În municipiul Câmpina funcționează "Povestea copiilor isteți", un after school creat nu doar pentru teme, chiar dacă acestea sunt prioritare, ci și pentru o educație continuă a copiilor. Știm deja cu toții că after school înseamnă "după școală", adică un loc unde copii merg după cursurile școlare pentru a fi supravegheați, pentru a face lecțiile împreună cu cadre didactice de specialitate. Ei bine, utem spune că "Povestea copiilor isteți" este mai mult decât un after school, de vreme ce aici se desfășoară și alte activități, inclusiv pe parcursul vacanței.
Mai întâi trebuie să menționăm un lucru. Programul la "Povestea copiilor isteți" este de luni până vineri, de la ora 8.00 la ora 18.00. Deci avem atât after school (după școală), cât și before school (înainte de școală), pentru copiii care învață după-amiaza. "Principalul nostru obiectiv îl reprezintă temele! Acest lucru este de mare ajutor pentru copiii care au dificultăți cu realizarea temelor acasă sau care nu pot beneficia de sprijin la teme din partea părinților. Astfel, seara, acasă, vor avea suficient timp pentru a petrece momente în familie. Cei mici primesc sprijin la teme, pot avea o atitudine mai bună față de școală și educație, învață într-un mod mai distractiv și adesea au performanțe mai bune la cursuri. Pe lângă teme, în fiecare zi încercăm să organizăm și alte activități: engleză, teatru, magie, experimente, jocuri în aer liber, le-am adus copiilor inclusiv un medic nutriționist și un medic stomatolog", ne-au declarat cele două doamne profesoare care se ocupă de copii, Cristina Niță și Irina Șeitan.
"Povestea copiilor isteți" funcționează în Câmpina, pe Strada 1 Mai, nr. 24, iar dacă doriți mai multe informații despre acest after school puteți suna la numerele de telefon 0737.794.287, 0728.097.335. Precizăm că este deschis și pe parcursul vacanței, pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Ei vor fi împărțiți pe grupe și, cu siguranță, nu se vor plictisi urmărind "Povestea copiilor isteți"! (P)
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.