CNCD i-a dat câștig de cauză lui Marian Nistor. Primăria Câmpina amendată cu 2.000 lei pentru discriminare

Actualitate (Categoria articolului)

O situație unică în administrația locală câmpineană și care creează un precedent ce nu poate fi ignorat. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării i-a dat câștig de cauză fostului președinte al PNL Câmpina, Marian Nistor, fost director al Pieței Centrale, în urma sesizărilor făcute la adresa primarului Alin Moldoveanu. CNCD a decis "aplicarea unei amenzi contravenționale în cuantum de 2.000 lei față de UAT Municipiul Câmpina, prin reprezentantul legal Moldoveanu Ioan Alin, conform art. 26, al.1 din OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea discriminării". Primăria Câmpina a atacat hotărârea CNCD la instanța de contencios administrativ.

Vă reamintim pe scurt cum au stat lucrurile, menționate, de altfel, și în hotărârea CNCD, cu atât mai mult cu cât punctul de plecare în toată această poveste a fost o emisiune de pe site-ul nostru, în care invitat a fost Marian Nistor. 
"Colegiul Director al CNCD constată că petentul (Marian Nistor), liderul unui partid politic pe plan local, dar având și calitatea de director al unui serviciu subordonat Primăriei, la data de 5.10.2021, pe un post de televiziune local, și-a prezentat opinia legată de unele probleme în funcționarea primăriei municipiului Câmpina. Reclamatul, primar, ca reacție la această emisiune, a convocat o ședință cu personalul de conducere din cadrul Primăriei și din instituțiile subordonate. Afirmațiile reclamatului cu ocazia acestei ședințe nu au fost probate. La data de 27.10.2021, reclamatul (primar) a convocat Comisia de disciplină împotriva petentului, din cauza afirmațiilor făcute în cadrul emisiunii. Reclamatul a dispus sancționarea cu avertisment scris a petentului, pe baza raportului Comisiei de disciplină, pentru fapta săvârșită în data de 5.10.2021, în interviul acordat Câmpinatv.ro și intitulat Un an de la alegerile locale. O radiografie politico administrativă făcută de liderul PNL Marian Nistor, din cauza aprecierilor în legătură cu administrația publică locală, referindu-se în special la achiziționarea și derularea contractului care a avut ca obiect Studiu de fezabilitate – sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile ale municipiului Câmpina".

CNCD a concluzionat că Marian Nistor a fost sancționat disciplinar pentru opiniile sale politice, că afirmațiile făcute în cadrul emisiunii se înscriu în limitele libertății de exprimare, că este un caz de discriminare la adresa unei persoane și că "utilizarea aparatului unei autorități publice locale pentru a sancționa afirmațiile adversarilor politici este o faptă gravă într-o societate democratică". Prin urmare, CNCD a sancționat contravențional Primăria Câmpina, prin reprezentantul său legal, primarul Alin Moldoveanu. Primăria a atacat hotărârea CNCD la instanța de contencios a Tribunalului Prahova și dosarul își va urma cursul până la o hotărâre definitivă și irevocabilă.

2498 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 22.11.2022 18:59 Deci individul ăsta intitulat pompos primar greșește, de fapt atăt înțelege el din administrație, iar amenda o plătesc tot contribuabilii? Să pună măna să își plătească prostiile!🤑
  • Ioana 22.11.2022 19:49 Felicitări, domnule director! Bravo!

Actualitate

983 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

1 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

1760 vizualizari
29 sept. 2023 22:21

Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

2 comentarii

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.

Alte stiri recente

501 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

483 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.