Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza

Actualitate (Categoria articolului)

Rafinăria "Steaua Română" din Câmpina, societate aflată în insolvență, nu mai este proprietara celor 16 batale de gudroane acide aflate pe teritoriul municipiului. Acestea au fost scoase la licitație de administratorul judiciar și vândute unei societăți din București, care la scurt timp după aceea le-a vândut unei firme din Breaza.

Licitația pentru vânzarea batalelor a avut loc pe 20 noiembrie 2020 și a fost câștigată de societatea TDR Energy SRL București. La finalul anului trecut, această companie a vândut batalele unei firme de construcții din Breaza – Mouse Design Construct SRL, la un preț modic, de 3 euro, valoare totală, practic 1 euro pentru fiecare lot de batale:
- batalul Lacul Peştelui, în jur de 84.000 mp, unde au fost depozitate aproape 27.000 tone nămol rezultat din epurare
- cinci batale de gudroane acide în zona Turnătorie (aproape 34.000 mp, cu 70.000 tone gudroane depozitate, solidificate)
- 10 batale gudroane acide în zona Bucea (pe o suprafaţă de 57.000 mp, în total 80.000 tone deşeuri depozitate)
Este o tranzacție interesantă, ca să nu-i spunem altfel, mai ales că, odată cu batalele, noul proprietar a preluat și obligațiile de mediu care reveneau rafinăriei și pe care aceasta nu le-a îndeplinit. Este vorba despre dezafectarea batalelor și ecologizarea suprafețelor respective, iar potrivit unui raport de evaluare întocmit de o firmă specializată, costurile pentru îndeplinirea acestor obligații de mediu ar fi de 16 milioane de euro.
Batalele rafinăriei constituie cea mai importantă și gravă problemă de mediu pentru Câmpina. După cum bine știți, Primăria Câmpina a ecologizat singurul batal pe care îl avea în proprietate, unul de 8.000 mp, situat pe Strada Lacul Peştelui, pentru care s-a obţinut finanţare europeană de 2,2 milioane euro. Ce se va întâmpla mai departe cu batalele rafinăriei, care de puțin timp și-au schimbat proprietarul, rămâne de văzut. Noi vom reveni cu un articol legat de această tranzacție încheiată la finalul anului trecut, mai ales că sunt voci care suspectează începutul, la Câmpina, a unei afaceri cu certificate de carbon, afacere în mijlocul căreia s-ar afla tocmai aceste batale. Nu știm dacă este sau nu așa, dar anumite semne de întrebare există cu privire la această tranzacție.

10411 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Costel Dascalescu 08.02.2021 21:41 Cine a făcut tranzacția???
  • Batal 09.02.2021 11:34 Poate totusi stiu ei ce fac ,Administratia locala nu este in stare sa rezolve probleme istorice .Avem nevoie de piste de biciclete ,un CANAL subteran ,alei pietruite pe gratis etc.Asteptam noutati
  • Fost angajat 09.02.2021 17:19 Cumpara si ramasitele Turnatoriei,in.cativa ani un.cartier rezidential de blocuri sau un parc industrial.Pe 3 lei au cumparat cei de la Omnimpex,pe tot atat vand.Legea talionului.Pacat de oamenii aia care lucrau acolo

Actualitate

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1399 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2379 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.