O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

Social (Categoria articolului)

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Într-o perioadă în care gonim prin viață, în care până și timpul pare că se comprimă și nu ne mai ajunge pentru tot ceea ce avem de făcut, într-o perioadă a dependenței de telefoanele inteligente, computere și tablete, iată că există oameni care aleg întoarcerea la tradiții. Și o fac, așa, într-un fel în care nu poți decât să stai și să privești cu încântare ce lucruri minunate pot crea și cu câtă bucurie fac asta, chiar dacă nu știe nimeni ce e în sufletul acestor oameni. 
Pentru Loredana Florentina Clinci, întoarcerea la tradiții a fost mai întâi un refugiu pentru un suflet trist, apoi a devenit un fel de a fi, o nouă viață. Talentul său este incontestabil, iar munca... uriașă. Puteți vedea în imagini ce iese din mâinile dibace ale Loredanei. Sunt produse lucrate 100% manual, cu multă răbdare, cu îndemânare, cu har. Sunt obiecte prin care Loredana Clinci și-a dorit (și a reușit, credem noi) să promoveze frumoasele tradiții românești. Ei bine, tot ceea ce creează tânăra din Valea Doftanei veți putea găsi într-un magazin care se va deschide pe 27 iunie 2021. În Valea Doftanei, bineînțeles, în satul Teșila, la numărul 104. Un mic muzeu, Atelierul Sânzienelor, un loc al meșteșugului popular, în care tradiția să fie dusă mai departe cu respect și cu emoție. Pentru că, o să vedeți, e multă emoție aici, în magazinul Loredanei Clinci. Vă invităm să-i treceți pragul începând din 27 iunie și s-ar putea să descoperiți că vă place, că ați mai sta, că ați dori să reveniți. Și, cu siguranță, nu veți pleca cu mâna goală.
Noi vom reveni cu un material mai amplu despre acest lucru frumos care se întâmplă la Valea Doftanei și despre acest om frumos care se numește Loredana Florentina Clinci și care duce tradiția mai departe.

10798 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alrx 21.06.2021 20:07 Bravo felicitări asa oameni sunt de apreciat
  • Dacul_Suveran 22.06.2021 15:20 Stimata doamna, Loredana Florentina Clinci! Tin sa va felicit din toata inima pentru indemanarea, curajul si daruirea pe care o purtati Neamului Romanesc, prin mestesugul al carui produs reprezinta acest puterea, demnitatea si suveranitatea poporului Roman. Pentru ca darul pe care il aveti sa ramana vesnic, organizati cursuri de creatie si indemanare pentru tinerele vlastare din zona dumneavoastra. Cu drag o sa achizitionez si purta minunatele produse. Cinste si onoare tuturor romanilor patrioti! Dacul Suveran
  • Milu Elena 23.06.2021 12:55 Mulțumim Loredana pt aceasta idee frumoasa. Sa duci mai departe tradiția satului fff frumos. Succes pe drumul pe care ai pornit.

Social

258 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.

2435 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

Alte stiri recente

374 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

815 vizualizari
29 iun. 2022 08:57

Consiliul Local Câmpina va discuta procedura și criteriile concursului pentru ocuparea postului de director al Casei Tineretului

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de joi, 30 iunie 2022, ora 17.00, se va dezbate un proiect privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Casei Tineretului, precum și criteriile de selecție a candidaților.