32 de ani de la Revoluția română. La Câmpina au fost comemorați eroii jandarmi căzuți la Otopeni

Eveniment (Categoria articolului)

22 Decembrie 2021. S-au împlinit 32 de ani de la momentul culminant al Revoluției române. Pentru 37 de ofițeri, subofițeri, militari în termen și personal civil de la Unitatea de Securitate din Câmpina, devenită ulterior Unitate de Jandarmi, ziua următoare, 23 decembrie 1989, avea să fie ultima, ei pierzându-și viața în masacrul din fața Aeroportului Otopeni, moment neelucidat pe deplin nici până în zilele noastre.

Ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor din fața fostei Unități de Jandarmi din Câmpina, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios de comemorare a eroilor Revoluției. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii Prahova - subprefectul Alexandru Vane, ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Corpului Național al Polițiștilor, Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr”, ai asociațiilor de rezerviști din MAI și MApN, precum și ai unei formațiuni politice - USR (partid din care, de altfel, fac parte viceprimarul și cei doi consilieri menționați).
A fost intonat Imnul Național al României, s-a făcut Apelul Solemn, la citirea numelor celor 37 de eroi, Garda de Onoare răspunzând ”Căzut la datorie”, apoi a urmat o scurtă slujbă religioasă de pomenire, după care s-au depus coroane și jerbe de flori din partea celor prezenți.

4220 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Coco Channel 31.12.2021 11:29 Cand tragi asupra unor militari care AU RIDICAT MAINILE IN SUS se cheama ca esti un criminal!Toti ofiterii de la Otopeni,care au dat ordine criminale trebuie sa putrezeasca in puscarie!

Eveniment

1239 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2063 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

116 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

562 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.