Din aprilie 2020, Castelul "Iulia Hasdeu", un edificiu unic în lume, înscris în Lista Națională a Monumentelor Istorice din România, a fost închis publicului. Aici s-au desfășurat ample lucrări de restaurare finanțate din fonduri europene. Luni, 24 octombrie 2022, la Castel a avut loc redeschiderea oficială, iar de marți Castelul își poate primi vizitatorii.
La redeschiderea oficială de luni au participat, alături de primarul Alin Moldoveanu, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local - Liviu Davidescu și noul responsabil al Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" - Valeriu Matei, oaspeți importanți: istoricul Ionel Oprișan (un vechi colaborator al muzeului), academicianul Gheorghe Chivu (lingvist și filolog), profesorul Constantin Stere - șeful Direcției Județene pentru Cultură Prahova. Părintele protoiereu Grigore Melnic, părintele Petru Moga și preotul paroh Grigore Meșteroaie de la Biserica "Sfântul Nicolae" au oficiat o scurtă slujbă religioasă, apoi au urmat discursurile.
S-au spus cuvinte frumoase despre Castelul Iuliei, despre savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu și opera sa, despre evenimentele culturale organizate de-a lungul timpului la Castel, despre proiectul cu fonduri europene derulat în ultimii aproape trei ani. Cei prezenți i-au adus un omagiu și fostului director al Muzeului Hasdeu, Jenica Tabacu, de la a cărei trecere în neființă se vor împlini patru ani în luna decembrie. Iar tânărul pianist Sergiu Dobrescu, elev la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, a oferit un scurt, dar emoționant moment artistic.
Castelul "Iulia Hasdeu" arată frumos după această restaurare, în proiect au fost folosite inclusiv planurile originale ale edificiului, s-a încercat respectarea acestora și într-o anumită măsură s-a reușit. Au fost restaurate castelul (interior și exterior), căsuța din spatele acestuia (în care se află biblioteca și arhiva), căsuța portarului (situată la intrarea în curtea muzeului și care a fost construită tot de Hasdeu). Practic, a fost restaurat întreg patrimoniul existent aici, inclusiv colecțiile de cărți și documentele din arhivă. A fost realizat un sistem de iluminat arhitectural pentru curte și grădină, un nou sistem de sonorizare pentru interior și ar mai fi de rezolvat câteva lucruri: amenajarea grădinii din punct de vedere peisagistic, iar în interior – implementarea sistemului electronic de informare cu touch-screen și hologramele reprezentând personaje emblematice din istoria Castelului Hasdeu.
Valoarea totală a proiectului realizat la Castel este de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro) din care 13,37 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, 2 milioane lei este contribuția de la bugetul de stat, iar 314.584 lei este cofinanțarea de la bugetul local.
Castelul Hasdeu a fost construit în perioada 1893-1896 de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria unicei sale fiice, Iulia, plecată în lumea de dincolo la doar 19 ani. De-a lungul timpului, edificiul a fost afectat de cutremure și bombardamente (în cel de-al doilea război mondial) și a trecut prin mai multe lucrări de consolidare și restaurare. A fost transformat în muzeu în anul 1965, în data de 9 aprilie a acelui an fiind deschis pentru prima dată publicului.
Vescan ca cânta live în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, pe 12 iulie 2025, de la ora 20.00.
Parcul Brâncoveanu din Breaza va găzdui sâmbătă, 2 august, ediția a V-a a Festivalului Jazz Pop Rock.
Al doilea concert din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music a adus în fața publicului Corul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.