În ultimii ani, de la bugetul local s-au alocat, anual, în jur de 200.000 lei pentru reparații îmbrăcăminți asfaltice prin plombări. Anul acesta, în condițiile unui buget de austeritate, noua administrație locală a decis un alt mod de lucru - plombarea străzilor se va realiza cu asfalt din sponsorizări, iar forța de lucru va fi asigurată de Atelierul de Infrastructură Urbană al Primăriei Câmpina. Astfel, în 2021 nu se vor cheltui bani de la bugetul local pentru lucrările de plombare a străzilor.
Primăria Câmpina a încheiat un contract de sponsorizare cu o firmă de profil, care va asigura asfaltul necesar. În primă fază este vorba de o cantitate importantă de asfalt, dar discuțiile au rămas deschise, firma respectivă manifestându-și disponibilitatea de a suplimenta cantitatea de asfalt în funcție de necesitățile administrației locale. Lucrările de plombare au început deja, luni, 29 martie, primele zone vizate fiind Drumul Taberei, Strada Voila și Strada Orizontului (adică străzile cele mai afectate de trafic greu și de devierea circulație rutiere, impusă de lucrările de pe Calea Doftanei), dar au continuat și pe străzile B.P. Hasdeu și I.H. Rădulescu.
La nivelul administrației locale s-a stabilit că aceste lucrări de plombare vor începe cu zonele cele mai vulnerabile, dar vor fi extinse la nivelul întregii localități, fiind vizate cu precădere străzile unde nu se vor efectua în acest an investiții sau unde starea drumului este atât de proastă încât se impune o intervenție de urgență pentru remedierea sa. Acum, important este ca lucrările realizate de Atelierul de Infrastructură Urbană al Primăriei Câmpina să fie de calitate și să nu se mai întâmple ca în anii precedenți când știm cu toții cât rezistau plombele din asfalt.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.