CONTACT

Să fim alături de Sorana și familia ei! Vor trece printr-o nouă încercare și au nevoie de ajutorul nostru

- Social -

Să fim alături de Sorana și familia ei! Vor trece printr-o nouă încercare și au nevoie de ajutorul nostru

Sorana Aroiu este o fetiță de 14 ani, din Câmpina, care nu a mers niciodată. A fost purtată pe brațe de părinți, apoi și-a petrecut viața în scaunul cu rotile. La vârsta de un an, Sorana a fost diagnosticată cu „insuficiență motorie de cauză centrală și tetrapareză spastică”. A trecut prin mai multe operații, a suferit mult, iar acum situația este și mai complicată ca urmare a deformării grave a coloanei vertebrale. Este nevoie de o nouă intervenție chirurgicală, complicată, pentru care Sorana a fost acceptată la un spital din Germania. Operația și tratamentul vor fi acoperite financiar de statul român, prin formularul E112. Dar Sorana nu poate pleca în Germania fără însoțitor, iar acest însoțitor, mama fetiței, are nevoie de bani pentru avion, pentru spitalizare (cazare în spital), pentru hrană.

Povestea familiei Aroiu este dureroasă. Părinții și-au văzut copilul crescând în cărucior. Nu l-au văzut pășind, alergând, jucându-se cu alți copii. Sorana a părăsit scaunul cu rotile doar pentru a sta în patul de acasă sau... patul de spital. E cumplit pentru o mamă, pentru un tată. Cu toate acestea, oricât de greu le-a fost și doar Bunul Dumnezeu știe cum s-au descurcat, părinții nu și-au neglijat copilul. L-au îngrijit, l-au dus la tratamente, au suferit alături de el. Sunt oameni simpli, modești, dar sunt părinți. Părinții unui copil cu mari probleme de sănătate.
Sorana este un copil bun și frumos, însă greu încercat de soartă. A suferit enorm, iar suferința ei pare a nu se opri. Istoricul afecțiunilor sale este lung și complicat. Multe afecțiuni, intervenții chirurgicale, nenumărate analize, tratamente, recuperări, dosare medicale în ale căror pagini se află viața Soranei. Și e din ce în ce mai greu. Acum, după atâția ani de stat în cărucior, după atâtea probleme de sănătate, după atâtea complicații, a mai apărut una și mai gravă – deformarea coloanei vertebrale. O deformare care a ajuns la 115 grade, care a dus și la deformarea cutiei toracice și la o disfuncție ventilatorie ce necesită tratament chirurgical la nivelul coloanei, sub neuromonitorizare.
“Din cauza complexității afecțiunii neurologice evolutive asociată cu deformări vertebrale, se impune o echipă chirurgicală multidisciplinară, care să poată efectua intervenția chirurgicală sub neuromonitorizare. Ca urmare a lipsei neuromonitorizării intraoperatorii în serviciile din România, se recomandă efectuarea intervenției într-un centru multidisciplinar specializat din Uniunea Europeană în vederea artrozei vertebrale circumferențiale și a tracțiunii transcraniene preoperatorii”, se menționează în raportul medical emis de Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București.
Practic, este vorba despre o intervenție chirurgicală pentru a opri progresul curbei (deformării), intervenție pentru care Sorana a fost acceptată la Spitalul Academic al Universității din Heidelberg – Germania. Pentru operație și tratament, Sorana beneficiază de acoperirea costurilor prin formularul E112.

Sorana Aroiu este așteptată la spitalul din Germania, pentru internare, pe 21 ianuarie 2020, împreună cu părinții săi. Mama Soranei va trebui să se interneze împreună cu copilul, o internare estimată până la 20 februarie 2020, dar cu posibilitate de prelungire, în cazul în care medicii germani decid acest lucru, în funcție de cum evoluează starea fetiței. Și aici apare a altă problemă. Familia nu dispune de banii necesari deplasării în Germania (transport, spitalizare, mâncare), sumă estimată la 4.000 - 5.000 de euro. De aceea, ne alăturăm familiei Soranei și facem un apel la toți cei care pot ajuta, pot contribui la această deplasare. Copilul nu poate pleca singur, suntem cu toții conștienți de asta, iar mama (asistentul personal al fetiței bolnave) are nevoie de sprijin financiar pentru a fi alături de Sorana în perioada spitalizării în Germania.
Dacă doriți și puteți ajuta familia Aroiu, iată conturile bancare unde puteți dona bani, deschise la Banca Transilvania pe numele Luminița Aroiu:
CONT LEI – RO88BTRLRONCRT0534460701
CONT EURO – RO38BTRLEURCRT0534460701
Persoanele care doresc să ia legătura cu mama Soranei o pot face la numărul de telefon – 0730.538.077.


17 Dec 2019 20:07 5513 vizualizari


Comentarii






1995 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1774 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4609 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1748 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV