Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Câmpina a venit în acest an cu noutatea de a organiza o serie de cursuri și ateliere de creație pentru persoanele vârstnice.
Cursile din cadrul atelierului de pictură, coordonate de Ștefania Stroe, au început joi, 15 septembrie, după ce zilele trecute Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, le-a oferit prin sponsorizare mai multe kit-uri pentru pictură, gobleme, jocurid e table și șah și multe altele necesare derulării acestui proeict al pensionarilor câmpineni. Din cei 11 pensionari înscriși la cursul de pictură, la deschiderea de joi, 15 septembrie, au fost prezenți nouă, care au și început lucrul la tabloul pe care îl vor realiza.
Cursurile se desfășoară în incinta Clubului Pensionarilor de la Căminul Petrol, iar la finalul cursului, în luna decembrie, lucrările realizate vor fi expuse în cadrul unei mici expoziții.
”Încercăm prin acest proiect să le oferim persoanelor vârstnice activități de incluziune și de îmbătrânire sănătoasă. Ne dorim ca prin acest proiect să creștem nivelul de bunăstare emoțională, inclusiv a nivelul de fericire, a satisfacției cu privire la viață, a stimei de sine, a sentimentului de control, a sănătății fizice, precum și a duratei de viață. De asemenea, activitățile propuse de noi au ca obiectiv și stimularea creierului prin jocuri de societate. Nu în ultimul rând, sperăm în menținerea unui nivel cât mai ridicat de participare socială la vârste înaintate, cu influențe pozitive asupra calității vieții bunăstării emoționale și a stării de sănătate pentru toți membrii asociației noastre”, ne-a declarat președintele CARP Câmpina, Marian Dulă, la anunțarea înscrierilor pentru acest proiect la finalul lunii iulie.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.