Sindicalistul Liviu Luca (foto, sursă Incomodph.ro) a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. Alte șapte persoane au fost audiate ieri de procurori, în acest dosar, printre ele numărându-se Sorin Mihai - fostul director al Petrom Service și Radu Florea - directorul SC EdilConst SA Câmpina. Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin intermediul grupului infracțional organizat, firma PSV Company SA (fosta Petrom Service) a fost prejudiciată cu aproximativ 15 milioane lei.
Procurorii DIICOT, în colaborare cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat ieri percheziții domiciliare la vila din Păulești a fostului sindicalist Liviu Luca și la domiciliul lui Sorin Mihai, fostul director al Petrom Service. Cei doi au fost conduși, apoi, la sediul DIICOT Ploiești, unde au mai fost audiate, în același dosar, alte șase persoane printre care, după cum spuneam, și Radu Florea.
"În urma cercetărilor efectuate, în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005 - 6 martie 2009, SC PSV Company SA (fosta Petrom Service) a virat în mod nelegal către SC EdilConst SA Câmpina, în interesul suspectului L.L., suma de 14.589.389 lei reprezentând lucrări de construcții executate la ansamblul - sediu social și anexe - Păulești, prin aceste activități frauduloase SC PSV Company fiind prejudiciată cu suma menționată", se arată în comunicatul de presă al DIICOT. Practic, potrivit procurorilor, persoanele în cauză s-ar fi folosit de funcțiile deținute în cadrul firmei în vederea deturnării de fonduri din patrimoniul acesteia, iar banii au fost folosiți pentru construirea domeniului de la Păulești al lui Liviu Luca.
Cercetările sunt continuate acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe grave, în formă continuată și spălare de bani. Liviu Luca a fost reținut pentru 24 de ore, iar Sorin Mihai a fost plasat sub control judiciar.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.