Elevele de la Energetic, implicate în bătaia din parcarea FH Pub, s-au ales cu scăderea drastică a notei la purtare

Actualitate (Categoria articolului)

Începutul acestui an a fost marcat, la Câmpina, de un incident nefericit, o bătaie în toată regula între câțiva liceeni. Principalele protagoniste ale acestui incident sunt eleve ale Liceului Tehnologic Energetic, iar situaţia lor a fost analizată în Consiliul Profesoral, desfăşurat la finele săptămânii trecute.

Cele două eleve, ambele în clasa a IX-a, nu au putut fi sancţionate pentru incidentul propriu-zis, petrecut în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, în parcarea FH Pub. Motivul este extrem de simplu, incidentul a avut loc în afara şcolii şi chiar în afara anului şcolar, la momentul respectiv elevii fiind încă în vacanţă. În schimb, prin dispoziţia directorului Liceului Energetic, prof. Stan Sârbu, s-a instituit o Comisie de Disciplină, care a analizat situaţia celor două eleve şi a făcut o serie de propuneri Consiliului de Administraţie, care, la rândul său, le-a prezentat Consiliului Profesoral, singurul organism abilitat să ia vreo decizie disciplinară.
Deocamdată, s-a decis doar scăderea drastică a notei la purtare pentru ambele fete, rămânând în discuţie, după reluarea cursurilor, dacă se va lua şi măsura separării celor două fete, care acum fac parte din aceeaşi clasă, ceea ce ar presupune transferul uneia dintre ele într-o altă clasă. Scăderea notei la purtare a fost urmarea numeroaselor absenţe nemotivate, precum şi a actelor de agresiune şi ameninţare stabilite că au avut loc în şcoală, dar care nu au fost niciodată de gravitatea incidentului din parcarea FH Pub. De asemenea, Comisia de Disciplină a propus şi o serie de recomandări pentru părinţii celor două fete - transferul la o altă unitate de învăţământ şi consiliere psihologică, dar părinţii refuză să ia în considerare varianta mutării fetelor de la Energetic.
Practic, măsurile disciplinare care puteau fi luate de școală se cam opresc aici. În schimb, ancheta Poliţiei Municipale Câmpina continuă, iar la momentul încheierii cercetărilor vom reveni cu rezultatul acesteia.

7402 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roby 09.02.2017 10:26 Cam blândă sancțiunea!!!
  • Nu contează 09.02.2017 22:30 Atat timp cat s-a intamplat in afara orelor de curs nu știu cu ce drept au scăzut nota la purtare . Fiecare face ce vrea in timpul liber . Chiar te rog să aprobi comentariul acesta
  • Admin 10.02.2017 17:31 Scris foarte clar in articol - scaderea notei la purtare este consecinta numarului mare de absente nemotivate si a comportamentului de la scoala.

Actualitate

3297 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

2310 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

204 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

314 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.