După anunțul privind transformarea Spitalului Municipal Câmpina în unitate-suport pentru pacienții cu COVID-19, una dintre întrebările pe care le ridică locuitorii din Câmpina și localitățile limitrofe se referă la ceilalți pacienți, cei care nu sunt infectați, pacienții non-COVID, unde vor merge ei, la ce spital vor fi tratați? Ne-a răspuns la această întrebare managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, în cadrul conferinței de presă organizată astăzi de Primărie.
"Noi ar trebui să internăm numai pacienți din centrele COVID-19, care sunt confirmați pozitiv și care dezvoltă diverse patologii acute. Adică, pacient acut COVID care trebuie operat de apendicită, pacient acut COVID cu pancreatită, pacient acud COVID care urmează să nască. Totuși, va trebui să ne asumăm orice urgență majoră, care nu ar avea timp pentru transportul la Spitalul Județean din Ploiești, adică pacienți care sunt în stare gravă și nu sunt infectați. În privința celorlalți pacienți, care au nevoie de serviciile spitalicești, ei vor fi îndreptați cu precădere spre Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Sigur, pot merge și spre alte spitale din județ, în funcție de problemele pe care le au. La noi vor fi aduși pacienții cu COVID, care au și alte patologii ce trebuie tratate.
Cred, totuși, că pentru spitalul nostru este o șansă să devină unitate de suport COVID 19 și să ne înregimentăm din acest moment, să fim pregătiți de acum să tratăm pacienți infectați cu coronavirus, pentru că e foarte periculos să lucrezi într-un spital încă deschis tuturor cazurilor în condițiile în care se vor înmulți pacienții infectați, în condițiile în care nu știi care sunt infectați și care nu. Știm cu toții că, mai devreme sau mai târziu, aproape toate spitalele din țară vor deveni spitale COVID. În privința pacienților cu COVID, în mod tehnic ideal ar trebui tratați câte unul în rezervă cu baie. Noi avem 15 astfel de rezerve dotate cu baie proprie, dacă numărul pacienților va fi mai mare, ceea ce se va întâmpla, probabil, atunci vă spun capacitatea noastră maximă de 302 paturi din care scădem 35 câte paturi sunt la secția din Strada Vasile Alecsandri. Dacă va fi nevoie, vom folosi și acele paturi, sigur, sperăm să nu fie nevoie, dar ați văzut situația din Italia...", a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)
Luni seara, la ora 21.43, ISU Prahova a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Cornu.
Luni spre lăsarea serii, la Zorile, imediat după podul rutier peste râul Doftana spre comuna Telega, a avut loc un accident rutier.
În ultimele 72 de ore, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 143 de misiuni specifice zonei de competență, dintre care 35 au fost intervenții în situații de urgență, 107 urgențe medicale și o acțiune de îndrumare și control.
Polițiștii prahoveni au avut de-a lungul perioadei 11-13 iulie mai multe acțiuni menite să contribuie la îmbunătățirea climatului de siguranță.