Strada Bobâlna din Câmpina va fi asfaltată de SCDA Infrastructură București, firmă controlată de fostul patron al Tel Drum, Marian Fișcuci

Actualitate (Categoria articolului)

Noua licitație pentru repararea și reabilitarea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost câștigată de societatea SCDA Infrastructură SRL București, cu prețul de 2,2 milioane lei fără TVA. Perioada de depunere a contestațiilor s-a încheiat, iar săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul între Primăria Câmpina și firma care va executa lucrarea. Termenul de execuție este de patru luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Povestea este destul de interesantă în cazul procedurii de achiziție publică pentru asfaltarea Străzii Bobâlna. Prima licitație a fost demarată în cursul lunii iulie 2018, temenul limită de depunere a ofertelor fiind 3 august, iar valoarea estimată a lucrării - 3,25 milioane lei fără TVA. La ședința de la sfârșitul lunii august a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a spus că procedura s-a încheiat, licitația a fost câștigată de firma Roni Civil Interoute SRL și că urmează semnarea contractului. Un contract care nu a mai fost semnat, pentru că, lucru surprinzător, licitația a fost anulată. Motivul invocat - o greșeală de proiectare, care a dus la includerea unor cantități greșite de materiale, eroarea fiind trecută și în caietul de sarcini de la licitație. Nu și-a asumat nimeni greșeala, nu a comentat nimeni și, probabil, dacă nu am fi aflat noi și nu am fi scris la momentul respectiv, totul rămânea îngropat acolo, în curtea Primăriei Câmpina.
Pe 6 septembrie, pe SEAP a fost pus anunțul pentru organizarea unei noi licitații, cu termen limită de depunere a ofertelor 24 septembrie și aceeași valoare estimativă a lucrării - 3,25 milioane lei fără TVA. Licitația s-a finalizat și, după cum spuneam mai sus, săptămâna viitoare va fi semnat contractul cu firma câștigătoare - SCDA Infrastructură SRL București. Prețul oferit - 2,2 milioane lei fără TVA, cu mult sub cel rezultat din studiul de fezabilitate.

SCDA Infrastructură SRL București este o firmă care intră pentru prima dată pe piața câmpineană. O firmă interesantă, credem noi, având în vedere că în spatele ei se află un personaj despre care s-a vorbit mult în ultima vreme - Marian Fișcuci, fostul patron al Tel Drum (fosta societate de drumuri si poduri a Consiliului Județean Teleorman, vândută ulterior lui Fișcuci, un prieten apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea - fost președinte al CJ Teleorman). În Prahova, SCDA este una dintre firmele care are contract multianual de deszăpezire cu Consiliul Județean, dar asfaltarea Străzii Bobâlna este prima lucrare pe care o va efectua în Câmpina. Și prima lucrare pe care o va executa firma unui apropiat al lui Liviu Dragnea. Noi vom încerca să fim atenți la modul în care se va derula această lucrare pe care câmpinenii o așteaptă de mai multă vreme și mizăm inclusiv pe ajutorul cititorilor noștri, mai ales a celor care se pricep la astfel de lucrări, pentru că vrem să vedem dacă se respectă grosimea stratului de asfalt, calitatea compoziției și, bineînțeles, termenul de execuție de 4 luni, prevăzut în caietul de sarcini și în contract. Suntem convinși că nu există câmpinean care să dorească să se mai repete povestea cu Concivic Slobozia, firma care a creat numeroase probleme în timpul lucrărilor de canalizare gestionate de HidroPrahova. Cât despre Bobâlna, vă reamintim că vor fi reabilitate carosabilul și trotuarele până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării (când va fi să fie...).

3752 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irina 07.10.2018 15:29 A deschis PSD ul usile la toti pungasii? Pe Tiseanu il inteleg, isi joaca libertatea pe banii nostri, dar astia de la PSD nu au destui hoti, le mai trebuie unul?!
  • Lucian 07.10.2018 15:30 Foarte interesanta informatia! Practic, eu inteleg de aici ca la viitoarele alegeri locale Tiseanu va candida din partea PSD!
  • Mihaela N 07.10.2018 15:34 In-cre-di-bil!!! Macar din toata povestea asta de ne-am alege si noi cu strada facuta ca lumea... Mi-e teama ca vom fi si... si cu banii luati!
  • Nicoleta 07.10.2018 15:36 Doar "Teleormanul"; sa beneficieze de servicii de "calitate"?! Incet-incet se alege praful de tot in tara asta!

Actualitate

406 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.

1808 vizualizari
13 dec. 2018 19:15

Încă o amânare în procesul în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. A treia amânare în mai puțin de 30 de zile

4 comentarii

Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.

Alte stiri recente

1604 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2844 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.