32 de ani de la Revoluția română. La Câmpina au fost comemorați eroii jandarmi căzuți la Otopeni

Eveniment (Categoria articolului)

22 Decembrie 2021. S-au împlinit 32 de ani de la momentul culminant al Revoluției române. Pentru 37 de ofițeri, subofițeri, militari în termen și personal civil de la Unitatea de Securitate din Câmpina, devenită ulterior Unitate de Jandarmi, ziua următoare, 23 decembrie 1989, avea să fie ultima, ei pierzându-și viața în masacrul din fața Aeroportului Otopeni, moment neelucidat pe deplin nici până în zilele noastre.

Ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor din fața fostei Unități de Jandarmi din Câmpina, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios de comemorare a eroilor Revoluției. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii Prahova - subprefectul Alexandru Vane, ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Corpului Național al Polițiștilor, Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr”, ai asociațiilor de rezerviști din MAI și MApN, precum și ai unei formațiuni politice - USR (partid din care, de altfel, fac parte viceprimarul și cei doi consilieri menționați).
A fost intonat Imnul Național al României, s-a făcut Apelul Solemn, la citirea numelor celor 37 de eroi, Garda de Onoare răspunzând ”Căzut la datorie”, apoi a urmat o scurtă slujbă religioasă de pomenire, după care s-au depus coroane și jerbe de flori din partea celor prezenți.

2757 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Coco Channel 31.12.2021 11:29 Cand tragi asupra unor militari care AU RIDICAT MAINILE IN SUS se cheama ca esti un criminal!Toti ofiterii de la Otopeni,care au dat ordine criminale trebuie sa putrezeasca in puscarie!

Eveniment

6694 vizualizari
15 ian. 2022 12:35

Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

2124 vizualizari
15 ian. 2022 10:25

“Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și poetului nepereche, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului “Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.