Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 poate fi sărbătorit și prin lucruri simple și frumoase. Au demonstrat-o astăzi copiii de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, "albinuțele" de la clasa pregătitoare A și clasa a V-a A, cu toții îmbrăcați în superbe costume populare. Este vorba despre actualii și foștii elevi ai prof. învățământ primar Rodica Zăvoianu, cea care i-a reunit la o oră dedicată Zilei Naționale și care a avut emoții mari văzându-i pe toți împreună.
"Ne-am reunit să lucrăm împreună în cinstea Zilei Naționale a României. Sunt aici puii mei actuali, de la clasa pregătitoare și copiii mei de suflet, foștii mei elevi, cei care acum sunt clasa a V-a. Alături de noi este și doamna Maria Țucăr-Dabija, profesor de educație tehnologică în școala noastră. Suntem împreună astăzi pentru a sărbători această zi sfântă a tuturor românilor, în Anul Centenarului, pentru că educația în școală presupune, în afara obiectelor de studiu de fiecare zi și educația patriotică. Se pare că, în ultima vreme, această educație patriotică a fost lăsată undeva pe planul al doilea. Dar eu consider că toți copiii trebuie să știe încă de mici că ei sunt români, că trebuie să-și iubească țara și să-și respecte strămoșii, că acei strămoși au luptat și și-au dat viața pentru glia românească", ne-a declarat prof. înv. primar Rodica Zăvoianu. (video)
Copiii cei mici au pictat pe linguri de lemn, iar cei mari, de la clasa a V-a, au cusut în culorile tricolorului simbolul Centenarului, pe harta României. În timp ce copiii lucrau, Rodica Zăvoianu le vorbea despre semnificația culorilor de pe drapelul național, despre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, despre lingurile de lemn pe care le foloseau strămoșii. O oră de lucru și de povești frumoase, cu copii frumoși și harnici.
(Mai multe fotografii de la această acțiune AICI)
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.
10 decembrie 2024 va rămâne în istorie ca fiind data la care a fost pus la pământ ultimul pilon al podului feroviar de peste DN1 și râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina.