"O poveste cu petale", atelier de pictură pentru profesorii din ciclul primar, desfăşurat la Şcoala "Ion Câmpineanu"

Social (Categoria articolului)

La Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina a avut loc vineri o interesantă acţiune dedicată profesorilor din ciclul primar - un atelier de pictură intitulat "O poveste cu petale". Acțiunea face parte din proiectul "Ateliere şi experienţă", ajuns la ediţia a IX-a şi derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Şcoala Gimnazială "Sf. Vasile" Ploieşti şi Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu" Urlaţi.

Zeci de profesori din ciclul primar de la cele trei instituții de învățământ implicate în acest proiect au fost prezenţi vineri la Câmpina, la Şcoala "Ion Câmpineanu", întreaga acţiune desfăşurându-se sub coordonarea profesorului de arte plastice Mihaela Baltag. Au fost prezentate tehnici de pictură, punându-se accent pe latura practică. De altfel, semnele de carte şi farfurioarele pe care au lucrat efectiv au rămas fiecărui profesor, ca o amintire de la acest proiect inedit.
"Este un proiect generos, iniţiat de colegii de la Şcoala Gimnazială Sf. Vasile Ploieşti. An de an, în cadrul acestui proiect, trei şcoli din Prahova împărtăşesc experienţe inedite de învăţare, totul în beneficiul elevilor. Un proiect de  suflet, un proiect de echipă, în cadrul căruia colaborăm frumos", ne-a declarat Mirela Burada, profesor învăţământ primar la Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu", unul dintre coordonatorii acestei acţiuni.
Pentru toţi cei prezenţi ziua s-a încheiat la Castelul "Iulia Hasdeu", un simbol al Câmpinei. De altfel, trebuie să știți că a fost ales (deloc întâmplător) ca motto al acestei acțiuni un fragment dintr-o poezie a Iuliei Hasdeu: "Când florile mişcate de-o blândă adiere/ Se-mbată de lumină sub soarele cel cald..."

4189 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2367 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2902 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

2064 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.