Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza

Actualitate (Categoria articolului)

Rafinăria "Steaua Română" din Câmpina, societate aflată în insolvență, nu mai este proprietara celor 16 batale de gudroane acide aflate pe teritoriul municipiului. Acestea au fost scoase la licitație de administratorul judiciar și vândute unei societăți din București, care la scurt timp după aceea le-a vândut unei firme din Breaza.

Licitația pentru vânzarea batalelor a avut loc pe 20 noiembrie 2020 și a fost câștigată de societatea TDR Energy SRL București. La finalul anului trecut, această companie a vândut batalele unei firme de construcții din Breaza – Mouse Design Construct SRL, la un preț modic, de 3 euro, valoare totală, practic 1 euro pentru fiecare lot de batale:
- batalul Lacul Peştelui, în jur de 84.000 mp, unde au fost depozitate aproape 27.000 tone nămol rezultat din epurare
- cinci batale de gudroane acide în zona Turnătorie (aproape 34.000 mp, cu 70.000 tone gudroane depozitate, solidificate)
- 10 batale gudroane acide în zona Bucea (pe o suprafaţă de 57.000 mp, în total 80.000 tone deşeuri depozitate)
Este o tranzacție interesantă, ca să nu-i spunem altfel, mai ales că, odată cu batalele, noul proprietar a preluat și obligațiile de mediu care reveneau rafinăriei și pe care aceasta nu le-a îndeplinit. Este vorba despre dezafectarea batalelor și ecologizarea suprafețelor respective, iar potrivit unui raport de evaluare întocmit de o firmă specializată, costurile pentru îndeplinirea acestor obligații de mediu ar fi de 16 milioane de euro.
Batalele rafinăriei constituie cea mai importantă și gravă problemă de mediu pentru Câmpina. După cum bine știți, Primăria Câmpina a ecologizat singurul batal pe care îl avea în proprietate, unul de 8.000 mp, situat pe Strada Lacul Peştelui, pentru care s-a obţinut finanţare europeană de 2,2 milioane euro. Ce se va întâmpla mai departe cu batalele rafinăriei, care de puțin timp și-au schimbat proprietarul, rămâne de văzut. Noi vom reveni cu un articol legat de această tranzacție încheiată la finalul anului trecut, mai ales că sunt voci care suspectează începutul, la Câmpina, a unei afaceri cu certificate de carbon, afacere în mijlocul căreia s-ar afla tocmai aceste batale. Nu știm dacă este sau nu așa, dar anumite semne de întrebare există cu privire la această tranzacție.

11077 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Costel Dascalescu 08.02.2021 21:41 Cine a făcut tranzacția???
  • Batal 09.02.2021 11:34 Poate totusi stiu ei ce fac ,Administratia locala nu este in stare sa rezolve probleme istorice .Avem nevoie de piste de biciclete ,un CANAL subteran ,alei pietruite pe gratis etc.Asteptam noutati
  • Fost angajat 09.02.2021 17:19 Cumpara si ramasitele Turnatoriei,in.cativa ani un.cartier rezidential de blocuri sau un parc industrial.Pe 3 lei au cumparat cei de la Omnimpex,pe tot atat vand.Legea talionului.Pacat de oamenii aia care lucrau acolo
  • O mare ilegalitate 23.10.2022 00:42 Stiti de ce i se tot spune ”batal” si imensului Lac al Pestelui (desi el e un lac natural, ca si lacurile Bisericii, Curiacului, Broaste sau Vladoaia) ? Simplu: pentru ca legislatia stipuleaza foarte clar ca toate lacurile naturale sunt domeniu public al statului. Cineva se afla rau de tot in off-side... Pam-pam ;)

Actualitate

1828 vizualizari
28 nov. 2022 09:12

Consiliul Local Câmpina continuă să funcționeze în efectiv incomplet. Validarea mandatului Lorenei Iordache (Partidul Verde), contestată în instanță

1 comentarii

După demisia lui Cezar Grama din funcția de consilier local, la 17 octombrie 2022, Partidul Verde a făcut demersurile și documentele necesare pentru intrarea în Consiliul Local a următoarei persoane de pe lista de candidați de la alegerile locale din 2020.

2207 vizualizari
27 nov. 2022 20:35

Incendiu la Valea Doftanei. Un bătrân a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului

Duminică seară, la o locuință din comuna Valea Doftanei a izbucnit un incendiu violent. 

Alte stiri recente

96 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.

207 vizualizari
28 nov. 2022 19:12

Reprezentativa României de Spochan, cu un câmpinean în componență, zece medalii la Mondialele din Japonia

1 comentarii

Duminică, 27 noiembrie, la Yokohama, în Japonia a avut loc ediția a 46-a a Cupei Mondiale la Spochan (Sports Chanbara), la care a participat și o echipă reprezentativă a României, în componența căreia se află și un câmpinean - Matei Harapu, de numai 12 ani,.