Administrația câmpineană caută soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului

Actualitate (Categoria articolului)

Discuțiile dintre reprezentanții Consiliului Local și cei ai Primăriei Câmpina pe tema găsirii unor soluții pentru parteneriate prin care să fie puse în valoare o serie de obiective din municipiu au continuat joi, 28 februarie. Aceste întâlniri sunt inițiate de Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism  și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură. Din păcate, la întâlnirea de joi au fost prezenți, dintre consilierii locali, doar Adrian Dochia, Lucian Cercel și Gabriel Dima, alături, desigur, de cei doi inițiatori. Din partea Primăriei au participat viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu și reprezentanți de la cele mai importante compartimente ale instituției. Printre subiectele discutate s-a numărat și găsirea unor soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului, instituție aflată în subordinea administrației locale. (video)

Ștrandul de la Casa Tineretului, singurul din localitate, de altfel, nu mai este funcțional de câțiva ani buni și se află într-un stadiu avansat de degradare. Bugetul local nu permite o investiție serioasă în acest obiectiv, astfel că, practic, singura soluție rămâne găsirea unui partener privat care să investească și apoi să administreze ștrandul. La ședința desfășurată astăzi, 28 februarie, la Primărie, s-a discutat despre proiectul din 2015, atunci când o firmă privată era dispusă la o investiție de peste 100.000 euro în ștrand și zona adiacentă, dar dorea să instaleze inclusiv un cort pentru evenimente, ceea ce nu a fost pe placul consilierilor locali la momentul respectiv. În prezent, există o ofertă a unei firme din Ploiești pentru preluarea acestui ștrand, firmă care s-ar angaja să investească 100.000-150.000 euro pentru a-l moderniza și apoi pentru a-l exploata, chiar în asociere cu administrația locală.
În privința hotelului de la Casa Tineretului lucrurile sunt ceva mai complicate, chiar dacă obiectivul - catalogat la o singură stea - este funcțional. În schimb, hotelul înregistrează pierderi financiare și ar trebui găsite soluții pentru modernizare și rentabilizare. Tot varianta unui investitor privat pare a fi soluția optimă, chiar dacă includerea la categoria de două sau trei stele a acestui hotel ar putea fi destul de dificilă. S-a discutat și despre posibilitatea desființării hotelului și transformării spațiilor de acolo în birouri, cu păstrarea unui singur etaj cu camere pentru delegațiile străine care vizitează Câmpina, dar, în principiu, prima opțiune rămâne menținerea destinației de hotel.
În ambele cazuri (ștrand și hotel) s-a ajuns la concluzia necesității realizării unor studii de oportunitate, pentru fiecare obiectiv în parte. Pentru aceasta va fi necesară includerea unor sume în bugetul local. Studiile vor sta la baza viitoarei proceduri publice de concesionare, detașându-se aproape unanim ideea că ștrandul ar trebui să reprezinte o prioritate tocmai pentru că în municipiul Câmpina nu mai există un alt ștrand.

5487 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Laura M 28.02.2019 21:44 Dar Tiseanu de ce nu a participat la aceasta intalnire?! Nu il intereseaza nimic despre Campina? Sau nu a fost invitat, pentru ca atunci inseamna ca exista consilieri care se delimiteaza deja de actiunile cu iz penal ale lui Tiseanu. Si apreciez sincer daca e asa. Imi doresc sa fi inteles cat mai multi ca daca te afisezi cu Tiseanu esti asimilat ca si co-partas la toate faradelegile facute de acesta si pentru care va raspunde cat de curand cu libertatea!
  • Tudor 01.03.2019 10:54 Este o vraiște totală. Primarul nu participă pentru că nu îl interesează dar el este cel care va decide la final. Pentru că este primar și controlează majoritatea din consiliul local. Consilierul atotștiutor Flooooorin Frățilă se bagă în toate dar de fapt urmărește mici interese din care are ceva de câștigat. Pițigoi este pe acolo, mai mult pe lângă dar așteaptă să-și rupă gâtul Tiseanu. S-a format un grup, periculos pentru oraș, condus de Pițigoi și Frățilă, grup care așteaptă să fie condamnat primarul Tiseanu. Au împărțit deja funcțiile de primar interimar și viceprimar. Nu există o strategie, nu există priorități, nu există viziune. Se lucrează haotic.

Actualitate

2970 vizualizari
08 aug. 2020 11:48

Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea școlii de la Poiana Câmpina a trecut de toate etapele de evaluare. Urmează semnarea contractului de finanțare

1 comentarii

Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a transmis o adresă Primăriei Poiana Câmpina prin care anunță că proiectul privind modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" a trecut de etapele de evaluare tehnică și evaluare financiară și intră în etapa de precontractare. În această etapă vor trebui trimise la ADR Sud-Muntenia, pentru dosarul proiectului, o serie de documente prevăzute în Ghidul Solicitantului, iar apoi va urma semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), din care 5.287.988 lei reprezintă fondurile europene nerambursabile, iar 206.637 lei este contribuția de la bugetul local.

3343 vizualizari
08 aug. 2020 09:47

În skatepark-ul de 100.000 euro de la Câmpina au început să crească buruienile...

3 comentarii

Inaugurat în septembrie 2018, skatepark-ul din Câmpina, o investiție de 100.000 euro, cu care Primăria se mândrește, este pustiu în cea mai mare parte a timpului. Rar se întâmplă să vină aici copii sau tineri cu biciclete, role ori skateboard-uri. De folosit ce este, skatepark-ul a început să fie năpădit de buruieni pe alocuri.

Alte stiri recente

354 vizualizari
10 aug. 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2879 vizualizari
09 aug. 2020 11:06

Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

2 comentarii

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.