Strada Bobâlna din Câmpina va fi asfaltată de SCDA Infrastructură București, firmă controlată de fostul patron al Tel Drum, Marian Fișcuci

Actualitate (Categoria articolului)

Noua licitație pentru repararea și reabilitarea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost câștigată de societatea SCDA Infrastructură SRL București, cu prețul de 2,2 milioane lei fără TVA. Perioada de depunere a contestațiilor s-a încheiat, iar săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul între Primăria Câmpina și firma care va executa lucrarea. Termenul de execuție este de patru luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Povestea este destul de interesantă în cazul procedurii de achiziție publică pentru asfaltarea Străzii Bobâlna. Prima licitație a fost demarată în cursul lunii iulie 2018, temenul limită de depunere a ofertelor fiind 3 august, iar valoarea estimată a lucrării - 3,25 milioane lei fără TVA. La ședința de la sfârșitul lunii august a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a spus că procedura s-a încheiat, licitația a fost câștigată de firma Roni Civil Interoute SRL și că urmează semnarea contractului. Un contract care nu a mai fost semnat, pentru că, lucru surprinzător, licitația a fost anulată. Motivul invocat - o greșeală de proiectare, care a dus la includerea unor cantități greșite de materiale, eroarea fiind trecută și în caietul de sarcini de la licitație. Nu și-a asumat nimeni greșeala, nu a comentat nimeni și, probabil, dacă nu am fi aflat noi și nu am fi scris la momentul respectiv, totul rămânea îngropat acolo, în curtea Primăriei Câmpina.
Pe 6 septembrie, pe SEAP a fost pus anunțul pentru organizarea unei noi licitații, cu termen limită de depunere a ofertelor 24 septembrie și aceeași valoare estimativă a lucrării - 3,25 milioane lei fără TVA. Licitația s-a finalizat și, după cum spuneam mai sus, săptămâna viitoare va fi semnat contractul cu firma câștigătoare - SCDA Infrastructură SRL București. Prețul oferit - 2,2 milioane lei fără TVA, cu mult sub cel rezultat din studiul de fezabilitate.

SCDA Infrastructură SRL București este o firmă care intră pentru prima dată pe piața câmpineană. O firmă interesantă, credem noi, având în vedere că în spatele ei se află un personaj despre care s-a vorbit mult în ultima vreme - Marian Fișcuci, fostul patron al Tel Drum (fosta societate de drumuri si poduri a Consiliului Județean Teleorman, vândută ulterior lui Fișcuci, un prieten apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea - fost președinte al CJ Teleorman). În Prahova, SCDA este una dintre firmele care are contract multianual de deszăpezire cu Consiliul Județean, dar asfaltarea Străzii Bobâlna este prima lucrare pe care o va efectua în Câmpina. Și prima lucrare pe care o va executa firma unui apropiat al lui Liviu Dragnea. Noi vom încerca să fim atenți la modul în care se va derula această lucrare pe care câmpinenii o așteaptă de mai multă vreme și mizăm inclusiv pe ajutorul cititorilor noștri, mai ales a celor care se pricep la astfel de lucrări, pentru că vrem să vedem dacă se respectă grosimea stratului de asfalt, calitatea compoziției și, bineînțeles, termenul de execuție de 4 luni, prevăzut în caietul de sarcini și în contract. Suntem convinși că nu există câmpinean care să dorească să se mai repete povestea cu Concivic Slobozia, firma care a creat numeroase probleme în timpul lucrărilor de canalizare gestionate de HidroPrahova. Cât despre Bobâlna, vă reamintim că vor fi reabilitate carosabilul și trotuarele până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării (când va fi să fie...).

5718 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irina 07.10.2018 15:29 A deschis PSD ul usile la toti pungasii? Pe Tiseanu il inteleg, isi joaca libertatea pe banii nostri, dar astia de la PSD nu au destui hoti, le mai trebuie unul?!
  • Lucian 07.10.2018 15:30 Foarte interesanta informatia! Practic, eu inteleg de aici ca la viitoarele alegeri locale Tiseanu va candida din partea PSD!
  • Mihaela N 07.10.2018 15:34 In-cre-di-bil!!! Macar din toata povestea asta de ne-am alege si noi cu strada facuta ca lumea... Mi-e teama ca vom fi si... si cu banii luati!
  • Nicoleta 07.10.2018 15:36 Doar "Teleormanul"; sa beneficieze de servicii de "calitate"?! Incet-incet se alege praful de tot in tara asta!

Actualitate

3297 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

2310 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

204 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

314 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.