Direcția Poliția Locală Câmpina, în urma acțiunilor de verificare a respectării legislației privind protecția mediului din cursul anului 2022, a aplicat 351 de sancțiuni ca urmare a constatării unor fapte precum depozitarea de gunoi sau moloz în locuri neautorizate, murdărirea drumurilor publice prin împrăștierea încărcăturii, arderea deșeurilor sau incendierea vegetației, aruncarea de ambalaje pe domeniul public, nerespectarea obligației de a păstra curățenia la locul de depozitare al deșeurilor menajere.
Recent, chiar în Ajunul Crăciunului, agenții Poliției Locale au depistat un nou transport de deșeuri, care au fost abandonate pe albia râului Doftana.
”Recomandăm cetățenilor să predea deșeurile de orice fel numai către operatori autorizați, în caz contrar, prin diverși intermediari, acestea ajungând în locuri neautorizate, așa cum s-a întâmplat în ajun de Crăciun, când posesorul unui mijloc de transport cu tracțiune animală a fost surprins abandonând deșeuri lângă albia râului Doftana. Acesta a fost sancționat, iar ca măsură complementară s-a stabilit strângerea deșeurilor și predarea acestora către un operator autorizat. Precizăm că transferul către o persoană fizică neautorizată în vederea efectuării operației de eliminare deșeuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr.92/2021, privind regimul deșeurilor. Ținând cont de arealul extins care necesită verificare periodică, cum ar fi albiile râurilor și spațiile verzi, facem apel la cetățeni în vederea sesizării Dispeceratului Poliției Locale, la numerele de telefon 0244.332.420 sau 0800.800.922, precum și pe Whatsapp - 0749.263.001 când surprind astfel de fapte, numai împreună reușind să asigurăm menținerea unui climat civilizat de conviețuire socială și sănătate publică”, ne-a declarat Marius Vișan, directorul Poliției Locale Câmpina.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.