Parcul de la Soldat să fie un spațiu ambiental sau unul monumental? Aceasta-i întrebarea Primăriei către câmpineni

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina s-a terminat, în urmă cu puțin timp, dezbaterea publică privind reabilitarea Parcului de la Soldat, acțiune la care au participat, pe lângă reprezentanții administrației publice locale, șase câmpineni interesați de modernizarea acestui parc. 

Vă reamintim că, anul acesta, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 27.000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și 700.000 lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat. De asemenea, s-au alocat 100.000 lei pentru organizarea unui concurs în vederea realizării unui monument care să fie amplasat în mijlocul parcului. Între timp, Primăria a apelat la un proiectant, acesta a realizat un proiect destul de frumos, cu spații verzi și bănci, cu un mic monument, cu fântână arteziană încastrată în paviment etc. Un proiect interesant, despre care, însă, arhitectul șef al Câmpinei, Didona Căliman, nu știa nimic. L-a văzut astăzi pentru prima dată.

Chiar dacă există un proiect, primarul Horia Tiseanu a dorit o dezbatere publică. Să afle ce-și doresc câmpinenii în legătură cu acest parc. Din păcate, reacțiile oamenilor nu au fost pe măsura așteptărilor primarului, motiv pentru care subiectul rămâne deschis. Iar întrebarea de bază este următoarea: ne dorim ca Parcul de la Soldat să fie un spațiu ambiental, adică pentru recreere (cu alei, bănci, verdeață, o fântână arteziană și, poate, un mic monument) sau ne dorim un spațiu monumental (cu un monument de mari dimensiuni, amplasat în centrul parcului, iar restul suprafeței să fie amenajată în raport cu respectivul monument)? 

Se așteaptă în continuare păreri de la populație, scrisori și e-mailuri la Primărie. Asta, în următoarele două săptămâni. Apoi, va exista o nouă întâlnire pentru a se lua o decizie. Modernizăm, pur și simplu, așa cum s-a făcut în Parcul Milia sau schimbăm radical zona? Deocamdată un singur lucru este aproape cert. După cum a afirmat primarul Tiseanu, o decizie trebuie luată cât mai repede, pentru că lucrările vor începe efectiv în patru-cinci luni, adică prin iulie-august.

5549 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Costel 31.03.2016 14:40 Tiseanu sa nu își mai facă griji pentru aceasta zona, ca nu se va mai ocupa el de aceasta lucrare!
  • Lungu Maria 31.03.2016 15:36 E un lucru bun ca se reabiliteza parcul,insa e bine ca monumentul cu soldatul sa ramana.Acolo-i este locul.
  • Stoica Mariana 31.03.2016 17:26 AMBIENTAL !!!
  • Iuliana 31.03.2016 19:21 Nu vreau sa ma gandesc cat ar costa un monument de mari dimensiuni. Eu cred ca noi nu avem nevoie de asa ceva. Nu e asta visul imaginatiei noastre :)
  • Alin 01.04.2016 09:48 Tiseanu spune ori o mare prostie, ori o mare minciuna, pentru ca nu poți începe o astfel de lucrare în august! Trebuie începută primăvară, pentru a nu risca sa lași zona și oamenii de aici cu un șantier peste iarna! E atât de simplu.
  • locuitor 01.04.2016 10:01 Iar galeti de apa pe post de fantini arteziene, cam multe în ultimul timp am cazut în extrema cealalta. Un parc cu banci, arbusti, spatii verzi mi se pare suficient. O statuie nu va multumi pe toata lumea, este foarte scumpă, cu banii pentru ea se pot face multe alte lucruri care lasă de dorit în Câmpina.
  • Radu 01.04.2016 13:12 Nu era frumos un monument important in mijlocul acelei zone? Ceva care sa devină reprezentativ pentru oraș, nu tot borduri si alte șmecherii din care se întorc bani mulți. Mai nou, Tiseanu vorbește de fântâni arteziene, dar de 20 de ani de cand e in primărie nu știa ca astea sunt lucrurile pe care le vor oamenii?! Poate facem ceva pe 5 iunie sa scăpam de primarul actual, asta ar fi cu adevărat MONUMENTAL!
  • monica 01.04.2016 22:02 ambiental
  • As 06.04.2016 08:04 Ambiental...

Actualitate

1247 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2449 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.

Alte stiri recente

1222 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1547 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.