CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Administrația câmpineană caută soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului

- Actualitate -

Administrația câmpineană caută soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului

Discuțiile dintre reprezentanții Consiliului Local și cei ai Primăriei Câmpina pe tema găsirii unor soluții pentru parteneriate prin care să fie puse în valoare o serie de obiective din municipiu au continuat joi, 28 februarie. Aceste întâlniri sunt inițiate de Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism  și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură. Din păcate, la întâlnirea de joi au fost prezenți, dintre consilierii locali, doar Adrian Dochia, Lucian Cercel și Gabriel Dima, alături, desigur, de cei doi inițiatori. Din partea Primăriei au participat viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu și reprezentanți de la cele mai importante compartimente ale instituției. Printre subiectele discutate s-a numărat și găsirea unor soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului, instituție aflată în subordinea administrației locale. (video)

Ștrandul de la Casa Tineretului, singurul din localitate, de altfel, nu mai este funcțional de câțiva ani buni și se află într-un stadiu avansat de degradare. Bugetul local nu permite o investiție serioasă în acest obiectiv, astfel că, practic, singura soluție rămâne găsirea unui partener privat care să investească și apoi să administreze ștrandul. La ședința desfășurată astăzi, 28 februarie, la Primărie, s-a discutat despre proiectul din 2015, atunci când o firmă privată era dispusă la o investiție de peste 100.000 euro în ștrand și zona adiacentă, dar dorea să instaleze inclusiv un cort pentru evenimente, ceea ce nu a fost pe placul consilierilor locali la momentul respectiv. În prezent, există o ofertă a unei firme din Ploiești pentru preluarea acestui ștrand, firmă care s-ar angaja să investească 100.000-150.000 euro pentru a-l moderniza și apoi pentru a-l exploata, chiar în asociere cu administrația locală.
În privința hotelului de la Casa Tineretului lucrurile sunt ceva mai complicate, chiar dacă obiectivul - catalogat la o singură stea - este funcțional. În schimb, hotelul înregistrează pierderi financiare și ar trebui găsite soluții pentru modernizare și rentabilizare. Tot varianta unui investitor privat pare a fi soluția optimă, chiar dacă includerea la categoria de două sau trei stele a acestui hotel ar putea fi destul de dificilă. S-a discutat și despre posibilitatea desființării hotelului și transformării spațiilor de acolo în birouri, cu păstrarea unui singur etaj cu camere pentru delegațiile străine care vizitează Câmpina, dar, în principiu, prima opțiune rămâne menținerea destinației de hotel.
În ambele cazuri (ștrand și hotel) s-a ajuns la concluzia necesității realizării unor studii de oportunitate, pentru fiecare obiectiv în parte. Pentru aceasta va fi necesară includerea unor sume în bugetul local. Studiile vor sta la baza viitoarei proceduri publice de concesionare, detașându-se aproape unanim ideea că ștrandul ar trebui să reprezinte o prioritate tocmai pentru că în municipiul Câmpina nu mai există un alt ștrand.


28 Feb 2019 20:44 6312 vizualizari



Comentarii






  • 01.03.2019 10:54 Tudor Este o vraiște totală. Primarul nu participă pentru că nu îl interesează dar el este cel care va decide la final. Pentru că este primar și controlează majoritatea din consiliul local. Consilierul atotștiutor Flooooorin Frățilă se bagă în toate dar de fapt urmărește mici interese din care are ceva de câștigat. Pițigoi este pe acolo, mai mult pe lângă dar așteaptă să-și rupă gâtul Tiseanu. S-a format un grup, periculos pentru oraș, condus de Pițigoi și Frățilă, grup care așteaptă să fie condamnat primarul Tiseanu. Au împărțit deja funcțiile de primar interimar și viceprimar. Nu există o strategie, nu există priorități, nu există viziune. Se lucrează haotic.
  • 28.02.2019 21:44 Laura M Dar Tiseanu de ce nu a participat la aceasta intalnire?! Nu il intereseaza nimic despre Campina? Sau nu a fost invitat, pentru ca atunci inseamna ca exista consilieri care se delimiteaza deja de actiunile cu iz penal ale lui Tiseanu. Si apreciez sincer daca e asa. Imi doresc sa fi inteles cat mai multi ca daca te afisezi cu Tiseanu esti asimilat ca si co-partas la toate faradelegile facute de acesta si pentru care va raspunde cat de curand cu libertatea!
2465 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1352 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4864 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1122 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV