Prima zi de școală aduce întotdeauna multe emoții. Emoții firești pentru copii, emoții parcă și mai mari pentru părinți și profesori. Așa s-a întâmplat și astăzi, la Poiana Câmpina, într-o comunitate frumoasă și unită, o comunitate pentru care Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" înseamnă foarte mult. Iar astăzi, 9 septembrie 2019, școala și-a întâmpinat elevii în straie noi, iar aceste "straie noi" înseamnă bănci, scaune, dulapuri, catedre și uși noi în toate sălile de clasă și în laboratoare, precum și echipament IT.
După cum am scris și cu altă ocazie, Primăria Poiana Câmpina a obținut finanțare europeană pentru modernizarea școlii și a celor două grădinițe din localitate prin achiziționarea de mobilier și echipamente IT (computere, monitoare, laptopuri, videoproiectoare, un copiator multifuncțional și două televizoare). Valoarea proiectului s-a ridicat la 120.290 euro, din care 80.000 euro fonduri europene, diferența fiind asigurată de la bugetul local.
La festivitatea de deschidere a noului an școlar, alături de părinți, bunici, copii și cadre didactice s-au aflat, ca de obicei, reprezentanții Primăriei, Consiliului Local, Poliției și Bisericii. Au venit primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda, consilierii locali Gabriela Nistor, Ana Nedelcu și Ionuț Goran, directorul Bibliotecii "Dimitrie Gusti" - Gabriela Pârvu, preotul Nicu Dinu, dar și Fabian Rotaru, managerul Gal “Dealul Sultanului”, prin acest grup de acțiune locală derulându-se proiectul cu fonduri europene accesat de Primăria Poiana Câmpina. Părintele paroh Nicu Dinu, de la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", a rostit rugăciunea "Tătăl nostru" împreună cu toți cei prezenți și i-a binecuvântat pe copii la început de an școlar. (video)
Directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu: "Dragi copii, vă doresc, la început de nou an școlar, să aveți o comunicare bună cu dascălii voștri, să-i ascultați și să-i respectați, să vă respectați și colegii și să vă bucurați unii de reușitele altora și, nu în ultimul rând, să vă respectați părinții. Pentru că școala trebuie să fie a doua casă pentru elevi, pentru că ei trebuie să-și desfășoare activitatea într-un cadru adecvat formării și dezvoltării calităților și aptitudinilor și pentru că noi toți ne-am dorit să le satisfacem nevoile elevilor din școala noastră, astfel încât ei să se adapteze cerințelor unei societăți moderne, mereu în schimbare, o societate foarte dinamică, astăzi vom păși cu toții într-o școală nouă. La școala noastră s-a finalizat un proiect de investiții cu fonduri europene, proiect derulat prin intermediul Primăriei Poiana Câmpina. Prin acest proiect, școala noastră a fost dotată cu echipament IT de ultimă generație și cu mobilier nou. Un proiect care s-a derulat, bineînțeles, și la nivelul celor două grădinițe din Poiana și Bobolia. Drept urmare, eu mulțumesc în numele tuturor întregii echipe care s-a ocupat de acest proiect. Și aș mai vrea să vă spun ce lucru frumos s-a întâmplat în școală în această vară. O întreagă echipă în frunte cu domnul primar, care i-a coordonat pe angajații Primăriei și pe reprezentanții Consiliului Local, alături de dascăli, de părinți și de câțiva elevi, cu toții au pus umărul, au petrecut zile întregi pentru a da contur școlii noastre, pentru a o face ca nouă. S-au făcut multe lucrări, s-a făcut curățenie generală și noi apreciem mult acest lucru. Vă mulțumesc tuturor că ați înțeles să punem bazele unui adevărat parteneriat, în beneficiul copiilor noștri". (video)
Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu: "Sunt emoționat, așa cum sunt în fiecare an la început de an școlar, așa cum sunt de fiecare dată în mijlocul copiilor. Da, după cum spunea și doamna director, ceea ce s-a întâmplat în această vară la școala noastră e fost un lucru extraordinar. Noi am cofinanțat de la bugetul local acest proiect cu fonduri europene și ar fi trebuit să găsim soluții și pentru efectuarea curățeniei în întreaga școală. Atunci am vorbit cu colegii mei și le-am spus să cumpăram doar materialele necesare, iar manopera să o facem noi. Nu a dat nimeni înapoi și nu s-a plâns nimeni. Iar cadrele didactice au fost alături de noi, am muncit împreună, lângă noi venind și unii părinți, dar și copii. Ce și-ar putea dori mai mult un primar? Să știți că nu a fost ușor, dar a fost foarte, foarte frumos. Vreau să le mulțumesc tuturor! Și să știți că nu ne oprim aici. Suntem la un pas să semnăm contractul de finanțare, tot cu fonduri europene, pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea Grădiniței Poiana. Și mai avem depus un proiect pentru reabilitarea exterioară a școlii și sper din tot sufletul să ducem aceste proiecte până la capăt". (video)
Mai multe fotografii găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv.ro
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.