Unul dintre proiectele foarte dragi primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, ”Modernizare Calea Dacia”, chiar dacă este finalizat de mulți ani, încă produce efecte pentru Câmpina și mai ales pentru bugetul local. Sunt multe lucruri încă neclare, instanțele par a ezita și ele să se pronunțe categoric, astfel că se ajunge la situații greu de înțeles.
Pe parcursul derulării proiectului privind construirea pasajului suprateran, Ministerul Dezvoltării a aplicat Primăriei Câmpina mai multe corecții, pentru diverse nereguli. Cea mai mare dintre acestea, de aproximativ 5,5 milioane lei, a făcut obiectul unui proces, instanța supremă trimițând spre rejudecare dosarul. Din cauza acestei corecții, Ministerul Dezvoltării a interzis, la un moment dat, administrației câmpinene să mai semneze vreun nou contract de finanțare cu fonduri europene. Atunci, situația s-a rezolvat, dar acum subiectul a revenit în actualitate și, din nou, Ministerul Dezvoltării refuză finanțarea noilor proiecte cu fonduri europene, invocând același argument - existența acestei corecții. Acum, Primăria Câmpina obținut în instanță suspendarea executării silite a bugetului local pentru această corecție, dar pentru a putea semna noi contracte cu finanțare europeană s-a găsit soluția de a solicita în instanță suspendarea acestui act administrativ până la soluționarea temeiniciei corecției. Instanța a solicitat o cauțiune, în valoare de 600.000 lei, pentru a demara acest nou proces. Dacă administrația locală va pierde aceste proces, banii vor intra în contul corecției, dacă se va câștiga, banii vor fi restituiți.
La ședința Guvernului României de vineri, 20 decembrie, s-au alocat o serie de fonduri pentru echilibrarea bugetelor unor localități, mai exact pentru funcționare, Câmpina primind 1,5 milioane lei. Pentru a include această sumă în buget, luni după-amiază, 23 decembrie, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia primarul Horia Tiseanu a explicat detaliat noul litigiu cu Ministerul Dezvoltării. (video)
Consilierii locali au fost de acord cu împărțirea celor 1,5 milioane lei acordați de la Guvern, astfel:
- 600.000 lei, cheltuieli judiciare (cauțiunea în noul proces cu Ministerul Dezvoltării)
- 7.700 lei, cheltuieli cu hrana la creșă
- 892.300 lei, cheltuieli cu bunuri și servici (contractul de salubritate).
La ședința extraordinară a Consiliului Local au fost prezenți doar 10 consilieri locali (din 16 valizi câți mai are Legislativul câmpinean) - Monica Clinciu, Elena Albu, Mihaela Petrovici, Corina Topală, Viorel Bodoc, Constantin Cândea, Cătălin Pănescu, Lucian Cercel, Adrian Dochia și viceprimarul Adrian Pițigoi. Rectificarea bugetului local a fost votată în unanimitate.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.