La Primăria Câmpina s-a terminat, în urmă cu puțin timp, dezbaterea publică privind reabilitarea Parcului de la Soldat, acțiune la care au participat, pe lângă reprezentanții administrației publice locale, șase câmpineni interesați de modernizarea acestui parc.
Vă reamintim că, anul acesta, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 27.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și 700.000 lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat. De asemenea, s-au alocat 100.000 lei pentru organizarea unui concurs în vederea realizării unui monument care să fie amplasat în mijlocul parcului. Între timp, Primăria a apelat la un proiectant, acesta a realizat un proiect destul de frumos, cu spații verzi și bănci, cu un mic monument, cu fântână arteziană încastrată în paviment etc. Un proiect interesant, despre care, însă, arhitectul șef al Câmpinei, Didona Căliman, nu știa nimic. L-a văzut astăzi pentru prima dată.
Chiar dacă există un proiect, primarul Horia Tiseanu a dorit o dezbatere publică. Să afle ce-și doresc câmpinenii în legătură cu acest parc. Din păcate, reacțiile oamenilor nu au fost pe măsura așteptărilor primarului, motiv pentru care subiectul rămâne deschis. Iar întrebarea de bază este următoarea: ne dorim ca Parcul de la Soldat să fie un spațiu ambiental, adică pentru recreere (cu alei, bănci, verdeață, o fântână arteziană și, poate, un mic monument) sau ne dorim un spațiu monumental (cu un monument de mari dimensiuni, amplasat în centrul parcului, iar restul suprafeței să fie amenajată în raport cu respectivul monument)?
Se așteaptă în continuare păreri de la populație, scrisori și e-mailuri la Primărie. Asta, în următoarele două săptămâni. Apoi, va exista o nouă întâlnire pentru a se lua o decizie. Modernizăm, pur și simplu, așa cum s-a făcut în Parcul Milia sau schimbăm radical zona? Deocamdată un singur lucru este aproape cert. După cum a afirmat primarul Tiseanu, o decizie trebuie luată cât mai repede, pentru că lucrările vor începe efectiv în patru-cinci luni, adică prin iulie-august.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.