S-au întâmplat multe lucruri în acest mandat, care este aproape de final... Dar ceea ce s-a întâmplat acum, la ședința din 3 septembrie 2024, nici nu știi unde să o încadrezi. La o nouă culme a ridicolului? La o poveste gen ”zece negri mititei” (și o să vedeți de ce)?
La ședința din 28 august, s-a votat proiectul privind mărirea tarifului la serviciul de salubritate pe domeniul public. Inițial, secretarul general al municipiului a anunțat că proiectul a fost adoptat. Ulterior, la "diverse", a avut alt punct de vedere și am explicat pe larg de ce, AICI.
Urmarea și soluția găsită de administrația locală a fost convocarea unei noi ședințe, pentru marți, 3 septembrie, unde consilierii erau chemați să mai voteze o dată ceea ce adoptaseră, după lege, în săptămâna anterioară, adică proiectul privind tarifele la salubrizarea pe domeniul public.
Ce s-a întâmplat marți? Au fost prezenți 12 consilieri locali. Au lipsit Valentin Crețu, Liviu Davidescu, Andrei Duran, Bogdan Ene, Livia Lupu, Cosmin Raț, Horațiu Zăgan. Doi dintre consilierii locali - Liviu Dumitrache și Adina Gârbăcică - au fost prezenți la ședință, dar au anunțat că nu participă la vot și nu votează ”proiectul fiind aprobat în ședința precedentă”. Un alt consilier local, Florin Marcu, prezent online la ședință, a rămas fără semnal și nu a putut vota... De aici și povestea cu "zece negri mititei".
Prin urmare, au votat proiectul doar 9 consilieri. Opt au fost ”pentru”, iar unul (Aron Sabo) s-a abținut. Imediat după vot, întrebarea tuturor către secretarul general era dacă proiectul a fost adoptat sau nu: ”Da”, a spus secretarul Elena Moldoveanu. Chiar dacă au fost doar nouă voturi, secretarul general a arătat spre viceprimar că nu a vrut să voteze, dar e prezent la ședință, deci nu sunt probleme de cvorum. Oricum, imaginile cu bâlbâielile administrației sunt antologice...
Cum la ședința de marți nu au fost ”diverse”, să așteptăm zilele următoare să vedem dacă secretarul general își schimbă punctul de vedere?! Sau vorba cuiva, să încercăm două din trei?
Oricum, penibilă situație și fără precedent în administrația câmpineană. Ședința extraordinară de marți o puteți urmări în materialul video. Are doar șapte minute și chiar merită văzută.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.