Sute de amenzi date de Poliția Locală Câmpina, în anul 2022, pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Actualitate (Categoria articolului)

Direcția Poliția Locală Câmpina, în urma acțiunilor de verificare a respectării legislației privind protecția mediului din cursul anului 2022, a aplicat 351 de sancțiuni ca urmare a constatării unor fapte precum depozitarea de gunoi sau moloz în locuri neautorizate, murdărirea drumurilor publice prin împrăștierea încărcăturii, arderea deșeurilor sau incendierea vegetației, aruncarea de ambalaje pe domeniul public, nerespectarea obligației de a păstra curățenia la locul de depozitare al deșeurilor menajere. 

Recent, chiar în Ajunul Crăciunului, agenții Poliției Locale au depistat un nou transport de deșeuri, care au fost abandonate pe albia râului Doftana. 
”Recomandăm cetățenilor să predea deșeurile de orice fel numai către operatori autorizați, în caz contrar, prin diverși intermediari, acestea ajungând în locuri neautorizate, așa cum s-a întâmplat în ajun de Crăciun, când posesorul unui mijloc de transport cu tracțiune animală a fost surprins abandonând deșeuri lângă albia râului Doftana. Acesta a fost sancționat, iar ca măsură complementară s-a stabilit strângerea deșeurilor și predarea acestora către un operator autorizat. Precizăm că transferul către o persoană fizică neautorizată în vederea efectuării operației de eliminare deșeuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr.92/2021, privind regimul deșeurilor. Ținând cont de arealul extins care necesită verificare periodică, cum ar fi albiile râurilor și spațiile verzi, facem apel la cetățeni în vederea sesizării Dispeceratului Poliției Locale, la numerele de telefon 0244.332.420 sau 0800.800.922, precum și pe Whatsapp - 0749.263.001 când surprind astfel de fapte, numai împreună reușind să asigurăm menținerea unui climat civilizat de conviețuire socială și sănătate publică”, ne-a declarat Marius Vișan, directorul Poliției Locale Câmpina.

2589 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.