O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

Social (Categoria articolului)

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Într-o perioadă în care gonim prin viață, în care până și timpul pare că se comprimă și nu ne mai ajunge pentru tot ceea ce avem de făcut, într-o perioadă a dependenței de telefoanele inteligente, computere și tablete, iată că există oameni care aleg întoarcerea la tradiții. Și o fac, așa, într-un fel în care nu poți decât să stai și să privești cu încântare ce lucruri minunate pot crea și cu câtă bucurie fac asta, chiar dacă nu știe nimeni ce e în sufletul acestor oameni. 
Pentru Loredana Florentina Clinci, întoarcerea la tradiții a fost mai întâi un refugiu pentru un suflet trist, apoi a devenit un fel de a fi, o nouă viață. Talentul său este incontestabil, iar munca... uriașă. Puteți vedea în imagini ce iese din mâinile dibace ale Loredanei. Sunt produse lucrate 100% manual, cu multă răbdare, cu îndemânare, cu har. Sunt obiecte prin care Loredana Clinci și-a dorit (și a reușit, credem noi) să promoveze frumoasele tradiții românești. Ei bine, tot ceea ce creează tânăra din Valea Doftanei veți putea găsi într-un magazin care se va deschide pe 27 iunie 2021. În Valea Doftanei, bineînțeles, în satul Teșila, la numărul 104. Un mic muzeu, Atelierul Sânzienelor, un loc al meșteșugului popular, în care tradiția să fie dusă mai departe cu respect și cu emoție. Pentru că, o să vedeți, e multă emoție aici, în magazinul Loredanei Clinci. Vă invităm să-i treceți pragul începând din 27 iunie și s-ar putea să descoperiți că vă place, că ați mai sta, că ați dori să reveniți. Și, cu siguranță, nu veți pleca cu mâna goală.
Noi vom reveni cu un material mai amplu despre acest lucru frumos care se întâmplă la Valea Doftanei și despre acest om frumos care se numește Loredana Florentina Clinci și care duce tradiția mai departe.

10960 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alrx 21.06.2021 20:07 Bravo felicitări asa oameni sunt de apreciat
  • Dacul_Suveran 22.06.2021 15:20 Stimata doamna, Loredana Florentina Clinci! Tin sa va felicit din toata inima pentru indemanarea, curajul si daruirea pe care o purtati Neamului Romanesc, prin mestesugul al carui produs reprezinta acest puterea, demnitatea si suveranitatea poporului Roman. Pentru ca darul pe care il aveti sa ramana vesnic, organizati cursuri de creatie si indemanare pentru tinerele vlastare din zona dumneavoastra. Cu drag o sa achizitionez si purta minunatele produse. Cinste si onoare tuturor romanilor patrioti! Dacul Suveran
  • Milu Elena 23.06.2021 12:55 Mulțumim Loredana pt aceasta idee frumoasa. Sa duci mai departe tradiția satului fff frumos. Succes pe drumul pe care ai pornit.

Social

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

2089 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.