Întâlnirile noastre cu liderii partidelor din Câmpina au continuat, iar invitatul acestei emisiuni este Marian Nistor, președintele Organizației Câmpina a Partidului Național Liberal. Principala temă de discuții, ca și la emisiunile precedente cu liderii politici, împlinirea unui an de la alegerile locale de la sfârșitul lui septembrie 2020. Dialogul cu Marian Nistor a fost extrem de interesant, atât din punct de vedere politic, cât și în privința administrației locale câmpinene.
Am început emisiunea vorbind despre coaliția de dreapta din Consiliul Local Câmpina și asta pentru că, după cum am scris la momentul respectiv, ultima ședință a CL a ridicat unele semne de întrebare cu privire la funcționarea acestei coaliții. Astfel am aflat că, oficial, de câteva zile, coaliția USR PLUS-PNL-PMP-Cezar Grama nu mai există. “După ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local, dl. Liviu Dumitrache le-a transmis consilierilor coaliției că nu mai dorește să facă parte din acest grup și că discuțiile cu mine, ca președinte al PNL și cu Ionuț Pițigoi, ca președinte al PMP, vor înceta. Cu mine personal nu a vorbit, cu dl. Pițigoi nu cred că a vorbit, nu a existat nicio altă explicație. Totuși, cred că explicațiile am putut să le vedem în înregistrările video de la ultima ședință a Consiliului Local, unde s-a văzut cum s-a comportat fiecare, cum și-a susținut ideile. Sincer să fiu, noi aveam așteptări mai mari de la domnul Liviu Dumitrache, având în vedere că este viceprimar, că este present la ședințele Consiliului Local, că are informații din Primărie și m-aș fi așteptat să-i sprijine pe consilierii locali, să le susțină punctele de vedere, să vină cu întrebări, să vină cu explicații, pentru că avem nevoie de mai multă comunicare, de mai multă transparență”, a afirmat Marian Nistor, care a explicat cum ar fi trebuit, din punctul său de vedere, să funcționeze o coaliție.
Referitor la anul curs de la alegerile locale din septembrie 2020, Marian Nistor a făcut o analiză atât politică, dar și administrativă, pornind de la schimbările majore pe care le-au adus aceste alegeri: retragerea lui Horia Tiseanu după patru mandate de primar, constituirea alianței PNL-USR PLUS, alegerea unui primar independent, intrarea în CL a unor oameni aflați la prima experiență în administrația locală, retragerea unor oameni cu experiență și de care Câmpina ar fi avut nevoie etc. “Au venit consilieri noi, fără experiență, dar cu multă bunăvoință și a mai venit un primar independent care, consider eu, este cel care avea sarcina să încerce să așeze la masa negocierilor Executivul și Deliberativul. Din punct de vedere administrativ, mă așteptam la mai mult din partea ambelor părți. Consilierii locali au bunăvoință, dar au fost înfrânați de această lipsă de comunicare cu Primăria. S-a ridicat un zid, este o luptă a orgoliilor, din care nu avem de câștigat. Iar primul pas cred că trebuia să-l facă domnul primar”, a spus Marian Nistor.
Alte subiecte au vizat activitatea celor doi consilieri PNL, proiectul PNL privind reorganizarea spațiului din spatele Pieței Centrale, care ar trebui să fie prioritățile administrației locale, precum și unele subiecte punctuale și delicate, în același timp, cum ar fi proiectul privind montarea de camere video în Câmpina, criza apei potabile, viitoarea creșă din Cartierul Voila și reabilitarea termică a Spitalului Municipal, un proiect cu fonduri europene aflat în mare întârziere.
Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat joi, 10 octombrie, candidaturile rămase definitive pentru alegerile prezidențiale din acest an. După analizarea dosarelor și rezolvarea contestațiilor, în cursa pentru palatul Cotroceni au rămas 14 candidați, 10 din partea unor formațiuni politice și patru independenți.
Biroul Politic Național (BPN) al PNL a validat astăzi listele PNL Prahova cu candidații la alegerile parlamentare de la 1 Decembrie 2024. Pe lista pentru Senat, pe a doua poziție, se află președintele interimar al PNL Câmpina, Rodica Papuc.
Sâmbătă, 5 octombrie 2024, ora 24.00, a expirat termenul pentru înregistrarea la Biroul Electoral Central a candidaturilor la alegerile prezidențiale din acest an, alegeri care se vor desfășura pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea).
USR Prahova a făcut publice listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024. La aceste alegeri, Uniunea Salvați România va candida singură, adică nu va mai face parte dintr-o alianță, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale, când a mers alături de PMP și Forța Dreptei.