Administrația Moldoveanu a ales ca ultima ședință din Legislatura 2020-2024 să fie una mai degrabă obscură, fără ca cei care i-au reprezentat pe câmpineni timp de patru ani să se poată privi în ochi și să-și ia ”la revedere” de la respectivul mandat într-un mod decent.
A fost o ședință extraordinară, desfășurată în sala de ședințe din Casa cu Grifoni, o ședință la care au fost doar cinci consilieri prezenți fizic, ceilalți 14 fiind online. ”Aproape pe furiș...”, după cum comenta un apropiat al vieții politice câmpinene.
”Proiectele sunt viabile, sunt bune, dar nu le votăm pentru că nu vedem urgența lor!”
Totul a mers ca pe roate până s-a ajuns la ultimele trei proiecte care au fost inițiate de consilierul Cosmin Raț. A fost vorba despre un proiect privind predarea terenului de minifotbal de la Casa Tineretului către Clubul Sportiv pentru a-l reda publicului, despre pista de motocros, enduro și ATV-uri și despre pista de aeromodelism. ”Proiectele sunt viabile, sunt bune, dar nu le votăm pentru că nu vedem urgența lor, aceasta fiind o ședință extraordinară”, a spus consilierul local Livia Lupu.
Nu s-a spus niciun cuvânt despre ”urgența” celorlalte zece proiecte votate anterior acestora, nu s-a spus nimic atunci când la începutul ședinței extraordinare s-au votat procesele verbale ale unor ședințe anterioare, ceea ce de obicei se întâmplă doar în cazul ședințelor ordinare, iar Livia Lupu nu a dorit să răspundă nici măcar la întrebarea consilierul Dan Nica: ”Dacă aceleași proiecte ar fi fost într-o ședință ordinară le-ați fi votat?”
A părut o poziție de forță din partea unor consilieri care se vor afla și în noua Legislatură în Consiliul Local față de doi consilieri - cei de la POL, Cosmin Raț și Liviu Briciu - care nu mai fac parte din noul Consiliu.
”După 35 ani de când a picat comunismul în România, încă mai avem oameni cu ideologii comuniste profunde! Îmi pare rău pentru câmpineni că au ajuns din nou pe mâna neocomuniștilor!”
O vorbă spune că ”atunci când semeni vânt, culegi furtună”, așa că reacțiile consilierilor Cosmin Raț și Liviu Briciu au fost extrem de dure. Cosmin Raț: ”Este incredibil! Deci, proiectele sunt bune, dar nu le votați?! Este incredibil! Am vrut să vă doresc ca în viitorul mandat să faceți de trei ori mai multe proiecte decât ați făcut până acum, dar am învățat la matematică din clasele mici că trei ori zero este zero! Să ne ferească Dumnezeu ca și în noiembrie și decembrie să gândiți la fel!”
În schimb, Liviu Briciu, mult mai colorat în limbaj și cu ceva ”interpretare scenică” nedemnă de un ales local, a încercat să o imite pe colega sa și a spus: ”După 35 ani de când a picat comunismul în România, încă mai avem oameni cu ideologii comuniste profunde! Îmi pare rău pentru câmpineni că au ajuns din nou pe mâna neocomuniștilor!”
Puteți urmări pe larg în materialul video aproape întregul schimb de replici.
Ironia sorții (și a votului)
În ciuda tuturor acestor schimburi de replici, cele trei proiecte inițiate de Comsin Raț au fost adoptate, toate cu scorul de 11-8 . Ironia sorții face că de implementarea celor trei proiecte ar trebui să se ocupe mare parte dintre cei opt care nu au fost de acord cu ele... Curat, umor absurd!
Trist și urât, așa s-a încheiat mandatul 2020-2024 al Consiliului Local Câmpina. De fapt, s-a încheiat așa cum a fost pe tot parcursul celor patru ani.
Sâmbătă după-amiază, pe șantierul Autostrăzii A7, în zona Dumbrava - Albești, a avut loc o explozie soldată, din păcate, cu moartea unui bărbat de 57 ani.
Sâmbătă după-amiază, pe DN1, între Ploiești și Câmpina, pe raza orașului Băicoi, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule. O tânără de 22 ani a ajuns la spital.
Pe 24 octombrie s-au împlinit doi ani de la jaful de un milion de euro care a avut loc la Câmpina.
Chiar dacă noua administrație locală, rezultată în urma alegerilor din 9 iunie, și-a intrat deja ”în pâine”, totuși, noi vom continua să prezentăm o serie de idei care - fără bani prea mulți - ar putea conbtribui la o mai bună imagine a Câmpinei.