O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

Social (Categoria articolului)

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Într-o perioadă în care gonim prin viață, în care până și timpul pare că se comprimă și nu ne mai ajunge pentru tot ceea ce avem de făcut, într-o perioadă a dependenței de telefoanele inteligente, computere și tablete, iată că există oameni care aleg întoarcerea la tradiții. Și o fac, așa, într-un fel în care nu poți decât să stai și să privești cu încântare ce lucruri minunate pot crea și cu câtă bucurie fac asta, chiar dacă nu știe nimeni ce e în sufletul acestor oameni. 
Pentru Loredana Florentina Clinci, întoarcerea la tradiții a fost mai întâi un refugiu pentru un suflet trist, apoi a devenit un fel de a fi, o nouă viață. Talentul său este incontestabil, iar munca... uriașă. Puteți vedea în imagini ce iese din mâinile dibace ale Loredanei. Sunt produse lucrate 100% manual, cu multă răbdare, cu îndemânare, cu har. Sunt obiecte prin care Loredana Clinci și-a dorit (și a reușit, credem noi) să promoveze frumoasele tradiții românești. Ei bine, tot ceea ce creează tânăra din Valea Doftanei veți putea găsi într-un magazin care se va deschide pe 27 iunie 2021. În Valea Doftanei, bineînțeles, în satul Teșila, la numărul 104. Un mic muzeu, Atelierul Sânzienelor, un loc al meșteșugului popular, în care tradiția să fie dusă mai departe cu respect și cu emoție. Pentru că, o să vedeți, e multă emoție aici, în magazinul Loredanei Clinci. Vă invităm să-i treceți pragul începând din 27 iunie și s-ar putea să descoperiți că vă place, că ați mai sta, că ați dori să reveniți. Și, cu siguranță, nu veți pleca cu mâna goală.
Noi vom reveni cu un material mai amplu despre acest lucru frumos care se întâmplă la Valea Doftanei și despre acest om frumos care se numește Loredana Florentina Clinci și care duce tradiția mai departe.

11487 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alrx 21.06.2021 20:07 Bravo felicitări asa oameni sunt de apreciat
  • Dacul_Suveran 22.06.2021 15:20 Stimata doamna, Loredana Florentina Clinci! Tin sa va felicit din toata inima pentru indemanarea, curajul si daruirea pe care o purtati Neamului Romanesc, prin mestesugul al carui produs reprezinta acest puterea, demnitatea si suveranitatea poporului Roman. Pentru ca darul pe care il aveti sa ramana vesnic, organizati cursuri de creatie si indemanare pentru tinerele vlastare din zona dumneavoastra. Cu drag o sa achizitionez si purta minunatele produse. Cinste si onoare tuturor romanilor patrioti! Dacul Suveran
  • Milu Elena 23.06.2021 12:55 Mulțumim Loredana pt aceasta idee frumoasa. Sa duci mai departe tradiția satului fff frumos. Succes pe drumul pe care ai pornit.

Social

1618 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

844 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

145 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1189 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.