Cezar Grama a obținut în instanță suspendarea ordinului prefectului prin care se constată încetarea mandatului și se declară vacant locul de consilier

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 5 iulie 2021 a fost emis Ordinul nr. 222 al prefectului județului Prahova, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al lui Cezar Grama și declararea ca vacant a locului acestuia în Consiliul Local Câmpina. Povestea care a stat la baza acestui ordin o știți deja, am scris despre asta la momentul respectiv. Ei bine, Cezar Grama a atacat în instanța de contencios administrativ ordinul prefectului cerând anularea acestuia, iar până la finalizarea procesului a cerut suspendarea aplicării ordinului.

Secția de contencios administrativ a Tribunalului Prahova i-a admis cererea lui Cezar Grama și a dispus suspendarea aplicării ordinului prefectului până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea acestui act administrativ. Sentința este executorie, dar nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs de Instituția Prefectului Prahova în termen de cinci zile de la comunicare. Este foarte posibil ca recursul să nu schimbe decizia inițială, fiind vorba de o suspendare a aplicării unui act administrativ pentru anularea căruia există deja o acțiune în instanță.
Ce înseamnă suspendarea ordinului prefectului? Practic, revenirea la situația de dinaintea emiterii acestui ordin. Acea situație care a creat tensiune în Consiliul Local, când secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, a anunțat că Grama și-a pierdut mandatul de consilier fiind exclus din Partidul Verde și existând o hotărâre definitivă a Tribunalului București în acest sens (o decizie a Camerei de Consiliu a Tribunalului București, pentru că acest proces nu a ajuns la fond). Cezar Grama nu împărtășește același punct de vedere, afirmând că mai are și alte dosare pe rolul instanței privind excluderea sa din partid, fostul președinte al Partidului Verde Prahova considerând că, până la soluționarea acestora, este legal să-și exercite mandatul de consilier local.
Va fi interesant de urmărit cum vor decurge lucrurile la prima ședință a Consiliului Local, cea de la finalul lunii august (în cazul în care nu va exista vreo ședință extraordinară între timp), dacă Cezar Grama va participa, care va fi decizia secretarului general și cum vor reacționa consilierii. O vară fierbinte în administrația câmpineană. Dacă nu e caniculă, e furtună...

3137 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1878 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1883 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

699 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

150 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.