonstrația a fost făcută la ședința din 28 februarie a CL Câmpina.
În ședința de miercuri seară, dacă doreau, consilierii PSD și ALDE ar fi putut respinge toate proiectele primarului, în condițiile în care a lipsit consilierul PNL Elena Albu. Au respins două, iar disputa a fost spectaculoasă, cele două tabere acuzându-se reciproc de populism și politicianism. Cele două proiecte respinse de PSD+ALDE vizau aprobarea unor indicatori tehnico-economici pentru două lucrări de investiţii – modernizare și consolidare Strada Siretului (5,15 milioane lei) şi modernizare Drumul Taberei (4,55 milioane lei).
„În condiţiile în care noi nu avem prevăzut în buget niciun leu pentru cele două lucrări, care este oportunitatea de a vota aceşti indicatori?”, a întrebat consilierul PSD Livia Lupu. Fostul viceprimar Ion Dragomir (PSD) a fost şi mai dur: „Ne facem că vrem să facem! Asta este realitatea! De fapt, domnule primar, nu aveţi niciun gând să faceţi aceste lucrări, ci doar încercaţi să minţiţi lumea, să le daţi speranţe oamenilor că se vor face aceste străzi. Nu se face nimic!”
În replică, primarul Horia Tiseanu a precizat: „Sunt mai multe motive pentru care am introdus aceste proiecte. Vrem să încercăm să accesăm nişte fonduri prin PNDL. De asemenea, există posibilitatea să apară o nouă axă de finanţare cu fonduri europene, unde să putem prinde şi aceste străzi. În oricare dintre cazuri, prima cerinţă este să avem aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei”.
„Îi votăm în momentul în care alocaţi fonduri pentru a se realiza efectiv aceste lucrări, prin rectificare a bugetului local!”, a replicat Ion Dragomir. „Nu vă costă nimic să votaţi acest proiect! Doar trebuie să ridicaţi mâna!”, a încercat să îşi impună Horia Tiseanu punctul de vedere. „Solicităm o situaţie a tuturor SF-urilor şi proiectelor realizate și plătite în ultimii 10 ani şi care nu au fost puse în aplicare niciodată!”, a spus Ion Dragomir.
Apoi, tonul discuţiilor a crescut şi s-a ajuns rapid la imputări de ordin politic. „În cazul în care nu votaţi aceste proiecte, spuneţi oamenilor că nu vreţi să le modernizăm străzile! Daţi dovadă de politicianism!”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. „Proiectele dvs. sunt populiste! De fapt, nu veţi face nimic!”, a replicat Livia Lupu.
Dincolo de toată această luptă, trebuie spus că indicatorii unui studiu de fezabilitate pentru o lucrare de investiţii sunt valabili doar 12 luni. Ceea ce înseamnă că, dacă lucrarea nu începe efectiv în cele 12 luni, studiul de fezabilitate trebuie refăcut, iar indicatorii actualizați. Din păcate, sunt multe astfel de cazuri la Primăria Câmpina de actualizare și reactualizare a unor indicatori, iar un astfel de studiu de fezabilitate costă sute de milioane de lei vechi. Bani care, practic, se duc pe Apa Sâmbetei, pentru că tot mai multe lucrări nu se realizează şi nici nu există perspective reale că s-ar putea realiza.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.