Majoritatea destul de fragilă din Consiliul Local Câmpina îi dă ceva bătăi de cap primarului Horia Tiseanu. Alianța PNL și PMP are zece consilieri cărora li se mai adaugă, din când în când, cei doi consilieri de la ALDE. Numai că, atunci când lipsește cineva, cum s-a întâmplat la ședința din 31 octombrie 2019, primarul are probleme în a-și promova unele proiecte de hotărâre.
La ședința din 31 octombrie a Consiliului Local, au lipsit consilierii Robert Pănescu (PMP), care nu era în țară, și Adrian Dochia (PNL), despre care colegii săi știau că trebuia să ajungă, dar nu a ajuns... la timp. Astfel că, proiectul privind rectificarea bugetară nu a întrunit cele 10 voturi necesare pentru a fi adoptat. Au votat favorabil șapte consilieri PNL, un consilier PMP (viceprimarul Adrian Pițigoi) și un consilier ALDE (Mihail Cojocaru), celălalt consilier ALDE, Daniel Ioniță, neparticipând la vot, la astfel de proiecte, pentru a nu intra în conflict de interese. S-au abținut la vot șase consilieri PSD, cel de-al șaptelea, Livia Lupu, neparticipând la vot din aceleași motive ca și Daniel Ioniță.
Primarul Horia Tiseanu a criticat atitudinea consilierilor PSD, care este aceeași din ultimii ani, de a nu vota bugetul și rectificările bugetare. Între timp a ajuns la ședință și Adrian Dochia și s-a luat decizia organizării unei ședințe extraordinare, de îndată, imediat după ședința ordinară, pentru a se putea vota rectificarea de buget. La cea de-a doua ședință, atitudinea consilierilor PSD a stârnit unele controverse. Astfel, în vreme ce Ion Dragomir și Andrei Duran au ales să plece și să nu participe la ședința extraordinară, ceilalți consilieri PSD nu numai că au rămas, dar au și votat în favoarea proiectului de rectificare a bugetului local. Același proiect pe care, în aceeași seară, îl respinseseră fără nicio justificare.
Prin rectificarea bugetară s-a inclus în bugetul local suma de 5,4 milioane lei reprezentând cote defalcate din taxa pe valoarea adăugată și au fost realocate unele sume între diferite capitole bugetare.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.