22 Decembrie 2021. S-au împlinit 32 de ani de la momentul culminant al Revoluției române. Pentru 37 de ofițeri, subofițeri, militari în termen și personal civil de la Unitatea de Securitate din Câmpina, devenită ulterior Unitate de Jandarmi, ziua următoare, 23 decembrie 1989, avea să fie ultima, ei pierzându-și viața în masacrul din fața Aeroportului Otopeni, moment neelucidat pe deplin nici până în zilele noastre.
Ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor din fața fostei Unități de Jandarmi din Câmpina, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios de comemorare a eroilor Revoluției. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii Prahova - subprefectul Alexandru Vane, ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Corpului Național al Polițiștilor, Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr”, ai asociațiilor de rezerviști din MAI și MApN, precum și ai unei formațiuni politice - USR (partid din care, de altfel, fac parte viceprimarul și cei doi consilieri menționați).
A fost intonat Imnul Național al României, s-a făcut Apelul Solemn, la citirea numelor celor 37 de eroi, Garda de Onoare răspunzând ”Căzut la datorie”, apoi a urmat o scurtă slujbă religioasă de pomenire, după care s-au depus coroane și jerbe de flori din partea celor prezenți.
Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost joi, 17 iulie, la Câmpina, unde a văzut creșa din cartierul Voila, investiție realizată prin CNI în cadrul Programului Guvernamental ”Sfânta Ana”.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.