Parcul de la Soldat să fie un spațiu ambiental sau unul monumental? Aceasta-i întrebarea Primăriei către câmpineni

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina s-a terminat, în urmă cu puțin timp, dezbaterea publică privind reabilitarea Parcului de la Soldat, acțiune la care au participat, pe lângă reprezentanții administrației publice locale, șase câmpineni interesați de modernizarea acestui parc. 

Vă reamintim că, anul acesta, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 27.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și 700.000 lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat. De asemenea, s-au alocat 100.000 lei pentru organizarea unui concurs în vederea realizării unui monument care să fie amplasat în mijlocul parcului. Între timp, Primăria a apelat la un proiectant, acesta a realizat un proiect destul de frumos, cu spații verzi și bănci, cu un mic monument, cu fântână arteziană încastrată în paviment etc. Un proiect interesant, despre care, însă, arhitectul șef al Câmpinei, Didona Căliman, nu știa nimic. L-a văzut astăzi pentru prima dată.

Chiar dacă există un proiect, primarul Horia Tiseanu a dorit o dezbatere publică. Să afle ce-și doresc câmpinenii în legătură cu acest parc. Din păcate, reacțiile oamenilor nu au fost pe măsura așteptărilor primarului, motiv pentru care subiectul rămâne deschis. Iar întrebarea de bază este următoarea: ne dorim ca Parcul de la Soldat să fie un spațiu ambiental, adică pentru recreere (cu alei, bănci, verdeață, o fântână arteziană și, poate, un mic monument) sau ne dorim un spațiu monumental (cu un monument de mari dimensiuni, amplasat în centrul parcului, iar restul suprafeței să fie amenajată în raport cu respectivul monument)? 

Se așteaptă în continuare păreri de la populație, scrisori și e-mailuri la Primărie. Asta, în următoarele două săptămâni. Apoi, va exista o nouă întâlnire pentru a se lua o decizie. Modernizăm, pur și simplu, așa cum s-a făcut în Parcul Milia sau schimbăm radical zona? Deocamdată un singur lucru este aproape cert. După cum a afirmat primarul Tiseanu, o decizie trebuie luată cât mai repede, pentru că lucrările vor începe efectiv în patru-cinci luni, adică prin iulie-august.

5301 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Costel 31.03.2016 14:40 Tiseanu sa nu își mai facă griji pentru aceasta zona, ca nu se va mai ocupa el de aceasta lucrare!
  • Lungu Maria 31.03.2016 15:36 E un lucru bun ca se reabiliteza parcul,insa e bine ca monumentul cu soldatul sa ramana.Acolo-i este locul.
  • Stoica Mariana 31.03.2016 17:26 AMBIENTAL !!!
  • Iuliana 31.03.2016 19:21 Nu vreau sa ma gandesc cat ar costa un monument de mari dimensiuni. Eu cred ca noi nu avem nevoie de asa ceva. Nu e asta visul imaginatiei noastre :)
  • Alin 01.04.2016 09:48 Tiseanu spune ori o mare prostie, ori o mare minciuna, pentru ca nu poți începe o astfel de lucrare în august! Trebuie începută primăvară, pentru a nu risca sa lași zona și oamenii de aici cu un șantier peste iarna! E atât de simplu.
  • locuitor 01.04.2016 10:01 Iar galeti de apa pe post de fantini arteziene, cam multe în ultimul timp am cazut în extrema cealalta. Un parc cu banci, arbusti, spatii verzi mi se pare suficient. O statuie nu va multumi pe toata lumea, este foarte scumpă, cu banii pentru ea se pot face multe alte lucruri care lasă de dorit în Câmpina.
  • Radu 01.04.2016 13:12 Nu era frumos un monument important in mijlocul acelei zone? Ceva care sa devină reprezentativ pentru oraș, nu tot borduri si alte șmecherii din care se întorc bani mulți. Mai nou, Tiseanu vorbește de fântâni arteziene, dar de 20 de ani de cand e in primărie nu știa ca astea sunt lucrurile pe care le vor oamenii?! Poate facem ceva pe 5 iunie sa scăpam de primarul actual, asta ar fi cu adevărat MONUMENTAL!
  • monica 01.04.2016 22:02 ambiental
  • As 06.04.2016 08:04 Ambiental...

Actualitate

158 vizualizari
17 feb. 2020 11:46

Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

Dezbaterea privind proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată săptămâna trecută, a adus la sediul Primăriei lume mai multă ca de obicei, astfel că sala de ședințe a fost plină, fiind necesare chiar și scaune suplimentare.  Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Câmpina Civică, ai USR, simpli câmpineni, dar și consilieri locali – Elena Albu, Monica Clinciu, Violeta Beldianu, Dragomir Enache, Lucian Cercel, precum și directori și șefi de servicii sau birouri din cadrul Primăriei.

5236 vizualizari
15 feb. 2020 20:45

Anunț de utilitate publică. Farmacia Medimfarm de lângă Spitalul Municipal Câmpina va funcționa non-stop până luni dimineață

Din această seară (sâmbătă, 15 februarie 2020), până luni dimineață, Farmacia Medimfarm din centrul municipiului Câmpina, din pasajul de la Ceas, nu va funcționa în regim non-stop, așa cum se întâmplă de obicei. Va avea program non-stop, adică va funcționa în regim de gardă, Farmacia Medimfarm de pe Bulevardul Carol I, de lângă Spitalul Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

115 vizualizari
17 feb. 2020 12:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 17 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1392 vizualizari
16 feb. 2020 22:00

35 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa Dojo, desfășurată în week-end la București

Clubul Sportiv AIKO Câmpina a început în forță anul 2020 și încă de la prima competiție la care a participat a reușit să strângă nu mai puțin de 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz. Sportivii pregătiți de Gabriel Timofte au participat la Cupa Dojo, desfășurată în acest week-end la București, în sala ”Apollo”, competiție la care au fost prezenți sportivi de la 25 de cluburi de arte marțiale din întreaga țară.