Oameni nemulțumiți pe Strada Bobâlna, din Câmpina. "O să ne intre apa în curți și case"

Actualitate (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori de pe Strada Bobâlna și-au exprimat astăzi nemulțumirea față de modul în care sunt realizate geigerele pentru scurgerea apelor pluviale de către firma care execută lucrarea de modernizare a străzii. Practic, proiectul a fost modificat și, dacă pe partea stângă a străzii s-au făcut rigole pentru scurgerea apei, pe partea dreaptă s-a luat decizia realizării a patru cămine de tip geiger pentru captarea apei și direcționarea acesteia în canalizare printr-o conductă cu diamentrul de 110 mm.

Oamenii s-au adresat în această dimineață muncitorilor care lucrau geigerele de scurgere a apei, în zona fostului cămin IRUE, la intersecția cu Aleea Pinului, cerându-le acestora să oprească lucrarea și să fie adusă o conductă cu un diametru mai mare, de 300-350 mm. "Conducte așa subțiri avem în curțile noastre, nu se poate ca și pentru canalizarea pluvială stradală să se utilizeze o conductă de 110 mm. Când plouă, aici se acumulează o cantitate mare de apă, iar această conductă nu va face față preluării apei și așa vom avea curțile și casele inundate. Dacă tot se face o treabă, măcar să se facă o treabă bună", spun locuitorii de pe Bobâlna. În privința muncitorilor, ei au lucrat cu materialele care li s-au adus și așa cum le-au spus șefii, iar aceștia au invocat partea de proiectare.
"În proiectul pentru Strada Bobâlna, pe partea dreaptă a drumului erau prevăzute rigole de scurgere a apei pluviale, ca și pe partea stângă. Numai că, atunci când au început săpăturile, pe dreapta a fost descoperită o conductă de gaze la o adâncime mai mică decât ne asigurase Distrigaz, atunci când am cerut o situație cu toate rețelele. În aceste condiții, s-a luat decizia refacerii acestei părți de proiect și s-a dispus ca în loc de rigole să se realizeze patru geigere, adică patru guri de scurgere cu direcționarea apei în canalizarea pluvială, proiectul prevăzând tuburi cu diamentrul de 110 mm. Așa a stabilit proiectantul și există dispoziție de șantier în acest sens", ne-a precizat directorul Direcției de Investiții a Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. 
Prin urmare, se respectă ceea ce este în proiect cu speranța că... așa e bine, așa trebuie, nu vor fi probleme. Când vor începe ploile, vom vedea cine a avut dreptate.
În privința lucrărilor de modernizare a Străzii Bobâlna, precizăm că acestea ar fi trebuit finalizate astăzi, 12 septembrie 2019, dar termenul va fi prelungit prin act adițional, constructorul invocând zilele ploioase care l-au împiedicat să lucreze... Următorul termen înaintat de constructor pentru finalizarea lucrărilor - 10 octombrie 2019. Cât despre nemulțumirea reprezentanților firmei executante - SCDA Infrastructură SRL București cu privire la faptul că fotografiem și filmăm ceea ce se întâmplă pe Strada Bobâlna, le comunicăm acestora că este vorba despre o lucrare pe domeniul public, plătită din bani publici și nu trebuie să cerem nimănui permisiunea să ne facem meseria. Deranjăm pe cineva?
Poate ar trebui ca reprezentanții Primăriei să stea de vorbă și cu locuitorii de pe Bobâlna, poate chiar primarul Horia Tiseanu ar trebui să facă asta atunci când vizitează și pozează superba lucrare de asfaltare. Și nimeni nu ar trebui să considere că oamenilor de aici li se face o favoare că li se asfaltează strada, pentru că este dreptul lor, pentru că și din banii lor se plătește această lucrare, pentru că asfaltul, într-un municipiu, nu ar trebui să fie un lux, ci un lucru normal.

Citiți și: Strada Bobâlna din Câmpina, cu o zi înaintea termenului contractual de finalizare a lucrării de asfaltare...

4476 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1646 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

1 comentarii

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

2322 vizualizari
13 nov. 2019 21:22

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

2 comentarii

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Alte stiri recente

1068 vizualizari
15 nov. 2019 09:48

S-a dat startul ShoeBox 2019 - "Cadoul din cutia de pantofi". O campanie dedicată copiilor nevoiași, la care putem contribui cu toții

"ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi" este o încercare de a face lumea un loc mai frumos pentru sute, mii de copii nevoiași din România. Este o campanie începută în 2007 într-o familie, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara. Un proiect generos, în care sunt implicați oameni care ajută alți oameni, un proiect prin care se dorește strângerea de cadouri pentru copiii sărmani, în pragul Crăciunului. Ne facem singuri un dar, aducând bucurie în inima unui copil.

865 vizualizari
15 nov. 2019 08:38

Elevii de la Școala Centrală Câmpina au învățat cum să acorde corect primul ajutor. Un proiect derulat în parteneriat cu Școala Postliceală "Louis Pasteur"

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a desfășurat miercuri, 13 noiembrie 2019, o activitate extracurriculară, parte a unui proiect mai amplu, intitulat "Sănătatea dumneavoastră". Este un proiect inițiat de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina, care pregătește asistenți medicali generaliști și asistenți medicali de farmacie și care derulează mai multe proiecte cu caracter social pentru comunitate. Activitatea de miercuri s-a desfășurat sub sloganul "Fă totul pentru viață! Acordă primul ajutor!".