Școala Centrală Câmpina: o acțiune frumoasă, dedicată Zilei Naționale a României

Actualitate (Categoria articolului)

Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 poate fi sărbătorit și prin lucruri simple și frumoase. Au demonstrat-o astăzi copiii de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, "albinuțele" de la clasa pregătitoare A și clasa a V-a A, cu toții îmbrăcați în superbe costume populare. Este vorba despre actualii și foștii elevi ai prof. învățământ primar Rodica Zăvoianu, cea care i-a reunit la o oră dedicată Zilei Naționale și care a avut emoții mari văzându-i pe toți împreună.

"Ne-am reunit să lucrăm împreună în cinstea Zilei Naționale a României. Sunt aici puii mei actuali, de la clasa pregătitoare și copiii mei de suflet, foștii mei elevi, cei care acum sunt clasa a V-a. Alături de noi este și doamna Maria Țucăr-Dabija, profesor de educație tehnologică în școala noastră. Suntem împreună astăzi pentru a sărbători această zi sfântă a tuturor românilor, în Anul Centenarului, pentru că educația în școală presupune, în afara obiectelor de studiu de fiecare zi și educația patriotică. Se pare că, în ultima vreme, această educație patriotică a fost lăsată undeva pe planul al doilea. Dar eu consider că toți copiii trebuie să știe încă de mici că ei sunt români, că trebuie să-și iubească țara și să-și respecte strămoșii, că acei strămoși au luptat și și-au dat viața pentru glia românească", ne-a declarat prof. înv. primar Rodica Zăvoianu. (video)
Copiii cei mici au pictat pe linguri de lemn, iar cei mari, de la clasa a V-a, au cusut în culorile tricolorului simbolul Centenarului, pe harta României. În timp ce copiii lucrau, Rodica Zăvoianu le vorbea despre semnificația culorilor de pe drapelul național, despre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, despre lingurile de lemn pe care le foloseau strămoșii. O oră de lucru și de povești frumoase, cu copii frumoși și harnici.

(Mai multe fotografii de la această acțiune AICI)

5625 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2932 vizualizari
12 iul. 2020 12:11

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în Prahova de duminică, ora 18.00, până luni, ora 2.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta și în Prahova, în intervalul de duminică, ora 18.00, până luni la ora 2.00.

3087 vizualizari
11 iul. 2020 20:27

Horia Tiseanu beneficiază de o nouă amânare în procesul în care este acuzat de fapte de corupție. Noul termen, în plină campanie electorală

Pe 9 iulie s-a desfășurat al 23-lea termen al procesului în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. Deși procesul se apropie la această primă instanță de final, s-a reușit o nouă amânare, pe portalul oficial al instanțelor din România fiind afișat la motivul amânării ”lipsă apărare”. (foto)

Alte stiri recente

880 vizualizari
13 iul. 2020 07:43

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 13 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2179 vizualizari
12 iul. 2020 14:50

Numărul infectărilor cu COVID-19 crește vertiginos, în timp ce Opoziția tergiversează adoptarea legii privind carantina și izolarea

După ce Curtea Constituțională a decis că măsurile luate împotriva pandemiei de coronavirus sunt neconstituționale, astfel încât statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor, Guvernul a adoptat destul de rapid un alt act normativ prin care redefinește carantina și izolarea. Dar când lucrurile au ajuns în Parlamentul României, inconștiența unora dintre politicieni a bulversat total lucrurile. Pe acest fond, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut vertiginos. La fel și numărul deceselor.... Cine răspunde pentru toate acestea?