CONTACT

Cosmin Dumitrache, câmpineanul laureat la TIFF 2021, despre ”România sălbatică”, o țară minunată, pe care o cunoaștem mai puțin

- Actualitate -

La ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania, de la Cluj-Napoca, Premiul publicului la categoria ”Cel mai bun film românesc” a fost obținut de documentarul ”România sălbatică”, o contribuție importantă la realizarea acestui film având-o un câmpinean, Cosmin Dumitrache. El este unul dintre realizatorii acestui documentar excepțional despre o Românie pe care o cunoaștem mai puțin sau deloc, o România frumoasă și... sălbatică. Despre reușita de la TIFF 2021 noi am scris la momentul respectiv, acum revenim cu un interviu cu Cosmin Dumitrache, videograf cu peste 15 ani de experiență și parte a extraordinarului proiect "România sălbatică". 

Cosmin Dumitrache ne-a vorbit în detaliu despre realizarea filmului, cum a început totul, cum au evoluat lucrurile, cum s-a ajuns la actuala formă câștigătoare. Ne-a vorbit despre bucuria pe care a trăit-o când a aflat că "România sălbatică" a fost unul dintre puținele filme de la TIFF 2021 cu toate biletele vândute.
După zece ani de la demararea proiectului, în care s-au adunat 450 zile petrecute pe teren la filmări, peste 40.000 kilometri străbătuți prin țară și alte câteva sute de kilometri ”la pas”, pentru câmpineanul nostru prima zonă despre care vorbește când îl întrebi care este cel mai frumos loc din România este Piatra Craiului. Apoi, Apusenii... Sigur, mai sunt multe alte locuri menționate, mai puțin în discuția noastră, și mai mult în film. Dincolo de partea de peisaje, filmul prezintă și comportamentul unor specii de animale. Au fost zeci de zile de pândă sau în diverse etape ale vieții animalelor, totul foarte bine documentat, plecând de la informații primite de la biologi despre comprtamentul și viața fiecărui animal inclus în povestea premiată la Cluj-Napoca.
”Filmul este practic un circuit prin zonele protejate ale României, prin parcurile naționale ale României, dar și prin cele patru anotimpuri, în care dezvăluim atât peisaje fantastice, dar și viața animalelor”, sintetizează Cosmin Dumitrache esența filmului ”România sălbatică”.
De asemenea, Cosmin ne-a mai povestit despre cele unsprezece zile de pândă pe valea Proviței, aproape de Măgureni, chiar în locurile în care a copilărit, pentru a surprinde imagini fabuloase cu pescărușul albastru, acestea constituind secvențele cele mai consistente legate de județul Prahova.
Cosmin Dumitrache ne-a mai vorbit despre proiectele la care va lucra, alături de echipa de la ”România sălbatică”, după o binemeritată vacanță - un film despre Delta Dunării, dar și o parte a doua a ”României sălbatice”. În paralel, filmul premiat recent la TIFF va fi împărțit în trei episoade pentru a putea fi transmis pe televiziunile de specialitate, dar în afara României, pe plan intern filmul urmând a rula în cinematografe și în proiecții în cadrul unei caravane. Filmul va avea proiecția și la Câmpina, la 1 septembrie 2021, la Casa de Cultură "Geo Bogza". Detalii, în curând.

Citiți și: Un câmpinean premiat la TIFF 2021 - Cosmin Dumitrache. Pentru un documentar senzațional - "România sălbatică"


11 Aug 2021 20:55 7547 vizualizari


Comentarii






2889 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3219 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4213 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3611 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV