Discuțiile dintre reprezentanții Consiliului Local și cei ai Primăriei Câmpina pe tema găsirii unor soluții pentru parteneriate prin care să fie puse în valoare o serie de obiective din municipiu au continuat joi, 28 februarie. Aceste întâlniri sunt inițiate de Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură. Din păcate, la întâlnirea de joi au fost prezenți, dintre consilierii locali, doar Adrian Dochia, Lucian Cercel și Gabriel Dima, alături, desigur, de cei doi inițiatori. Din partea Primăriei au participat viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu și reprezentanți de la cele mai importante compartimente ale instituției. Printre subiectele discutate s-a numărat și găsirea unor soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului, instituție aflată în subordinea administrației locale. (video)
Ștrandul de la Casa Tineretului, singurul din localitate, de altfel, nu mai este funcțional de câțiva ani buni și se află într-un stadiu avansat de degradare. Bugetul local nu permite o investiție serioasă în acest obiectiv, astfel că, practic, singura soluție rămâne găsirea unui partener privat care să investească și apoi să administreze ștrandul. La ședința desfășurată astăzi, 28 februarie, la Primărie, s-a discutat despre proiectul din 2015, atunci când o firmă privată era dispusă la o investiție de peste 100.000 euro în ștrand și zona adiacentă, dar dorea să instaleze inclusiv un cort pentru evenimente, ceea ce nu a fost pe placul consilierilor locali la momentul respectiv. În prezent, există o ofertă a unei firme din Ploiești pentru preluarea acestui ștrand, firmă care s-ar angaja să investească 100.000-150.000 euro pentru a-l moderniza și apoi pentru a-l exploata, chiar în asociere cu administrația locală.
În privința hotelului de la Casa Tineretului lucrurile sunt ceva mai complicate, chiar dacă obiectivul - catalogat la o singură stea - este funcțional. În schimb, hotelul înregistrează pierderi financiare și ar trebui găsite soluții pentru modernizare și rentabilizare. Tot varianta unui investitor privat pare a fi soluția optimă, chiar dacă includerea la categoria de două sau trei stele a acestui hotel ar putea fi destul de dificilă. S-a discutat și despre posibilitatea desființării hotelului și transformării spațiilor de acolo în birouri, cu păstrarea unui singur etaj cu camere pentru delegațiile străine care vizitează Câmpina, dar, în principiu, prima opțiune rămâne menținerea destinației de hotel.
În ambele cazuri (ștrand și hotel) s-a ajuns la concluzia necesității realizării unor studii de oportunitate, pentru fiecare obiectiv în parte. Pentru aceasta va fi necesară includerea unor sume în bugetul local. Studiile vor sta la baza viitoarei proceduri publice de concesionare, detașându-se aproape unanim ideea că ștrandul ar trebui să reprezinte o prioritate tocmai pentru că în municipiul Câmpina nu mai există un alt ștrand.
Mai mulți cititori ne-au transmis imagini cu un loc din Câmpina, unde mizeria domnește.
Ședința Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Managementul Apei Prahova, desfășurată vineri, 17 ianuarie 2025, nu a adus nicio veste bună în privința tarifelor la apă și canalizare în localitățile unde operator este HidroPrahova.
În cursul zilei de vineri, 17 ianuarie 2025, polițiștii câmpineni au depistat pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu un autovehicul care a fost surprins de aparatul radar cu o viteză de 70km/h, cu 20km/h peste limita legală de viteză din zonă.
Bărbatul pe care polițiștii l-au identificat ca fiind autorul crimei de pe Aleea Scărișoara din seara zilei de marți, 14 ianuarie 2025, se află în arestul Poliției din noaptea respectivă.