32 de ani de la Revoluția română. La Câmpina au fost comemorați eroii jandarmi căzuți la Otopeni

Eveniment (Categoria articolului)

22 Decembrie 2021. S-au împlinit 32 de ani de la momentul culminant al Revoluției române. Pentru 37 de ofițeri, subofițeri, militari în termen și personal civil de la Unitatea de Securitate din Câmpina, devenită ulterior Unitate de Jandarmi, ziua următoare, 23 decembrie 1989, avea să fie ultima, ei pierzându-și viața în masacrul din fața Aeroportului Otopeni, moment neelucidat pe deplin nici până în zilele noastre.

Ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor din fața fostei Unități de Jandarmi din Câmpina, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios de comemorare a eroilor Revoluției. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii Prahova - subprefectul Alexandru Vane, ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Corpului Național al Polițiștilor, Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr”, ai asociațiilor de rezerviști din MAI și MApN, precum și ai unei formațiuni politice - USR (partid din care, de altfel, fac parte viceprimarul și cei doi consilieri menționați).
A fost intonat Imnul Național al României, s-a făcut Apelul Solemn, la citirea numelor celor 37 de eroi, Garda de Onoare răspunzând ”Căzut la datorie”, apoi a urmat o scurtă slujbă religioasă de pomenire, după care s-au depus coroane și jerbe de flori din partea celor prezenți.

3344 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Coco Channel 31.12.2021 11:29 Cand tragi asupra unor militari care AU RIDICAT MAINILE IN SUS se cheama ca esti un criminal!Toti ofiterii de la Otopeni,care au dat ordine criminale trebuie sa putrezeasca in puscarie!

Eveniment

293 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

4108 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Alte stiri recente

2083 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

218 vizualizari
11 aug. 2022 20:24

PMP anunță că nu va vota proiectul de aprobare a PUZ-ului ce include și pasajul subteran

Partidul Mișcarea Populară Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, având ca subiect votul consilierilor acestei formațiuni politice pe cel mai discutat și disputat subiect - aprobarea PUZ-ului ce include și pasajul subteran. Iată comunicatul: