La fiecare început de an se conturează bugetele locale, iar instituțiile publice solicită de la bugetul local fonduri pentru realizarea unor lucrări de reparații sau investiții. Spitalul Municipal Câmpina a beneficiat, în ultimii ani, în mod constant, de fonduri importante pentru diverse lucrări de infrastructură. Propunerile de lucrări de investiții înaintate de conducerea Spitalului MUnicipal Câmpina către administrația locală și care, probabil, vor fi incluse în proiectul bugetului local pentru acest an, ne-au fost prezentat de dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal.
”Sunt două lucrări foarte importante și extrem de necesare în acest moment. Este vorba de finalizarea renovării blocului operator care a fost realizat în proporție de 55% în urmă cu doi ani, apoi, anul trecut, am renovat Secția de Terapie Intensivă, iar anul acesta urmează să continuăm aceste lucrări, astfel că până în toamnă și spre sfârșitul anului să finalizăm blocul operator. De asemenea, avem termen de conformare pentru o lucrare de mai mică amploare, dar importantă, la Secția de Boli Interne. Această secție a fost reabilitată în urmă cu aproape 10 ani, dar atunci a fost aleasă ca soluție pentru uși o variantă care nu mai este acceptată în sistemul actual și trebuie să lărgim ușile pentru a permite accesul tărgilor. Vor fi decupaje în perete, apoi va trebui să reabilităm și pereții și suprafețele pe care se circulă. Acestea ar fi lucrările mai mari, pentru care am solicitat sprijinul financiar al Consiliului Local. Mai sunt lucrări de întreținere și de reparații curente pe care le vom efectua din fonduri proprii”, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
De asemenea, tot în cursul acestui an ar trebui să înceapă lucrarea de reabilitare termică a Spitalului Municipal, cu fonduri europene, pentru care a fost semnat contractul de finanțare pe 19 martie 2019. Proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina are o valoare de 26,528 milioane lei, din care peste 14 milioane de lei sunt alocați din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 2,1 milioane de lei provin din bugetul național, iar cofinanțarea care trebuie asigurată de la bugetul local este de 2% din cheltuielile eligibile (aproximativ 332.000 lei) și integral cheltuielile neeligibile, de 10 milioane lei. Deci contribuția de la bugetul local va fi semnificativă, administrația locală aprobând deja un credit pentru asigurarea cofinanțării acestui proiect. Nu este vorba despre o simplă reabilitare termică, în cadrul proiectului fiind prevăzute mai multe lucrări de intervenție, cum ar fi: termoizolarea și eficientizarea energetică, modernizarea instalațiilor electrice, de iluminat și a sistemelor de climatizare, implementarea sistemelor de management energetic, instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, înlocuirea lifturilor existente, precum și refacerea finisajelor în zonele de intervenție. Durata proiectului este de 42 de luni, din care 38 de luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.