În octombrie 2019, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina a primit finanțare prin Programul ”Erasmus+” al Uniunii Europene pentru un proiect de parteneriat de schimb interșcolar cu titlul "E.QUA.L.I.TY. - Europe for QUAlitative Learning and the Inclusion of diversiTYies" – Europa pentru învățământ de calitate și incluziune a diversității. După trei ani, proiectul s-a încheiat cu succes, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina având loc joi, 20 octombrie, conferința de închidere a acestui proiect.
La eveniment au participat profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, alți proefsori și elevi, care au participat în cei trei ani la activitățile din cadrul acestui proiect, coordonarea find asigurată în ultima parte a proiectului de profesor Mihaela Popescu.
Schimbul de experiență a cuprins vizite la unitățile școlare partenere în proiect: Escola Secundaria ”Alves Martins”, din Viseu - Portugalia; Gundogmus Anadolu Lisesi, din Antalya - Turcia; Davia Ozolina Apes vidusskola, din Ape - Letonia; Polo Tecnico Fermi - Gadda, din Napoli - Italia.
Dincolo de partea oficială, de concursurile pentru logo, de fascinația călătoriilor, așa cum arătau și majoritatea celor care au vorbit la conferința de închidere a acestui proiect - elevi și cadre didactice, deopotrivă, importantă rămâne experiența de viață acumulată, cu toții asumându-și ca astfel de proiecte să continue în unitatea de învățământ câmpineană.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.