Klaus Iohannis, președintele României, a deschis noul an școlar la Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei

Eveniment (Categoria articolului)

Deschiderea noului an școlar a însemnat, la Valea Doftanei, un eveniment cu totul și cu totul deosebit, unic, fiind pentru prima dată în istoria comunității când la festivitatea de deschidere participă președintele României. Alături de Klaus Iohannis s-au mai aflat, la deschiderea anului școlar de la Liceul Tehnologic ”Carol I” Valea Doftanei, ministrul Educației - Sorin Câmpeanu, prefectul județului Prahova - Cristian Ionescu, președintele Consiliului Județean Prahova - Iulian Dumitrescu și, bineînțeles, primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Costea Villeford.

Multă lume s-a întrebat de ce a ales președintele României, Klaus Iohannis, tocmai Valea Doftanei pentru deschiderea anului școlar. Răspunsul este relativ simplu și vine din strădania directorului Liceului Tehnologic ”Carol I”, prof. Steluța Pralea, care a fost declarată în cadrul Galei Premiilor Asociației pentru Valori în Educație ”directorul anului 2020 pentru inovare” (detalii - aici). Acum, prezența președintelui Iohannis la deschiderea anului școlar de la acest liceu vine ca o recompensă pentru ceea ce a reușit Steluța Pralea ca director al unității de învățământ.
Liceul Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei are aproximativ 650 de elevi, de la preșcolari până la clasa a XII-a, la școală profesională și clase în cadrul învățământului dual, prin care se pregătesc elevi în specializarea mecanic forestier. Colectivul didactic este format din 50 cadre didactice și 20 cadre - personal didactic auxiliar.
Directorul Liceului Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei, prof. Steluța Pralea, a vorbit pe larg, în ciuda emoțiilor evidente, despre strădaniile pentru digitalizarea învățământului, pentru obținerea unor rezultate foarte bune la robotică, pentru multele proiecte în care această unitate de învățământ este implicată. A fost completată de eleva Ștefania Țintea, din partea Consiliului Școlar al Elevilor.
Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit aproape zece minute în fața elevilor și cadrelor didactice prezente la deschiderea anului școlar. A subliniat performanțele liceului și ale conducerii acestuia, dar a ținut și să puncteze detalii din programul său ”România educată”. La final, Iohannis a coborât în mijlocul elevilor, le-a adresat câteva cuvinte de încurajare și s-a fotografiat alături de ei.
De asemenea, le-au mai vorbit elevilor ministrul Educației - Sorin Câmpeanu, președintele Consiliului Județean Prahova - Iulian Dumitrescu și primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Costea Villeford. Precedenta vizită prezidențială la Valea Doftanei a avut loc în 2009, atunci când președintele de la acea vreme, Traian Băsescu, a poposit la Festivalul Cașcavelei.

8364 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rodica 20.09.2021 15:03 Au venit si ăștia să mai primeasca și ei câte un teren.Ca si alții !

Eveniment

1242 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

491 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

412 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.