Câmpina are propriul steag. După mai multe dispute, consilierii locali au reușit să cadă de acord asupra culorii

Actualitate (Categoria articolului)

Stema și denumirea localității pe fundal alb. Așa va arăta steagul Câmpinei și va deveni un însemn oficial al municipiului după aprobarea lui de către Guvern. A fost nevoie de trei ședințe pentru ca, într-un final, consilierii locali să cadă la pace și să accepte toți aceeași culoare.

În ianuarie 2018, după îndelungi discuții și controverse, proiectul privind aprobarea modelului de steag al municipiului Câmpina a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței. În februarie 2018, consilierii PNL și PMP au propus fundal crem, consilierii PSD și ALDE au vrut albastru. Scor 9 la 9 (în absența unui consilier PNL), iar proiectul a căzut la vot. La ședința de la sfârșitul lunii martie, din nou discuții asupra culorii. De această dată, consilierii PNL și PMP au vrut fundal galben, cei ai PSD și ALDE au insistat că vor fundal albastru. Dacă se trecea la vot, ar fi fost tot 9 la 9, în condițiile în care a absentat consilierul liberal Corina Topală, iar proiectul ar fi fost respins încă o dată.
Ieşirea din această situaţie de-a dreptul jenantă a venit din partea preşedintelui de şedinţă, consilierul Elena Albu: „Pentru că este o culoare neutră din punct de vedere politic, pentru că simbolizează pacea, armonia, înţelegerea şi unirea şi pentru că pe mine mă cheamă Albu, propun culoarea albă ca fundal pentru steag. Mai ales că deja îl avem, chiar în sală, pe fond alb”. Propunerea a fost acceptată în unanimitate.

Trebuie să știți că municipiul Câmpina avea deja propriul steag care se află expus atât la Casa Căsătoriilor, cât și în sala mică a Casei Tineretului, acolo unde au loc şedinţele Consiliului Local. Problema este că modelul deja existent (stema municipiului pe un fundal alb) nu este aprobat prin Hotărâre de Guvern, așa cum prevede legislația în vigoare. Este nevoie de o hotârâre a Consiliului Local, la care să se atașeze o întreagă documentație și toate acestea să fie trimise Guvernului spre aprobare. Legea care impune aprobarea steagului localităților a apărut în iunie 2015. La Câmpina, s-a făcut steagul de multă vreme, dar abia în ianuarie 2018 s-a venit cu un proiect pentru aprobarea modelului. Și culmea, nu a modelului deja cunoscut, stema pe fundal alb, ci a altui model, la alegere, cu stema fie pe galben pai, fie pe crem, fie pe albastru azur.

Citiți și Noul model de steag al Câmpinei a generat numeroase controverse în plenul Consiliul Local

3784 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2600 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

380 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

146 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

579 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: