32 de ani de la Revoluția română. La Câmpina au fost comemorați eroii jandarmi căzuți la Otopeni

Eveniment (Categoria articolului)

22 Decembrie 2021. S-au împlinit 32 de ani de la momentul culminant al Revoluției române. Pentru 37 de ofițeri, subofițeri, militari în termen și personal civil de la Unitatea de Securitate din Câmpina, devenită ulterior Unitate de Jandarmi, ziua următoare, 23 decembrie 1989, avea să fie ultima, ei pierzându-și viața în masacrul din fața Aeroportului Otopeni, moment neelucidat pe deplin nici până în zilele noastre.

Ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor din fața fostei Unități de Jandarmi din Câmpina, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios de comemorare a eroilor Revoluției. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii Prahova - subprefectul Alexandru Vane, ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Corpului Național al Polițiștilor, Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr”, ai asociațiilor de rezerviști din MAI și MApN, precum și ai unei formațiuni politice - USR (partid din care, de altfel, fac parte viceprimarul și cei doi consilieri menționați).
A fost intonat Imnul Național al României, s-a făcut Apelul Solemn, la citirea numelor celor 37 de eroi, Garda de Onoare răspunzând ”Căzut la datorie”, apoi a urmat o scurtă slujbă religioasă de pomenire, după care s-au depus coroane și jerbe de flori din partea celor prezenți.

3972 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Coco Channel 31.12.2021 11:29 Cand tragi asupra unor militari care AU RIDICAT MAINILE IN SUS se cheama ca esti un criminal!Toti ofiterii de la Otopeni,care au dat ordine criminale trebuie sa putrezeasca in puscarie!

Eveniment

1972 vizualizari
30 mai 2023 17:13

Concert Dan Ciotoi și formația Generic, la Câmpina, la Ballroom Bella

Vineri, 9 iunie, de la ora 19.00, la Ballroom Bella Câmpina, din Bulevardul Carol I, aproape de ieșirea spre Cornu, va avea loc un concert susținut de Dan Ciotoi și formația Generic.

1817 vizualizari
29 mai 2023 12:18

"Alice în Țara Minunilor", un spectacol de excepție al "Atelierului Actorului" din Câmpina, în fața unei săli pline până la refuz

În sala mare a Casei Tineretului din Câmpina, în fața unui public numeros, copiii și tinerii de la "Atelierul Actorului" au prezentat duminică seara un spectacol de excepție - "Alice în Țara Minunilor", o adaptare după faimosul roman scris de Lewis Carroll și de la a cărei lansare se vor împlini în curând 158 de ani. 

Alte stiri recente

12 vizualizari
01 iun. 2023 08:35

Cardurile de sănătate duplicat se pot ridica și de la sediile primăriilor, inclusiv la Câmpina

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a anunțat că eliberarea cardurilor naționale de sănătate duplicat se pot ridica și de la sediile primăriilor, pentru localitățile cu care CAS a încheiat protocoale în acest sens.

505 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.