Evrika! Consilierii locali câmpineni au descoperit că în Clubul Pensionarilor funcționează "clandestin" o asociație a pensionarilor

Social (Categoria articolului)

Clubul Pensionarilor din Câmpina funcționează, din iulie 2015, într-un spațiu pus gratuit la dispoziție de administrația locală în incinta Căminului Petrol. Pensionarii vin aici pentru a-și petrece timpul împreună, organizând tot felul de activități. La ultima ședință a Consiliului Local, brusc, s-a deschis subiectul Clubului Pensionarilor al cărui spațiu ar fi ocupat de o asociație care percepe cotizație, care organizează petreceri și care îi duce pe pensionari în excursii prin agenția de turism a unui... consilier local. Și toată lumea a fost revoltată! (video)

Consilierul local Elena Albu: "Avem un Club al Pensionarilor. Nu știu cine și cum îl administrează, dar am constatat că am fost invitată de niște colege, pensionare ca și mine, să mă înscriu în Clubul Pensionarilor, unde se plătește o cotizație de 5 lei și se organizează excursii, petreceri lunare. Am insistat și am aflat că este vorba de Clubul Pensionarilor înființat de Primărie. M-am interesat, la Primărie că nu se plătește nimic. Aș vrea să-mi spună cineva unde și în ce club se înscriu acești oameni, unde se duc cei 5 lei. Am insistat și cei care m-au invitat mi-au spus că doamna Minculescu îi înscrie în Clubul Pensionarilor. Cum se poate așa ceva?! Am închiriat noi vreun spațiu acestei asociații? Mi se pare, cum se spune în argou, de porc să creezi în rândul oamenilor care vin acolo o asemenea confuzie. O confuzie creată cu un anumit scop, bănuiesc că vom vedea scopul în mai, în decembrie (n.r. - când au loc alegerile europarlamentare, respectiv prezidențiale). Și dumneavoastră, domnule Daniel Ioniță, cu partidul ALDE, nu sunteți străin de ce se întâmplă acolo!"
Primarul Horia Tiseanu: "Clubul Pensionarilor este administrat acum de consilierul meu personal, Marian Dulă, deoarece administratorul clubului și-a suspendat contractul de muncă. O să-l rog pe dl. Dulă să organizeze o ședință a Comitetului Director, care nu s-a mai întâlnit de foarte mult timp. Din ce știu, singura instituție care are acces în Clubul Pensionarilor este CAR-ul pensionarilor. Am auzit și eu că există o asociație a pensionarilor, care s-a lipit de Clubul Pensionarilor. Am auzit și că această asociație ar avea o tentă politică și l-am rugat pe domnul Dulă să supravegheze situația și să nu permită așa ceva. Accesul la Clubul Pensionarilor este gratuit și nu este în regulă ca o asociație să cheme pensionari acolo să le încaseze o cotizație".

Încercând să clarifice cumva situația acestei asociații, consilierul Gabriel Dima (de altfel, membru în Comitetul Director al Clubului Pensionarilor) a complicat și mai mult lucrurile: "Eu fac parte din acea asociație și vă asigur că nu se face politică. Asociația are un program la Clubul Pensionarilor, ne întâlnim câte o oră de două ori pe săptămână, iar cotizația este de 5 lei anual. Părerea mea este că nu deranjează pe nimeni această asociație. Cred că este o activitate plăcută".
Viceprimarul Adrian Pițigoi: "Dumneavoastră confirmați că o asociație se întâlnește două ore pe săptămână clandestin acolo, pentru că nu are ce căuta asociația în Clubul Pensionarilor, într-un spațiu pus gratuit la dispoziție de administrația locală, noi plătind utilitățile. Situația este foarte gravă". 
Din nou, Elena Albu: "Nu vrea nimeni să desființeze asociația, dar asociația trebuie să aibă un sediu, acolo unde să-și cheme oamenii, acolo le ia cotizația, acolo desfășoară toată activitatea. Acum se fac activități de sediu de asociație în spațiul pus la dispoziție gratuit de Primărie. Se creează voit o confuzie și așa cum îi duce în Cipru cu Vacanțe.ro (n.r - agenția de turism a lui Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina și consilier local) și fac și alte activități, să se organizeze și să aibă un sediu, altul decât Clubul Pensionarilor".

Practic, atât unii consilieri locali, cât și membrii Executivului au vorbit de parcă făcuseră o mare descoperire, o asociație clandestină în spațiul Clubului Pensionarilor. În realitate, toată lumea știe că este vorba despre Asociația Pensionarilor din Câmpina, înființată în septembrie 2016 ca filială locală a Asociației Pensionarilor Prahova. Inclusiv primarul Horia Tiseanu, cu consilierul personal Marian Dulă și consilierii locali Viorel Bondoc și Gabriel Dima au participat la deschiderea oficială care a avut loc chiar la Clubul Pensionarilor. Dacă primarul nu își amintește evenimentul și faptul că a stat la prezidiu alături de Alexandrina Minculescu, președintele asociației, căreia i-a promis sprijin din partea administrației locale pentru activitatea noii asociații, poate își amintește afirmația făcută atunci: "Într-un viitor nu foarte îndepărtat s-ar putea să vin să mă înscriu și eu în asociația dvs., pentru că omul trebuie să mai iasă și la pensie la un moment dat". (Remember AICI)
Despre această asociație s-a mai discutat și în cadrul Consiliului Local, atunci când s-a pus problema biletelor distribuite pentru spectacolele de la Casa de Cultură; reprezentanții acestei asociații participă la multe dintre acțiunile organizate de administrația locală, prin urmare nu poate nimeni spune că nu a știut despre existența acestei asociații sau despre faptul că funcționează în incinta Clubului Pensionarilor. S-a știut, dar nu a ridicat nimeni până acum problema legalității folosirii spațiului de la Căminul Petrol și plata utilităților de către Primărie. Acum, însă, se apropie un șir de campanii electorale și brusc se descoperă niște lucruri. Inclusiv acela că în Asociația Pensionarilor există persoane înscrise la diferite partide, cele mai multe la ALDE.

5378 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • george 07.03.2019 10:32 Nimic nou,suntem obisnuiti cu astfel de gainarie,este in linie cu activitatea curenta a administratiei noastre dragi,de asta platim taxe,si incaseaza ei salarii babane .HUUUUUUUUOOOOOOOOOOO.

Social

1068 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1389 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse. 

Alte stiri recente

1092 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2302 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.