De câteva zile, în zona centrală a municipiului Câmpina, în dreptul trecerilor de pietoni, se lucrează de zor. Se montează niște plăci cu protuberanțe, marcaje tactile pentru nevăzători, care să-i atenționeze pe aceștia că în zona respectivă este trecere pentru pietoni.
"Este vorba de o continuare a lucrărilor începute anul trecut, când au fost montate avertizoare acustice la trecerile de pietoni din zona centrală pentru persoanele cu dizabilități, în special pentru nevăzători. De această dată, în zona trecerilor de pietoni montăm aceste plăci cu protuberanțe, care acționează ca un marcaj tactil pentru persoanele nevăzătoare. De asemenea, la avizierul Primăriei a fost montat un panou special la care să aibă acces persoanele cu dizabilități, în special cele cu mobilitate redusă. Toate aceste lucrări au fost stabilite în urma unui control al reprezentanților Ministerului Muncii și Justiției Sociale pe linia asigurării drepturilor persoanelor cu dizabilități privind accesul la mediul fizic, informațional și comunicațional", ne-a declarat viceprimarul municipiului Câmpina, Adran Pițigoi.
Această lucrare a fost contractată de administrația locală în cursul anului trecut, are valoarea de 45.220 lei cu tot cu TVA, este realizată de societatea Teo Trans Consulting București și include materialele, transportul și montajul tuturor componentelor necesare.
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele Mițu-Chițu, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află și Satul lui Moș Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.