Sute de amenzi date de Poliția Locală Câmpina, în anul 2022, pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Actualitate (Categoria articolului)

Direcția Poliția Locală Câmpina, în urma acțiunilor de verificare a respectării legislației privind protecția mediului din cursul anului 2022, a aplicat 351 de sancțiuni ca urmare a constatării unor fapte precum depozitarea de gunoi sau moloz în locuri neautorizate, murdărirea drumurilor publice prin împrăștierea încărcăturii, arderea deșeurilor sau incendierea vegetației, aruncarea de ambalaje pe domeniul public, nerespectarea obligației de a păstra curățenia la locul de depozitare al deșeurilor menajere. 

Recent, chiar în Ajunul Crăciunului, agenții Poliției Locale au depistat un nou transport de deșeuri, care au fost abandonate pe albia râului Doftana. 
”Recomandăm cetățenilor să predea deșeurile de orice fel numai către operatori autorizați, în caz contrar, prin diverși intermediari, acestea ajungând în locuri neautorizate, așa cum s-a întâmplat în ajun de Crăciun, când posesorul unui mijloc de transport cu tracțiune animală a fost surprins abandonând deșeuri lângă albia râului Doftana. Acesta a fost sancționat, iar ca măsură complementară s-a stabilit strângerea deșeurilor și predarea acestora către un operator autorizat. Precizăm că transferul către o persoană fizică neautorizată în vederea efectuării operației de eliminare deșeuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr.92/2021, privind regimul deșeurilor. Ținând cont de arealul extins care necesită verificare periodică, cum ar fi albiile râurilor și spațiile verzi, facem apel la cetățeni în vederea sesizării Dispeceratului Poliției Locale, la numerele de telefon 0244.332.420 sau 0800.800.922, precum și pe Whatsapp - 0749.263.001 când surprind astfel de fapte, numai împreună reușind să asigurăm menținerea unui climat civilizat de conviețuire socială și sănătate publică”, ne-a declarat Marius Vișan, directorul Poliției Locale Câmpina.

2870 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

445 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

200 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

642 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

670 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).