Majoritatea destul de fragilă din Consiliul Local Câmpina îi dă ceva bătăi de cap primarului Horia Tiseanu. Alianța PNL și PMP are zece consilieri cărora li se mai adaugă, din când în când, cei doi consilieri de la ALDE. Numai că, atunci când lipsește cineva, cum s-a întâmplat la ședința din 31 octombrie 2019, primarul are probleme în a-și promova unele proiecte de hotărâre.
La ședința din 31 octombrie a Consiliului Local, au lipsit consilierii Robert Pănescu (PMP), care nu era în țară, și Adrian Dochia (PNL), despre care colegii săi știau că trebuia să ajungă, dar nu a ajuns... la timp. Astfel că, proiectul privind rectificarea bugetară nu a întrunit cele 10 voturi necesare pentru a fi adoptat. Au votat favorabil șapte consilieri PNL, un consilier PMP (viceprimarul Adrian Pițigoi) și un consilier ALDE (Mihail Cojocaru), celălalt consilier ALDE, Daniel Ioniță, neparticipând la vot, la astfel de proiecte, pentru a nu intra în conflict de interese. S-au abținut la vot șase consilieri PSD, cel de-al șaptelea, Livia Lupu, neparticipând la vot din aceleași motive ca și Daniel Ioniță.
Primarul Horia Tiseanu a criticat atitudinea consilierilor PSD, care este aceeași din ultimii ani, de a nu vota bugetul și rectificările bugetare. Între timp a ajuns la ședință și Adrian Dochia și s-a luat decizia organizării unei ședințe extraordinare, de îndată, imediat după ședința ordinară, pentru a se putea vota rectificarea de buget. La cea de-a doua ședință, atitudinea consilierilor PSD a stârnit unele controverse. Astfel, în vreme ce Ion Dragomir și Andrei Duran au ales să plece și să nu participe la ședința extraordinară, ceilalți consilieri PSD nu numai că au rămas, dar au și votat în favoarea proiectului de rectificare a bugetului local. Același proiect pe care, în aceeași seară, îl respinseseră fără nicio justificare.
Prin rectificarea bugetară s-a inclus în bugetul local suma de 5,4 milioane lei reprezentând cote defalcate din taxa pe valoarea adăugată și au fost realocate unele sume între diferite capitole bugetare.
În urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor a fost creat planul de acțiune ”Scutul pădurii”, care presupune acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic.
Vă informam zilele trecute de incidentul în care a fost implicat fostul polițist Bogdan Deftu, găsit într-o baltă de sânge pe peronul Gării Câmpina.
Consiliul Local Câmpina se întrunește miercuri, 19 martie 2025, în ședință extraordinară de îndată pentru a aproba încetarea valabilității unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Este vorba despre HCL nr.90/18 mai 2023 privind Acordul de parteneriat dintre Municipiul Câmpina și Județul Prahova pentru pasajul subteran.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.