De Ziua Națională a României, Klaus Iohannis a decorat-o pe Steluța Pralea, directorul Liceului Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei

Eveniment (Categoria articolului)

Cu ocazia Zilei Naționale a României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a decorat mai mulți directori ai unor instituții de învățământ din țara noastră.

Unul dintre dascălii decorați de președintele României este Steluța Pralea, directorul Liceului Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei, care a primit Ordinul ”Meritul pentru Învățământ”, în grad de Cavaler.
După ceremonia de la Cotroceni, Steluța Pralea a declarat: ”Inițiativele și rezultatele mele profesionale au fost recunoscute la cel mai înalt nivel. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în toate demersurile educaționale întreprinse - colegi, elevi, părinți, comunitatea locală, forurile superioare din educație și ONG-uri. Împreună am reușit să construim un învățământ de calitate la Valea Doftanei și împreună vom continua să oferim o educație aleasă”.
Vă reamintim că, în septembrie 2021, președintele Klaus Iohannis a ales să vină la Valea Doftanei, la Liceul Tehnologic ”Carol I”, pentru a participa la festivitatea de deschidere a anului școlar.

(Sursa video - Administrația Prezidențială)

2200 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Coco Channel 02.12.2023 08:52 Si cam cati doctori,ingineri,economisti,profesori de liceu,profesori universitari,ofiteri superiori, au iesit din acest liceu tehnologic?
  • Analfabetul 02.12.2023 13:31 Felicitari D-nei Directoare, poate ca 'demagogii' din Campina sa invete ceva de la ea. La noi copii aduna gunoaie si curatesc scoala, poate primim si noi decoratii pentru asta.....................„Un director de școală bun se adaptează la vremuri”, crede Steluța Pralea, profesoară de informatică și directoarea Liceului Tehnologic „Carol I” din comuna Valea Doftanei, Prahova, care în decembrie anul trecut a primit premiul Directorul Anului pentru Inovare la gala Asociației Valori pentru Educație. În urma unui curs la Agenția Spațială din România, Pralea a înființat un club de programare și robotică în liceul din sat, după ce reușise să digitalizeze de ani bun secretariatul și contabilitatea. Află din interviul cu Steluța Pralea cât de repede s-a adaptat la școala online anul trecut, cum a ajuns școala într-un proiect al Universității Cambridge, dar și de ce de ani buni elevii decid să rămână să învețe la liceul din sat......... Comuna Valea Doftanei din județul Prahova are 6300 de locuitori Liceul Tehnologic „Carol I” cuprinde 4 grădinițe, o școală gimnazială în satul Trăisteni și un liceu (inclusiv cu clase de primar și gimnaziu) în satul Teșila. În total, sunt 650 de elevi și preșcolari, dintre care aproape 400 în Teșila În 2020, Steluța Pralea a primit premiul „Directorul Anului 2020 pentru Inovare” în cadrul Galei organizate de Asociația pentru Valori în Educație (AVE); în prezentarea premiului Steluței Pralea se menționează că: „• A digitalizat întreaga școală, atât administrativ cât și procesul educațional • Școala implemneteaza programe de problem-based learning in STEAM • 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale • A introdus 2 specializari noi pentru elevi • Abandonul școlar este 0%” La liceu există câte o clasă pe nivel și învățământ profesional dual în colaborare cu un operator economic din zonă pe specializarea mecanic forestier - a X-a și a XI-a, nu și a IX-a, tot din cauza numărului scăzut de absolvenți de clasa a opta. Steluța Pralea este directoare din 2013, iar în 2008-2013 a fost director adjunct. ............Un alt proiect a fost la clasele primare. „O colegă învățătoare a cumpărat doi ozoboți pentru a face diverse activități la clasă. Sunt niște roboței micuți, cât pumnul, care fac ce le spui - se deplasează, se rotesc. Îl programezi cu blocuri de cod, ca să fie accesibil pentru copiii mai mici,” povestește Pralea. La liceul din Valea Doftanei se face informatică încă de la clasele primare. Cei mici au curs opțional de informatică, iar cei de gimnaziu lucrează pe calculatoare în cadrul orei de tehnologie. În plus, tehnologia este acum folosită la toate orele. „Nu cred că există ore la care să nu se folosească tehnologia. Și la geografie, istorie, engleză, la clasa de turism, la chimie și biologie avem CD-uri cu experimente virtuale.”
  • Coco Channel 04.12.2023 08:00 Am invata ceva de la dansa daca ar fi in folosul copiilor!Voi nu vedeti ca degeaba cumparati copilului vostru tablete,smartfon,Mercedes daca el nu invata de la tabla inmultirii la legaturi covalente,de la Creanga la Blaga,de la Newton la Enstein.Prin studiu individual a ajuns Lincoln unde a ajuns sau Henry Coanda.

Eveniment

922 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1729 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

638 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

806 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.