"Câmpina poate organiza acțiuni culturale, sportive, târguri tematice, evenimente de anvergură, prin care să atragă cât mai mulți vizitatori!"

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține viceprimarului Câmpinei, Adrian Pițigoi, care este convins că turismul de nișă poate reprezenta o soluție pentru relansarea economică a municipiului și chiar a zonei. A menționat acest lucru inclusiv la deschiderea oficială a Târgului Mierii, din februarie 2020.

"Câmpina este o localitate excelent poziționată, avem un aer curat și peisaje deosebite. Trebuie doar să valorificăm potențialul turistic-cultural al zonei noastre. Când spun asta mă refer la Câmpina și comunele din jur, mă refer la o zonă mai largă, cu un potențial de dezvoltare extraordinar. Noi nu suntem nici stațiune de munte, nu avem nici marea la picioare, dar putem să creăm și să organizăm evenimente care să ne pună pe harta turistică a țării. Un turism de nișă, e adevărat, dar pe care trebuie să-l promovăm, să-l dezvoltăm. Putem organiza evenimente sportive (aeromodelism, fotbal, orientare sportivă, înot, atletism, sporturi extreme la skatepark etc), evenimente culturale de ținută, la Muzeul Hasdeu, concerte de jazz, show-uri de stand-up, putem organiza și târguri tematice, cum este Târgul Mierii, care aduce într-un singur week-end câteva mii de vizitatori. Avem un festival excepțional de teatru, avem un festival de jazz-rock, putem organiza și alte evenimente similare, de anvergură. Avem două ansambluri folclorice deosebite, iar împreună cu ele putem organiza un festival internațional de folclor. Sunt doar câteva exemple, se pot face foarte multe lucruri", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.
Acesta recunoaște faptul că mai sunt niște pași importanți de făcut în privința infrastructurii municipiului și a calității unor servicii, astfel încât Câmpina să poată fi considerată o localitate sănătoasă din toate punctele de vedere. "
Mai avem de făcut niște pași importanți, noi, ca și administrație publică locală, pentru o localitate cât mai apropiată de standardele europene: o implicare serioasă în vederea creșterii nivelului și calității serviciilor de sănătate, îmbunătățirea infrastructurii rutiere și edilitare, ridicarea standardului de curățenie în localitate și asigurarea unui climat de siguranță publică. Un oraș sănătos, curat, sigur, cu o infrastructură bună, cred că este ceea ce ne dorim cu toții", a mai afirmat Adrian Pițigoi.

 

3276 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 03.03.2020 06:36 Domnule viceprimar în funcție Ionuţ Pițigoi, ați avut 4 ani la dispoziție să faceți ceva pentru oraș. Să demonstrați că vreți și că puteți. NU AȚI FĂCUT NIMIC. Acum ați intrat în campanie electorală. Brusc sunteți plin de creativitate / promisiuni electorale. N-o Thanks.
  • Bogdan 03.03.2020 11:17 Preoții au intrat în priză pt alegeri. Au multi bani pe care îi împart mai ales la oamenii săraci ca sa voteze ce vor spune ei. Asa ca Pitigoi dar si ceilalti candidați tb sa fie pe faza pt ca cel mai probabil preoții vor lucra pt Tiseanu
  • Daria 03.03.2020 13:33 Pt Bogdan - crezi ca Pitigoi e străin de manevra?
  • Ivan 03.03.2020 17:06 Domnule viceprimar Pițigoi, mi-ați lăsat un gust amar în urma celor 4 ani de guvernare locala! Sunteți un dezastru de politician. Poate ar trebui sa va reprofilat. Sa le fie rușine si d-lui Tiseanu și altora care va susțin.
  • Gelu 05.03.2020 15:59 Dupa ce au terminat cu Parcul Industrial cu Parcurile de odihna ,acum incepe cu abureala ,acțiuni culturale, sportive, târguri tematice, evenimente de anvergură ,e tot ce au nevoie campinenii .JENANAT ,HIDOS ,nu au un concept de oras doar o ameteala,masina de 30 mii euro ,Parcul de la Soldat,Calea Dacia ,apropo ce mai este nou cu dosarele X,ceva progrese?Bine ca sunt prevazuti banii de salarii si de indemnizatii in buget,restul mult CIRC pe paine ,chiar ei nu se uita prin ziare?pe cei cevor sa-i prosteasca nu au internet si nu citesc ziarele,GHINION.
  • Marian Tudor 05.03.2020 20:02 Felicitari lui Ionuț Pitigoi si mult succes in alegeri. De astfel de oameni avem nevoie, cu idei îndrăznețe pentru Câmpina.
  • Costel 06.03.2020 06:51 L-am cunoscut pe dl Pitigoi la o competiție de orientare sportivă desfășurată la Câmpina. Mi-a făcut o impresie foarte bună, inclusiv prin faptul că este aproape de astfel de evenimente si doreste promovarea lor. Felicitari! Poate va fi luat acest exemplu si prin alte localități!
  • Cezar 06.03.2020 09:59 O idee excelenta, viabilă! Felicitări!
  • Paul 06.03.2020 16:18 Va luati mai multi de viceprimar, care si-a facut treaba pe domeniul lui. Poate unii nu stiti, dar directia de dezvoltare a unei localități o da primarul. Poate ar trebui încercat si Pitigoi ca primar sa vedem ce poate, ca de Tiseanu ne-am cam lămurit toți.

Actualitate

117 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1065 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

933 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.