CONTACT

Cu banii primiți de la Guvern, Primăria Câmpina va achita o cauțiune de 600.000 lei pentru un nou proces cu Ministerul Dezvoltării

- Actualitate -

Unul dintre proiectele foarte dragi primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, ”Modernizare Calea Dacia”, chiar dacă este finalizat de mulți ani, încă produce efecte pentru Câmpina și mai ales pentru bugetul local. Sunt multe lucruri încă neclare, instanțele par a ezita și ele să se pronunțe categoric, astfel că se ajunge la situații greu de înțeles.

Pe parcursul derulării proiectului privind construirea pasajului suprateran, Ministerul Dezvoltării a aplicat Primăriei Câmpina mai multe corecții, pentru diverse nereguli. Cea mai mare dintre acestea, de aproximativ 5,5 milioane lei, a făcut obiectul unui proces, instanța supremă trimițând spre rejudecare dosarul. Din cauza acestei corecții, Ministerul Dezvoltării a interzis, la un moment dat, administrației câmpinene să mai semneze vreun nou contract de finanțare cu fonduri europene. Atunci, situația s-a rezolvat, dar acum subiectul a revenit în actualitate și, din nou, Ministerul Dezvoltării refuză finanțarea noilor proiecte cu fonduri europene, invocând același argument - existența acestei corecții. Acum, Primăria Câmpina obținut în instanță suspendarea executării silite a bugetului local pentru această corecție, dar pentru a putea semna noi contracte cu finanțare europeană s-a găsit soluția de a solicita în instanță suspendarea acestui act administrativ până la soluționarea temeiniciei corecției. Instanța a solicitat o cauțiune, în valoare de 600.000 lei, pentru a demara acest nou proces. Dacă administrația locală va pierde aceste proces, banii vor intra în contul corecției, dacă se va câștiga, banii vor fi restituiți.
La ședința Guvernului României de vineri, 20 decembrie, s-au alocat o serie de fonduri pentru echilibrarea bugetelor unor localități, mai exact pentru funcționare, Câmpina primind 1,5 milioane lei. Pentru a include această sumă în buget, luni după-amiază, 23 decembrie, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia primarul Horia Tiseanu a explicat detaliat noul litigiu cu Ministerul Dezvoltării. (video)
Consilierii locali au fost de acord cu împărțirea celor 1,5 milioane lei acordați de la Guvern, astfel:
- 600.000 lei, cheltuieli judiciare (cauțiunea în noul proces cu Ministerul Dezvoltării)
- 7.700 lei, cheltuieli cu hrana la creșă
- 892.300 lei, cheltuieli cu bunuri și servici (contractul de salubritate).
La ședința extraordinară a Consiliului Local au fost prezenți doar 10 consilieri locali (din 16 valizi câți mai are Legislativul câmpinean) - Monica Clinciu, Elena Albu, Mihaela Petrovici, Corina Topală, Viorel Bodoc, Constantin Cândea, Cătălin Pănescu, Lucian Cercel, Adrian Dochia și viceprimarul Adrian Pițigoi. Rectificarea bugetului local a fost votată în unanimitate.


24 Dec 2019 09:12 5585 vizualizari


Comentarii






  • 26.12.2019 15:36 Petrescu Radu O,CE VESTE MINUNATA!!!!! Din programul de Golaneala al administratiei locale .Si daca se pierde procesul eu propun ca pierderile imense sa fie platite de cei responsabili si vinovati nu de populatie ,chiar daca procesul este in REM.Acuza este foarte clara,nu ai voie sa modifici proiectul in faza de executie nu vad cum sa castigi.Inseamna scurgere de bani ,poate vedem si noi un istoric cu documente semnate nu vorbe.
2101 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2976 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3915 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3451 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV