CONTACT

Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul pentru încheierea protocolului de preluare a fostului cinematograf

- Actualitate -

Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul pentru încheierea protocolului de preluare a fostului cinematograf

Despre fostul cinematograf din centrul municipiului Câmpina se discută de foarte mult timp. Din păcate, se discută foarte mult și, cu foarte puține excepții, se face foarte puțin. 

Acum în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Câmpina din 12 iulie, acesta și-a dat acordul pentru încheierea protocolului de preluare a clădirii în care a funcționat cinematograful.
Înainte de orice altceva, se cuvin, însă, niște precizări. Proiectul a fost inițiat de consilierii locali Viorica Vane, Marius Anghelescu, Valentin Crețu, Florin Marcu, Dan Nica și Cosmin Raț, iar de la ședință au lipsit consilierii locali Livia Lupu, Andrei Duran, Horațiu Zăgan, Liviu Davidescu, Adina Gârbăcică, Aron Sabo, unii dintre aceștia fiind cei care au afirmat public în mai multe rânduri că-și doresc rezolvarea problemei cinematografului din Câmpina. Și-o doresc doar declarativ, pentru că atunci când a trebuit să voteze, nu au venit la ședință, deși se putea intra și online, de oriunde din lume.
În forma actuală, proiectul a putut fi adoptat de Consiliul Local și în urma demersurilor de modificare a legii inițiate de consilierul Cosmin Raț, aceste modificări permițând preluarea clădirii fără obligativitatea de a-i menține funcția de cinematograf, așa cum este cazul și la Câmpina. De altfel, odată cu acordul pentru încheierea protocolului, Consiliul Local și-a însușit și expertiza tehnică realizată de Primăria Câmpina, expertiză care arată că singura soluție este demolarea clădirii.
Cam în același timp cu adoptarea acestei hotărâri a Consiliului Local, Spitalul Municipal și-a manifestat interesul pentru terenul respectiv, după demolarea fostului cinematograf, terenul fiind solicitat de Spitalul Municipal pentru un viitor proiect de extindere, modernizare și dotare a acesti unități medicale. De asemenea, consilierul Cosmin Raț a vorbit public în mai mute rânduri despre necesitatea realizării pe acest teren a unui modern centru de primi urgențe de nivel european.
Acum, după semnarea procesului de predare primire a fostului cinematograf, va urma demolarea clădirii și apoi să vedem dacă autoritățile locale vor găsi rapid o soluție pentru a folosi cât mai util cu putință terenul în discuție.


16 Jul 2023 08:36 2442 vizualizari


Comentarii






  • 16.07.2023 14:28 Ion Și după ce se va demola clădirea veche și se va construi un CPU modern (sa speram), vom astepta sa se prăbușească stejarul secular peste trecători ca să ii tratam la noul CPU. Asa s-a comentat și despre brazii de la Biserica Sf. Treime și apoi după furtuna s-a văzut ca s-a evitat un dezastru pri tăierea acestora. Important ar fi dacă tai un arbore sa plantezi altul în loc.
  • 16.07.2023 14:05 dan marcu stai calm paraschive ca il doboara furtuna si scapam de el
  • 16.07.2023 13:21 Ion Demolat rapid inclusiv stejarul (un pericol, pentru grave accidente). Predat Spitalului pentru a fi construit UPU.
  • 16.07.2023 10:09 Paraschiv Atenție mare! Stejarul de lângă clădire este stejar secular, monument al naturii!
8 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
7 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2521 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2054 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV