La Primăria Câmpina s-a terminat, în urmă cu puțin timp, dezbaterea publică privind reabilitarea Parcului de la Soldat, acțiune la care au participat, pe lângă reprezentanții administrației publice locale, șase câmpineni interesați de modernizarea acestui parc.
Vă reamintim că, anul acesta, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 27.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și 700.000 lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat. De asemenea, s-au alocat 100.000 lei pentru organizarea unui concurs în vederea realizării unui monument care să fie amplasat în mijlocul parcului. Între timp, Primăria a apelat la un proiectant, acesta a realizat un proiect destul de frumos, cu spații verzi și bănci, cu un mic monument, cu fântână arteziană încastrată în paviment etc. Un proiect interesant, despre care, însă, arhitectul șef al Câmpinei, Didona Căliman, nu știa nimic. L-a văzut astăzi pentru prima dată.
Chiar dacă există un proiect, primarul Horia Tiseanu a dorit o dezbatere publică. Să afle ce-și doresc câmpinenii în legătură cu acest parc. Din păcate, reacțiile oamenilor nu au fost pe măsura așteptărilor primarului, motiv pentru care subiectul rămâne deschis. Iar întrebarea de bază este următoarea: ne dorim ca Parcul de la Soldat să fie un spațiu ambiental, adică pentru recreere (cu alei, bănci, verdeață, o fântână arteziană și, poate, un mic monument) sau ne dorim un spațiu monumental (cu un monument de mari dimensiuni, amplasat în centrul parcului, iar restul suprafeței să fie amenajată în raport cu respectivul monument)?
Se așteaptă în continuare păreri de la populație, scrisori și e-mailuri la Primărie. Asta, în următoarele două săptămâni. Apoi, va exista o nouă întâlnire pentru a se lua o decizie. Modernizăm, pur și simplu, așa cum s-a făcut în Parcul Milia sau schimbăm radical zona? Deocamdată un singur lucru este aproape cert. După cum a afirmat primarul Tiseanu, o decizie trebuie luată cât mai repede, pentru că lucrările vor începe efectiv în patru-cinci luni, adică prin iulie-august.
În urma unei ședințe a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Breaza s-a decis instituirea interzicerii consumului apei furnizate de HidroPrahova.
CâmpinaTV.ro a militat în mai multe rânduri pentru ca unele săli, piețe sau chiar străzi să fie redenumite, să poarte numele unor persoane importante pentru istoria Câmpinei. Sunt multe astfel de exemple...
În noaptea care a trecut, în jurul orei 00.30, polițiștii prahoveni au fost alertați de producerea unui grav accident rutier pe DJ 139, pe raza comunei Berceni.
În ianuarie 2009, la o propunere a viceprimarului de la acel moment, Ion Dragomir, printr-o hotărâre a Consiliului Local se interzicea circulația căruțelor în Câmpina.