O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

Social (Categoria articolului)

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Într-o perioadă în care gonim prin viață, în care până și timpul pare că se comprimă și nu ne mai ajunge pentru tot ceea ce avem de făcut, într-o perioadă a dependenței de telefoanele inteligente, computere și tablete, iată că există oameni care aleg întoarcerea la tradiții. Și o fac, așa, într-un fel în care nu poți decât să stai și să privești cu încântare ce lucruri minunate pot crea și cu câtă bucurie fac asta, chiar dacă nu știe nimeni ce e în sufletul acestor oameni. 
Pentru Loredana Florentina Clinci, întoarcerea la tradiții a fost mai întâi un refugiu pentru un suflet trist, apoi a devenit un fel de a fi, o nouă viață. Talentul său este incontestabil, iar munca... uriașă. Puteți vedea în imagini ce iese din mâinile dibace ale Loredanei. Sunt produse lucrate 100% manual, cu multă răbdare, cu îndemânare, cu har. Sunt obiecte prin care Loredana Clinci și-a dorit (și a reușit, credem noi) să promoveze frumoasele tradiții românești. Ei bine, tot ceea ce creează tânăra din Valea Doftanei veți putea găsi într-un magazin care se va deschide pe 27 iunie 2021. În Valea Doftanei, bineînțeles, în satul Teșila, la numărul 104. Un mic muzeu, Atelierul Sânzienelor, un loc al meșteșugului popular, în care tradiția să fie dusă mai departe cu respect și cu emoție. Pentru că, o să vedeți, e multă emoție aici, în magazinul Loredanei Clinci. Vă invităm să-i treceți pragul începând din 27 iunie și s-ar putea să descoperiți că vă place, că ați mai sta, că ați dori să reveniți. Și, cu siguranță, nu veți pleca cu mâna goală.
Noi vom reveni cu un material mai amplu despre acest lucru frumos care se întâmplă la Valea Doftanei și despre acest om frumos care se numește Loredana Florentina Clinci și care duce tradiția mai departe.

10189 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alrx 21.06.2021 20:07 Bravo felicitări asa oameni sunt de apreciat
  • Dacul_Suveran 22.06.2021 15:20 Stimata doamna, Loredana Florentina Clinci! Tin sa va felicit din toata inima pentru indemanarea, curajul si daruirea pe care o purtati Neamului Romanesc, prin mestesugul al carui produs reprezinta acest puterea, demnitatea si suveranitatea poporului Roman. Pentru ca darul pe care il aveti sa ramana vesnic, organizati cursuri de creatie si indemanare pentru tinerele vlastare din zona dumneavoastra. Cu drag o sa achizitionez si purta minunatele produse. Cinste si onoare tuturor romanilor patrioti! Dacul Suveran
  • Milu Elena 23.06.2021 12:55 Mulțumim Loredana pt aceasta idee frumoasa. Sa duci mai departe tradiția satului fff frumos. Succes pe drumul pe care ai pornit.

Social

132 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3380 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

7 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

1053 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.