Fundația Zamolxes din Câmpina va implementa proiectul ”The Forest-The Lungs of our Mother Earth”, o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care va reuni 45 de participanți din cinci țări: Bulgaria, Letonia, Polonia, Slovacia și România. Proiectul se va desfășura în perioada 15-24 martie 2024 și își propune să promoveze protecția mediului înconjurator și incluziunea socială în rândul tinerilor. În cadrul proiectului se va aborda și o tematică actuală, aceea a utilizării STEAM și AI în protecția mediului înconjurător.
Proiectul se bazează pe concepte de educație non-formală, inclusiv jocuri de cunoaștere, activități de teambuilding, ateliere, seminarii, întâlniri, discuții, activități de integrare, prezentări și activități de învățare practica, toate fiind conectate la tema proiectului. În cele 10 zile de mobilitate, participanții vor învăța cum să protejeze pădurile, dar și cum să includă tehnologia și inteligența artificială în activitățile cu tinerii. Vor exista sesiuni de lucru susținute de experți în domeniul protecției mediului. Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+.
Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
"Cea mai des întâlnită provocare din viețile noastre este reprezentată de vicii. Fie că vorbim de vicii legate de substanțe sau de vicii comportamentale, ele înseamnă o luptă pe care fiecaredintre noi a dus-o sau o duce, fie personal, fie doar fiind parte din viața unui om drag care trece printr-o astfel de încercare".
O crimă oribilă a zguduit Câmpina marți seară, în jurul orei 22.00, în zona Scărișoara, acolo unde locuiește o comunitate însemnată de rromi.
Garda Națională de Mediu atrage atenția autorităților publice că din acest an este obligatorie colectarea separată a deșeurilor textile și trebuie asigurate containere speciale în care populația să depună acest tip de deșeuri.