Fundația Zamolxes din Câmpina va implementa proiectul ”The Forest-The Lungs of our Mother Earth”, o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care va reuni 45 de participanți din cinci țări: Bulgaria, Letonia, Polonia, Slovacia și România. Proiectul se va desfășura în perioada 15-24 martie 2024 și își propune să promoveze protecția mediului înconjurator și incluziunea socială în rândul tinerilor. În cadrul proiectului se va aborda și o tematică actuală, aceea a utilizării STEAM și AI în protecția mediului înconjurător.
Proiectul se bazează pe concepte de educație non-formală, inclusiv jocuri de cunoaștere, activități de teambuilding, ateliere, seminarii, întâlniri, discuții, activități de integrare, prezentări și activități de învățare practica, toate fiind conectate la tema proiectului. În cele 10 zile de mobilitate, participanții vor învăța cum să protejeze pădurile, dar și cum să includă tehnologia și inteligența artificială în activitățile cu tinerii. Vor exista sesiuni de lucru susținute de experți în domeniul protecției mediului. Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.