Oameni nemulțumiți pe Strada Bobâlna, din Câmpina. "O să ne intre apa în curți și case"

Actualitate (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori de pe Strada Bobâlna și-au exprimat astăzi nemulțumirea față de modul în care sunt realizate geigerele pentru scurgerea apelor pluviale de către firma care execută lucrarea de modernizare a străzii. Practic, proiectul a fost modificat și, dacă pe partea stângă a străzii s-au făcut rigole pentru scurgerea apei, pe partea dreaptă s-a luat decizia realizării a patru cămine de tip geiger pentru captarea apei și direcționarea acesteia în canalizare printr-o conductă cu diamentrul de 110 mm.

Oamenii s-au adresat în această dimineață muncitorilor care lucrau geigerele de scurgere a apei, în zona fostului cămin IRUE, la intersecția cu Aleea Pinului, cerându-le acestora să oprească lucrarea și să fie adusă o conductă cu un diametru mai mare, de 300-350 mm. "Conducte așa subțiri avem în curțile noastre, nu se poate ca și pentru canalizarea pluvială stradală să se utilizeze o conductă de 110 mm. Când plouă, aici se acumulează o cantitate mare de apă, iar această conductă nu va face față preluării apei și așa vom avea curțile și casele inundate. Dacă tot se face o treabă, măcar să se facă o treabă bună", spun locuitorii de pe Bobâlna. În privința muncitorilor, ei au lucrat cu materialele care li s-au adus și așa cum le-au spus șefii, iar aceștia au invocat partea de proiectare.
"În proiectul pentru Strada Bobâlna, pe partea dreaptă a drumului erau prevăzute rigole de scurgere a apei pluviale, ca și pe partea stângă. Numai că, atunci când au început săpăturile, pe dreapta a fost descoperită o conductă de gaze la o adâncime mai mică decât ne asigurase Distrigaz, atunci când am cerut o situație cu toate rețelele. În aceste condiții, s-a luat decizia refacerii acestei părți de proiect și s-a dispus ca în loc de rigole să se realizeze patru geigere, adică patru guri de scurgere cu direcționarea apei în canalizarea pluvială, proiectul prevăzând tuburi cu diamentrul de 110 mm. Așa a stabilit proiectantul și există dispoziție de șantier în acest sens", ne-a precizat directorul Direcției de Investiții a Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. 
Prin urmare, se respectă ceea ce este în proiect cu speranța că... așa e bine, așa trebuie, nu vor fi probleme. Când vor începe ploile, vom vedea cine a avut dreptate.
În privința lucrărilor de modernizare a Străzii Bobâlna, precizăm că acestea ar fi trebuit finalizate astăzi, 12 septembrie 2019, dar termenul va fi prelungit prin act adițional, constructorul invocând zilele ploioase care l-au împiedicat să lucreze... Următorul termen înaintat de constructor pentru finalizarea lucrărilor - 10 octombrie 2019. Cât despre nemulțumirea reprezentanților firmei executante - SCDA Infrastructură SRL București cu privire la faptul că fotografiem și filmăm ceea ce se întâmplă pe Strada Bobâlna, le comunicăm acestora că este vorba despre o lucrare pe domeniul public, plătită din bani publici și nu trebuie să cerem nimănui permisiunea să ne facem meseria. Deranjăm pe cineva?
Poate ar trebui ca reprezentanții Primăriei să stea de vorbă și cu locuitorii de pe Bobâlna, poate chiar primarul Horia Tiseanu ar trebui să facă asta atunci când vizitează și pozează superba lucrare de asfaltare. Și nimeni nu ar trebui să considere că oamenilor de aici li se face o favoare că li se asfaltează strada, pentru că este dreptul lor, pentru că și din banii lor se plătește această lucrare, pentru că asfaltul, într-un municipiu, nu ar trebui să fie un lux, ci un lucru normal.

Citiți și: Strada Bobâlna din Câmpina, cu o zi înaintea termenului contractual de finalizare a lucrării de asfaltare...

4948 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2506 vizualizari
02 aug. 2020 19:55

Cum explică reprezentanții Ocolului Silvic imaginile dezolante de la Podul cu Tei, din Câmpina

Podul cu Tei, de la marginea municipiului Câmpina, spre Șotrile, a fost una dintre zonele de agrement cele mai frumoase din jurul localității. Mai ales în perioada de înflorire a teiului, mulți, foarte mulți câmpineni, dar și oameni din alte localități veneau aici pentru aerul extrem de curat și pentru a savura parfumul plăcut al florilor de tei. Această zonă făcea parte, cândva, din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei, iar aici, la Podul cu Tei, se organizau petreceri populare la diferite sărbători.

1871 vizualizari
02 aug. 2020 15:44

Amenzi de până la 10.000 lei pentru nerespectarea programului impus teraselor și sălilor de jocuri de noroc

Începând din seara zilei de duminică, 2 august, intră în vigoare prevederile Hotărârii nr. 38 din 1 august 2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care reglementează limitarea programului de lucru cu publicul pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc sau terase, cluburi, baruri.

Alte stiri recente

889 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1732 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

3 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.