CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Salubritatea, un subiect sensibil. În 2020, Câmpina a ”produs” peste 42 de tone gunoi pe zi

- Actualitate -

Invitat la o emisiune la CâmpinaTV.ro, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a răspuns mai multor teme importante pentru viața de zi cu zi a câmpinenilor.

Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre situația batalelor care au aparținut Rafinăriei "Steaua Română" și care au fost cumpărate recent de o firmă din Breaza, noul proprietar asumându-și prin contract și obligațiile de mediu legate de decontaminarea batalelor și ecologizarea terenurilor. Un subiect important pentru protecția mediului în Câmpina și despre care noi am scris AICI.
De asemenea, edilul-șef al Câmpinei a mai vorbit despre întâlnirea delegației Asociației Municipiilor cu reprezentanți ai Guvernului, despre structura cheltuielilor de funcționare în deja conturatul buget local pentru acest an, dar și despre situația curățeniei din municipiul Câmpina și relația administrației locale cu operatorul de salubritate, dar și cu cetățenii, din acest punct de vedere.
Alin Moldoveanu a prezentat o serie de date concrete privind situația colectării gunoiului menajer și a altor categorii de deșeuri în cursul anului 2020. Cantitatea totală de deșeuri ”produsă” în Câmpina în anul 2020 a fost de 15.536,75 tone, ceea ce înseamnă peste 42 de tone de gunoaie zilnic! Aici intră atât deșeurile de la utilizatorii casnici, cât și deșeurile stradale de pe domeniul public, deșeurile biodegradabile de pe domeniul public, deșeurile reciclabile, deșeurile electrocasnice și cele textile. Numai de pe domeniul public (din coșurile de gunoi, din măturat și din gunoaiele aruncate în zonele sensibile ale orașului, cele transformate în rampe improvizate) s-au strâns 5.410 tone de gunoi în primele nouă luni ale anului trecut.
Din toate aceste categorii de deșeuri, administrația locală plătește din banii publici pentru colectarea celor de pe domeniul public (deșeurile stradale și cele biodegradabile), iar sumele sunt uriașe. Soluția, în opinia primarului municipiului Câmpina, ”ar fi ca toți să fim mai responsabili și să ne facem treaba mai bine, atât noi, administrația locală, cât și operatorul, dar și cetățeanul, pentru că, din păcate, încă mai sunt oameni care aruncă mizerii pe jos, care scapă de tot felul de lucruri, de gunoaie, inclusiv deșeuri rezultate din construcții, pe domeniul public, în locuri nepermise.
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu s-a referit și la situația câmpinenilor care nu au contracte de salubritate: ”Vom face verificări, vom comunica, dar apoi vom acționa cu severitate astfel încât toți câmpinenii să aibă contrcate de salubritate, pentru că așa este corect să se întâmple!”.


11 Feb 2021 22:12 8471 vizualizari



Comentarii






  • 16.02.2021 15:05 Gica Vorbarie goala ,noi vrem si asteptam solutii concrete,aduceti pe cineva care stie cum se colecteaza si recicleaza gunoiul.In tarile avansate problema gunoiului este rezolvata 60-80%.
2489 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1361 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4926 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1125 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV