Liviu Luca, reținut 24 de ore de procurorii DIICOT. În același dosar a fost audiat și directorul EdilConst, Radu Florea

Actualitate (Categoria articolului)

Sindicalistul Liviu Luca (foto, sursă Incomodph.ro) a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. Alte șapte persoane au fost audiate ieri de procurori, în acest dosar, printre ele numărându-se Sorin Mihai - fostul director al Petrom Service și Radu Florea - directorul SC EdilConst SA Câmpina. Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin intermediul grupului infracțional organizat, firma PSV Company SA (fosta Petrom Service) a fost prejudiciată cu aproximativ 15 milioane lei. 

Procurorii DIICOT, în colaborare cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat ieri percheziții domiciliare la vila din Păulești a fostului sindicalist Liviu Luca și la domiciliul lui Sorin Mihai, fostul director al Petrom Service. Cei doi au fost conduși, apoi, la sediul DIICOT Ploiești, unde au mai fost audiate, în același dosar, alte șase persoane printre care, după cum spuneam, și Radu Florea.
"În urma cercetărilor efectuate, în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005 - 6 martie 2009, SC PSV Company SA (fosta Petrom Service) a virat în mod nelegal către SC EdilConst SA Câmpina, în interesul suspectului L.L., suma de 14.589.389 lei reprezentând lucrări de construcții executate la ansamblul - sediu social și anexe - Păulești, prin aceste activități frauduloase SC PSV Company fiind prejudiciată cu suma menționată", se arată în comunicatul de presă al DIICOT. Practic, potrivit procurorilor, persoanele în cauză s-ar fi folosit de funcțiile deținute în cadrul firmei în vederea deturnării de fonduri din patrimoniul acesteia, iar banii au fost folosiți pentru construirea domeniului de la Păulești al lui Liviu Luca.
Cercetările sunt continuate acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe grave, în formă continuată și spălare de bani. Liviu Luca a fost reținut pentru 24 de ore, iar Sorin Mihai a fost plasat sub control judiciar.

8055 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4554 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5047 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

992 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2087 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.