Evrika! Consilierii locali câmpineni au descoperit că în Clubul Pensionarilor funcționează "clandestin" o asociație a pensionarilor

Social (Categoria articolului)

Clubul Pensionarilor din Câmpina funcționează, din iulie 2015, într-un spațiu pus gratuit la dispoziție de administrația locală în incinta Căminului Petrol. Pensionarii vin aici pentru a-și petrece timpul împreună, organizând tot felul de activități. La ultima ședință a Consiliului Local, brusc, s-a deschis subiectul Clubului Pensionarilor al cărui spațiu ar fi ocupat de o asociație care percepe cotizație, care organizează petreceri și care îi duce pe pensionari în excursii prin agenția de turism a unui... consilier local. Și toată lumea a fost revoltată! (video)

Consilierul local Elena Albu: "Avem un Club al Pensionarilor. Nu știu cine și cum îl administrează, dar am constatat că am fost invitată de niște colege, pensionare ca și mine, să mă înscriu în Clubul Pensionarilor, unde se plătește o cotizație de 5 lei și se organizează excursii, petreceri lunare. Am insistat și am aflat că este vorba de Clubul Pensionarilor înființat de Primărie. M-am interesat, la Primărie că nu se plătește nimic. Aș vrea să-mi spună cineva unde și în ce club se înscriu acești oameni, unde se duc cei 5 lei. Am insistat și cei care m-au invitat mi-au spus că doamna Minculescu îi înscrie în Clubul Pensionarilor. Cum se poate așa ceva?! Am închiriat noi vreun spațiu acestei asociații? Mi se pare, cum se spune în argou, de porc să creezi în rândul oamenilor care vin acolo o asemenea confuzie. O confuzie creată cu un anumit scop, bănuiesc că vom vedea scopul în mai, în decembrie (n.r. - când au loc alegerile europarlamentare, respectiv prezidențiale). Și dumneavoastră, domnule Daniel Ioniță, cu partidul ALDE, nu sunteți străin de ce se întâmplă acolo!"
Primarul Horia Tiseanu: "Clubul Pensionarilor este administrat acum de consilierul meu personal, Marian Dulă, deoarece administratorul clubului și-a suspendat contractul de muncă. O să-l rog pe dl. Dulă să organizeze o ședință a Comitetului Director, care nu s-a mai întâlnit de foarte mult timp. Din ce știu, singura instituție care are acces în Clubul Pensionarilor este CAR-ul pensionarilor. Am auzit și eu că există o asociație a pensionarilor, care s-a lipit de Clubul Pensionarilor. Am auzit și că această asociație ar avea o tentă politică și l-am rugat pe domnul Dulă să supravegheze situația și să nu permită așa ceva. Accesul la Clubul Pensionarilor este gratuit și nu este în regulă ca o asociație să cheme pensionari acolo să le încaseze o cotizație".

Încercând să clarifice cumva situația acestei asociații, consilierul Gabriel Dima (de altfel, membru în Comitetul Director al Clubului Pensionarilor) a complicat și mai mult lucrurile: "Eu fac parte din acea asociație și vă asigur că nu se face politică. Asociația are un program la Clubul Pensionarilor, ne întâlnim câte o oră de două ori pe săptămână, iar cotizația este de 5 lei anual. Părerea mea este că nu deranjează pe nimeni această asociație. Cred că este o activitate plăcută".
Viceprimarul Adrian Pițigoi: "Dumneavoastră confirmați că o asociație se întâlnește două ore pe săptămână clandestin acolo, pentru că nu are ce căuta asociația în Clubul Pensionarilor, într-un spațiu pus gratuit la dispoziție de administrația locală, noi plătind utilitățile. Situația este foarte gravă". 
Din nou, Elena Albu: "Nu vrea nimeni să desființeze asociația, dar asociația trebuie să aibă un sediu, acolo unde să-și cheme oamenii, acolo le ia cotizația, acolo desfășoară toată activitatea. Acum se fac activități de sediu de asociație în spațiul pus la dispoziție gratuit de Primărie. Se creează voit o confuzie și așa cum îi duce în Cipru cu Vacanțe.ro (n.r - agenția de turism a lui Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina și consilier local) și fac și alte activități, să se organizeze și să aibă un sediu, altul decât Clubul Pensionarilor".

Practic, atât unii consilieri locali, cât și membrii Executivului au vorbit de parcă făcuseră o mare descoperire, o asociație clandestină în spațiul Clubului Pensionarilor. În realitate, toată lumea știe că este vorba despre Asociația Pensionarilor din Câmpina, înființată în septembrie 2016 ca filială locală a Asociației Pensionarilor Prahova. Inclusiv primarul Horia Tiseanu, cu consilierul personal Marian Dulă și consilierii locali Viorel Bondoc și Gabriel Dima au participat la deschiderea oficială care a avut loc chiar la Clubul Pensionarilor. Dacă primarul nu își amintește evenimentul și faptul că a stat la prezidiu alături de Alexandrina Minculescu, președintele asociației, căreia i-a promis sprijin din partea administrației locale pentru activitatea noii asociații, poate își amintește afirmația făcută atunci: "Într-un viitor nu foarte îndepărtat s-ar putea să vin să mă înscriu și eu în asociația dvs., pentru că omul trebuie să mai iasă și la pensie la un moment dat". (Remember AICI)
Despre această asociație s-a mai discutat și în cadrul Consiliului Local, atunci când s-a pus problema biletelor distribuite pentru spectacolele de la Casa de Cultură; reprezentanții acestei asociații participă la multe dintre acțiunile organizate de administrația locală, prin urmare nu poate nimeni spune că nu a știut despre existența acestei asociații sau despre faptul că funcționează în incinta Clubului Pensionarilor. S-a știut, dar nu a ridicat nimeni până acum problema legalității folosirii spațiului de la Căminul Petrol și plata utilităților de către Primărie. Acum, însă, se apropie un șir de campanii electorale și brusc se descoperă niște lucruri. Inclusiv acela că în Asociația Pensionarilor există persoane înscrise la diferite partide, cele mai multe la ALDE.

5002 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • george 07.03.2019 10:32 Nimic nou,suntem obisnuiti cu astfel de gainarie,este in linie cu activitatea curenta a administratiei noastre dragi,de asta platim taxe,si incaseaza ei salarii babane .HUUUUUUUUOOOOOOOOOOO.

Social

885 vizualizari
12 nov. 2019 20:00

Liceenii câmpineni se pot înscrie online pentru bursele de merit acordate de Tenaris Silcotub

Liceenii din Câmpina, cu rezultate foarte bune la școală, pot beneficia și în acest an de o bursă de merit din partea companiei TenarisSilcotub. Prin această inițiativă, compania susține excelența în educație, un domeniu în care investește constant pentru dezvoltarea pe termen lung a comunității locale. Fiecare bursă oferită de TenarisSilcotub este în valoare de 1.800 de lei, iar compania va acorda în total 250 de burse în cele trei localități din România în care are activități de producție: Zalău, Călărași și Câmpina.

2467 vizualizari
04 nov. 2019 20:44

Concurs de desene ”Un pas către tine”, cu participarea elevilor de la trei școli din Câmpina, în cadrul unui proiect al Asociației ”Glasul Autismului”

În perioada 1-30 noiembrie 2019, Asociația ”Glasul Autismului”, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, Școala Gimnazială Centrală și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, toate din Câmpina, derulează concursul ”Un pas către tine”, în cadrul proiectului finanțat de Kaufland prin programul StartONG cu scopul de a promova diversitatea, incluziunea și nondiscriminarea copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Alte stiri recente

1409 vizualizari
12 nov. 2019 19:27

Recepția lucrării de la Parcul Regele Mihai I din Câmpina s-a împotmolit la... fântâna pavimentală

Începută în aprilie anul trecut și având un termen inițial de realizare de patru luni, lucrarea de reabilitare a Parcului de la Soldat, actualmente parte componentă a Parcului ”Regele Mihai I”, din centrul municipiului Câmpina, nu s-a încheiat nici în momentul de față. Deși, la prima vedere, lucrurile par a fi în regulă, recepția lucrărilor nu s-a semnat. S-a împotmolit la fântâna pavimentală, cea despre care noi am scris de mai multe ori că nu arată așa cum trebuie și că nu este normal ca apa să se scurgă pe sub bănci.

2009 vizualizari
12 nov. 2019 09:06

Președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, le mulțumește tuturor celor care l-au votat pe Theodor Paleologu în primul tur al prezidențialelor

La alegerile prezidențiale din acest an, candidatul Partidului Mișcarea Populară a fost Theodor Paleologu, profesor și diplomat, fost ministru al Culturii. Theodor Paleologu s-a clasat pe locul cinci la nivel național în preferințele electoratului, obținând aproximativ 530.000 voturi (5,63%), și pe locul al treilea în Diaspora. La Câmpina, candidatul PMP a avut 1.369 voturi (8,17%), iar la nivelul județului Prahova - 19.628 voturi (6,03%). Având în vedere aceste rezultate, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, secretar executiv al partidului la nivel național, le mulțumește tuturor celor care au avut încredere și i-au acordat votul lui Theodor Paleologu în primul tur al prezidențialelor.