În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.
Într-o perioadă în care gonim prin viață, în care până și timpul pare că se comprimă și nu ne mai ajunge pentru tot ceea ce avem de făcut, într-o perioadă a dependenței de telefoanele inteligente, computere și tablete, iată că există oameni care aleg întoarcerea la tradiții. Și o fac, așa, într-un fel în care nu poți decât să stai și să privești cu încântare ce lucruri minunate pot crea și cu câtă bucurie fac asta, chiar dacă nu știe nimeni ce e în sufletul acestor oameni.
Pentru Loredana Florentina Clinci, întoarcerea la tradiții a fost mai întâi un refugiu pentru un suflet trist, apoi a devenit un fel de a fi, o nouă viață. Talentul său este incontestabil, iar munca... uriașă. Puteți vedea în imagini ce iese din mâinile dibace ale Loredanei. Sunt produse lucrate 100% manual, cu multă răbdare, cu îndemânare, cu har. Sunt obiecte prin care Loredana Clinci și-a dorit (și a reușit, credem noi) să promoveze frumoasele tradiții românești. Ei bine, tot ceea ce creează tânăra din Valea Doftanei veți putea găsi într-un magazin care se va deschide pe 27 iunie 2021. În Valea Doftanei, bineînțeles, în satul Teșila, la numărul 104. Un mic muzeu, Atelierul Sânzienelor, un loc al meșteșugului popular, în care tradiția să fie dusă mai departe cu respect și cu emoție. Pentru că, o să vedeți, e multă emoție aici, în magazinul Loredanei Clinci. Vă invităm să-i treceți pragul începând din 27 iunie și s-ar putea să descoperiți că vă place, că ați mai sta, că ați dori să reveniți. Și, cu siguranță, nu veți pleca cu mâna goală.
Noi vom reveni cu un material mai amplu despre acest lucru frumos care se întâmplă la Valea Doftanei și despre acest om frumos care se numește Loredana Florentina Clinci și care duce tradiția mai departe.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.
În ultimele săptămâni au avut loc majoritatea olimpiadelor și concursurilor școlare. Cu ajutorul conducerilor liceelor câmpinene încercăm o sinteză a celor mai bune rezultate la olimpiade - faza județeană și concursuri județene și naționale la care elevii câmpineni au participat și au obținut premii importante.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu, parteneri în cadrul acestui proiect.