Oameni nemulțumiți pe Strada Bobâlna, din Câmpina. "O să ne intre apa în curți și case"

Actualitate (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori de pe Strada Bobâlna și-au exprimat astăzi nemulțumirea față de modul în care sunt realizate geigerele pentru scurgerea apelor pluviale de către firma care execută lucrarea de modernizare a străzii. Practic, proiectul a fost modificat și, dacă pe partea stângă a străzii s-au făcut rigole pentru scurgerea apei, pe partea dreaptă s-a luat decizia realizării a patru cămine de tip geiger pentru captarea apei și direcționarea acesteia în canalizare printr-o conductă cu diamentrul de 110 mm.

Oamenii s-au adresat în această dimineață muncitorilor care lucrau geigerele de scurgere a apei, în zona fostului cămin IRUE, la intersecția cu Aleea Pinului, cerându-le acestora să oprească lucrarea și să fie adusă o conductă cu un diametru mai mare, de 300-350 mm. "Conducte așa subțiri avem în curțile noastre, nu se poate ca și pentru canalizarea pluvială stradală să se utilizeze o conductă de 110 mm. Când plouă, aici se acumulează o cantitate mare de apă, iar această conductă nu va face față preluării apei și așa vom avea curțile și casele inundate. Dacă tot se face o treabă, măcar să se facă o treabă bună", spun locuitorii de pe Bobâlna. În privința muncitorilor, ei au lucrat cu materialele care li s-au adus și așa cum le-au spus șefii, iar aceștia au invocat partea de proiectare.
"În proiectul pentru Strada Bobâlna, pe partea dreaptă a drumului erau prevăzute rigole de scurgere a apei pluviale, ca și pe partea stângă. Numai că, atunci când au început săpăturile, pe dreapta a fost descoperită o conductă de gaze la o adâncime mai mică decât ne asigurase Distrigaz, atunci când am cerut o situație cu toate rețelele. În aceste condiții, s-a luat decizia refacerii acestei părți de proiect și s-a dispus ca în loc de rigole să se realizeze patru geigere, adică patru guri de scurgere cu direcționarea apei în canalizarea pluvială, proiectul prevăzând tuburi cu diamentrul de 110 mm. Așa a stabilit proiectantul și există dispoziție de șantier în acest sens", ne-a precizat directorul Direcției de Investiții a Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. 
Prin urmare, se respectă ceea ce este în proiect cu speranța că... așa e bine, așa trebuie, nu vor fi probleme. Când vor începe ploile, vom vedea cine a avut dreptate.
În privința lucrărilor de modernizare a Străzii Bobâlna, precizăm că acestea ar fi trebuit finalizate astăzi, 12 septembrie 2019, dar termenul va fi prelungit prin act adițional, constructorul invocând zilele ploioase care l-au împiedicat să lucreze... Următorul termen înaintat de constructor pentru finalizarea lucrărilor - 10 octombrie 2019. Cât despre nemulțumirea reprezentanților firmei executante - SCDA Infrastructură SRL București cu privire la faptul că fotografiem și filmăm ceea ce se întâmplă pe Strada Bobâlna, le comunicăm acestora că este vorba despre o lucrare pe domeniul public, plătită din bani publici și nu trebuie să cerem nimănui permisiunea să ne facem meseria. Deranjăm pe cineva?
Poate ar trebui ca reprezentanții Primăriei să stea de vorbă și cu locuitorii de pe Bobâlna, poate chiar primarul Horia Tiseanu ar trebui să facă asta atunci când vizitează și pozează superba lucrare de asfaltare. Și nimeni nu ar trebui să considere că oamenilor de aici li se face o favoare că li se asfaltează strada, pentru că este dreptul lor, pentru că și din banii lor se plătește această lucrare, pentru că asfaltul, într-un municipiu, nu ar trebui să fie un lux, ci un lucru normal.

Citiți și: Strada Bobâlna din Câmpina, cu o zi înaintea termenului contractual de finalizare a lucrării de asfaltare...

4257 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.