”România sălbatică”, filmul realizat și de câmpineanul Cosmin Dumitrache, a câștigat Premiul publicului la ”Wildscreen Festival”, în Marea Britanie

Eveniment (Categoria articolului)

În anul 2021, la Festivalul Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca (TIFF), Premiul publicului la categoria ”Cel mai bun film românesc” era câștigat de producția ”România sălbatică”, unul dintre realizatori fiind câmpineanul Cosmin Dumitrache.

Am scris pe larg despre acest subiect la momentul respectiv și chiar am realizat un interviu cu Cosmin Dumitrache, interviu pe care îl puteți revedea aici.
Acum, filmul ”România sălbatică” a intrat în selecția oficială de la ”Wildscreen Festival”, cel mai important și prestigios festival de filme de natură din lume, unde au fost incluse 32 de filme dintr-o selecție de peste 800.
Dan Dinu, unul dintre realizatorii acestui film alături de câmpineanul nostru, a fost prezent la Bristol, gazda festivalului, chiar acasă la BBC, unde a participat la multe conferințe și workshopuri de profil și a discutat cu foarte mulți oameni importanți de la diferite case de producție din industrie. Surpriza cea mare a venit când a fost anunțat că filmul românesc este nominalizat și la premiul pentru votul publicului. Mai mult, ”România sălbatică” a câștigat Premiul publicului la acest prestigios festival de film din Marea Britanie. 
”Ne bucurăm foarte mult că, prin România Sălbatică, natura țării ajunge în elita mondială a producțiilor de film documentar și că toți acești ani de muncă ne sunt apreciați și confirmați atât de public, cât și de specialiștii mult mai experimentați din domeniu. Acum urmează să o luam de la capăt și să tragem tare pentru filmul despre Delta Dunării, iar după 2-3 ani sper să reușesc și eu să ajung la una din următoarele ediții ale acestui prestigios festival al filmelor de natură”, a scris pa pagina sa de Facebook câmpineanul Cosmin Dumitrache, unul dintre realizatorii filmului ”România sălbatică”.

3937 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2572 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

2531 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

Alte stiri recente

618 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

570 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: