Despre fostul cinematograf din centrul municipiului Câmpina se discută de foarte mult timp. Din păcate, se discută foarte mult și, cu foarte puține excepții, se face foarte puțin.
Acum în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Câmpina din 12 iulie, acesta și-a dat acordul pentru încheierea protocolului de preluare a clădirii în care a funcționat cinematograful.
Înainte de orice altceva, se cuvin, însă, niște precizări. Proiectul a fost inițiat de consilierii locali Viorica Vane, Marius Anghelescu, Valentin Crețu, Florin Marcu, Dan Nica și Cosmin Raț, iar de la ședință au lipsit consilierii locali Livia Lupu, Andrei Duran, Horațiu Zăgan, Liviu Davidescu, Adina Gârbăcică, Aron Sabo, unii dintre aceștia fiind cei care au afirmat public în mai multe rânduri că-și doresc rezolvarea problemei cinematografului din Câmpina. Și-o doresc doar declarativ, pentru că atunci când a trebuit să voteze, nu au venit la ședință, deși se putea intra și online, de oriunde din lume.
În forma actuală, proiectul a putut fi adoptat de Consiliul Local și în urma demersurilor de modificare a legii inițiate de consilierul Cosmin Raț, aceste modificări permițând preluarea clădirii fără obligativitatea de a-i menține funcția de cinematograf, așa cum este cazul și la Câmpina. De altfel, odată cu acordul pentru încheierea protocolului, Consiliul Local și-a însușit și expertiza tehnică realizată de Primăria Câmpina, expertiză care arată că singura soluție este demolarea clădirii.
Cam în același timp cu adoptarea acestei hotărâri a Consiliului Local, Spitalul Municipal și-a manifestat interesul pentru terenul respectiv, după demolarea fostului cinematograf, terenul fiind solicitat de Spitalul Municipal pentru un viitor proiect de extindere, modernizare și dotare a acesti unități medicale. De asemenea, consilierul Cosmin Raț a vorbit public în mai mute rânduri despre necesitatea realizării pe acest teren a unui modern centru de primi urgențe de nivel european.
Acum, după semnarea procesului de predare primire a fostului cinematograf, va urma demolarea clădirii și apoi să vedem dacă autoritățile locale vor găsi rapid o soluție pentru a folosi cât mai util cu putință terenul în discuție.
Prahovenii au primit și în această dimineață mesaj RO-ALERT privind codul roșu de caniculă instituit de Administrația Națională de Meteorologie.
În momentul de față, în Câmpina se lucrează în mai multe puncte la refacerea platformelor de gunoi pe care vor fi amplasate insulele ecologice.
Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” a anunțat că în cursul serii de luni, între orele 20.43 și 22.05, circulația feroviară pe ambele fire ale porțiunii dintre Câmpina și Florești Prahova a fost întreruptă.
După canicula de peste zi, după ora 19.00, la Câmpina s-a iscat - aproape din senin - o vijelie: cu intensificări puternice ale vântului, cu tunete și fulgere, ploaie - în unele locuri torențială, în alte locuri din Câmpina... deloc!