Invitat la o emisiune la CâmpinaTV.ro, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a răspuns mai multor teme importante pentru viața de zi cu zi a câmpinenilor.
Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre situația batalelor care au aparținut Rafinăriei "Steaua Română" și care au fost cumpărate recent de o firmă din Breaza, noul proprietar asumându-și prin contract și obligațiile de mediu legate de decontaminarea batalelor și ecologizarea terenurilor. Un subiect important pentru protecția mediului în Câmpina și despre care noi am scris AICI.
De asemenea, edilul-șef al Câmpinei a mai vorbit despre întâlnirea delegației Asociației Municipiilor cu reprezentanți ai Guvernului, despre structura cheltuielilor de funcționare în deja conturatul buget local pentru acest an, dar și despre situația curățeniei din municipiul Câmpina și relația administrației locale cu operatorul de salubritate, dar și cu cetățenii, din acest punct de vedere.
Alin Moldoveanu a prezentat o serie de date concrete privind situația colectării gunoiului menajer și a altor categorii de deșeuri în cursul anului 2020. Cantitatea totală de deșeuri ”produsă” în Câmpina în anul 2020 a fost de 15.536,75 tone, ceea ce înseamnă peste 42 de tone de gunoaie zilnic! Aici intră atât deșeurile de la utilizatorii casnici, cât și deșeurile stradale de pe domeniul public, deșeurile biodegradabile de pe domeniul public, deșeurile reciclabile, deșeurile electrocasnice și cele textile. Numai de pe domeniul public (din coșurile de gunoi, din măturat și din gunoaiele aruncate în zonele sensibile ale orașului, cele transformate în rampe improvizate) s-au strâns 5.410 tone de gunoi în primele nouă luni ale anului trecut.
Din toate aceste categorii de deșeuri, administrația locală plătește din banii publici pentru colectarea celor de pe domeniul public (deșeurile stradale și cele biodegradabile), iar sumele sunt uriașe. Soluția, în opinia primarului municipiului Câmpina, ”ar fi ca toți să fim mai responsabili și să ne facem treaba mai bine, atât noi, administrația locală, cât și operatorul, dar și cetățeanul, pentru că, din păcate, încă mai sunt oameni care aruncă mizerii pe jos, care scapă de tot felul de lucruri, de gunoaie, inclusiv deșeuri rezultate din construcții, pe domeniul public, în locuri nepermise.
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu s-a referit și la situația câmpinenilor care nu au contracte de salubritate: ”Vom face verificări, vom comunica, dar apoi vom acționa cu severitate astfel încât toți câmpinenii să aibă contrcate de salubritate, pentru că așa este corect să se întâmple!”.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunurile materiale.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.