CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Oameni nemulțumiți pe Strada Bobâlna, din Câmpina. "O să ne intre apa în curți și case"

- Actualitate -

Oameni nemulțumiți pe Strada Bobâlna, din Câmpina.

Mai mulți locuitori de pe Strada Bobâlna și-au exprimat astăzi nemulțumirea față de modul în care sunt realizate geigerele pentru scurgerea apelor pluviale de către firma care execută lucrarea de modernizare a străzii. Practic, proiectul a fost modificat și, dacă pe partea stângă a străzii s-au făcut rigole pentru scurgerea apei, pe partea dreaptă s-a luat decizia realizării a patru cămine de tip geiger pentru captarea apei și direcționarea acesteia în canalizare printr-o conductă cu diamentrul de 110 mm.

Oamenii s-au adresat în această dimineață muncitorilor care lucrau geigerele de scurgere a apei, în zona fostului cămin IRUE, la intersecția cu Aleea Pinului, cerându-le acestora să oprească lucrarea și să fie adusă o conductă cu un diametru mai mare, de 300-350 mm. "Conducte așa subțiri avem în curțile noastre, nu se poate ca și pentru canalizarea pluvială stradală să se utilizeze o conductă de 110 mm. Când plouă, aici se acumulează o cantitate mare de apă, iar această conductă nu va face față preluării apei și așa vom avea curțile și casele inundate. Dacă tot se face o treabă, măcar să se facă o treabă bună", spun locuitorii de pe Bobâlna. În privința muncitorilor, ei au lucrat cu materialele care li s-au adus și așa cum le-au spus șefii, iar aceștia au invocat partea de proiectare.
"În proiectul pentru Strada Bobâlna, pe partea dreaptă a drumului erau prevăzute rigole de scurgere a apei pluviale, ca și pe partea stângă. Numai că, atunci când au început săpăturile, pe dreapta a fost descoperită o conductă de gaze la o adâncime mai mică decât ne asigurase Distrigaz, atunci când am cerut o situație cu toate rețelele. În aceste condiții, s-a luat decizia refacerii acestei părți de proiect și s-a dispus ca în loc de rigole să se realizeze patru geigere, adică patru guri de scurgere cu direcționarea apei în canalizarea pluvială, proiectul prevăzând tuburi cu diamentrul de 110 mm. Așa a stabilit proiectantul și există dispoziție de șantier în acest sens", ne-a precizat directorul Direcției de Investiții a Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. 
Prin urmare, se respectă ceea ce este în proiect cu speranța că... așa e bine, așa trebuie, nu vor fi probleme. Când vor începe ploile, vom vedea cine a avut dreptate.
În privința lucrărilor de modernizare a Străzii Bobâlna, precizăm că acestea ar fi trebuit finalizate astăzi, 12 septembrie 2019, dar termenul va fi prelungit prin act adițional, constructorul invocând zilele ploioase care l-au împiedicat să lucreze... Următorul termen înaintat de constructor pentru finalizarea lucrărilor - 10 octombrie 2019. Cât despre nemulțumirea reprezentanților firmei executante - SCDA Infrastructură SRL București cu privire la faptul că fotografiem și filmăm ceea ce se întâmplă pe Strada Bobâlna, le comunicăm acestora că este vorba despre o lucrare pe domeniul public, plătită din bani publici și nu trebuie să cerem nimănui permisiunea să ne facem meseria. Deranjăm pe cineva?
Poate ar trebui ca reprezentanții Primăriei să stea de vorbă și cu locuitorii de pe Bobâlna, poate chiar primarul Horia Tiseanu ar trebui să facă asta atunci când vizitează și pozează superba lucrare de asfaltare. Și nimeni nu ar trebui să considere că oamenilor de aici li se face o favoare că li se asfaltează strada, pentru că este dreptul lor, pentru că și din banii lor se plătește această lucrare, pentru că asfaltul, într-un municipiu, nu ar trebui să fie un lux, ci un lucru normal.

Citiți și: Strada Bobâlna din Câmpina, cu o zi înaintea termenului contractual de finalizare a lucrării de asfaltare...


12 Sep 2019 12:27 6163 vizualizari



Comentarii






2543 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1399 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5122 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1127 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV