Câmpina a găzduit Forumul Național de Dezbateri ARDOR 2022, la care au participat 28 de echipe de liceeni din toată țara

Eveniment (Categoria articolului)

Probabil că, în urmă cu 25-26 de ani, când dezbaterile academice au ajuns și în România, puțini erau cei care își imaginau că se va ajunge la evenimente de o asemenea anvergură cum este Forumul Național de Dezbateri. După o perioadă în care s-a desfășurat online, din cauza pandemiei, Forumul Național de Dezbateri a revenit în format fizic și a fost organizat în premieră la Câmpina, în perioada 18-21 august 2022. De fapt, este vorba despre faza finală a evenimentului, la care s-au calificat echipele care au câștigat etapele regionale. Și au fost 28 de echipe la Câmpina, din toată țara.

Dezbaterile au fost foarte interesante, iar pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest tip de competiție menționăm faptul că sunt întreceri între echipe formate din câte trei liceeni, care dezbat pe o anumită temă, o echipă fiind "guvernul", iar cealaltă echipă - "opoziția". Iar fiecare echipă își prezintă argumentele pro și contra. În finală, de exemplu, unde s-a întâlnit echipele de la Pache Debate (Colegiul Național "Mihai Vitezul" București) și Cantemir Debate (Colegiul Național "Cantemir Vodă" București), tema sau moțiunea a fost destul de dificilă - autonomie teritorială pentru comunitățile foste nomade, stabilirea acestora într-o anumită regiune cu autonomie proprie. O moțiune delicată și complicată, în același timp, dar tinerii din cele două echipe finaliste au fost extraordinari în susținerea argumentelor lor pro și contra. A câștigat echipa de la Colegiul Național "Cantemir Vodă" București.

Forumul Național de Dezbateri 2022 a fost organizat de Asociația de Educație Socială (AES) și Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), cu sprijinul Fundației Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) și al partenerilor locali - Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina și Asociația Părinților Elevilor de la CNNG, precum și cu sprijinul sponsorilor Diverta, City Print Shop și Lemet.
Organizatorii Forumului Național de Dezbateri: Irina Neagu, Sânziana Miu, Alexandra Văsii, Ioana Dinu și Răzvan Ionică.
Echipa de Arbitraj (CA) a fost formată din: Cosmin Tenie, Victor Bajan, Daria Chioveanu, Miruna Cozianu, Alex Ficard și Andra Gheran.
Cuvântul de deschidere i-a aparținut Getei Sârbu, profesor la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" și coordonatorul echipei de dezbateri a colegiului câmpinean, instituție de învățământ care a pus Câmpina pe harta dezbaterilor academice.

3643 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3351 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2039 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.