La Spitalul Municipal Câmpina au început lucrările de reabilitare și modernizare a blocului operator, o investiție de aproximativ 645.000 lei (fără TVA), fondurile necesare fiind asigurate de la bugetul local. Este vorba doar despre o parte a blocului operator (trei săli și holul) pentru că, după cum ne-a precizat managerul spitalului, dr. Călin Tiu, o reabilitare completă a etajului I ar necesita foarte mulți bani. De aceea, lucrările la etajul I se vor desfășura etapizat: anul acesta va fi reabilitată o parte a blocului operator, anul viitor - cealată parte, iar în 2020 - terapia intensivă.
Prin urmare, lucrările care se desfășoară acum sunt la corpurile C și E ale blocului operator, adică la trei din cele cinci săli de operație. Este vorba despre o reabilitare completă, cu tot cu schimbarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și a instalațiilor de gaze medicale. Licitația pentru executarea acestor lucrări a fost câștigată de societatea General Service Grup 98 SRL București (cea care a realizat și lucrările de modernizare cu fonduri europene la Policlinica Municipală), prețul fiind de 644.992 lei (fără TVA). Conform contractului, termenul de execuție este de 60 de zile. Potrivit declarației directorului medical al Spitalului Municipal Câmpina, dr. Claudiu Vaszil, activitatea blocului operator este redusă pe perioada lucrărilor, dar nu semnificativ. Se efectuează operații în sălile în care nu se realizează lucrări, iar aceste săli au fost separate complet de zona intrată în reabilitare, accesul făcându-se separat și fără a fi afectat de lucrări.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.