CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Școala “Al.I. Cuza” din Câmpina, parte a unui proiect internațional bazat pe educația STEM

- Social -

Școala “Al.I. Cuza” din Câmpina, parte a unui proiect internațional bazat pe educația STEM

Proiectul s-a intitulat "Our Future Home", adică "Viitorul nostru cămin", și s-a desfășurat pe platforma eTwinning, cu participarea unor unități de învățământ și cadre didactice din cinci țări: România, Turcia, Lituania, Bulgaria și Grecia.

Din România, au făcut parte din acest proiect Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina (cadre didactice implicate - prof. înv. primar Cristina Badea, prof. înv. primar Raluca Andreea Mihalache și prof. Manuela Luminița Vintilescu), Școala Gimnazială “Ioan Duhovnicul” Bănești (prof. Ana Vasile) și trei unități de învățământ din Pitești.
Acest proiect și-a propus să aducă copiii mai aproape de abordarea STEM, prin sarcinile pe care le-a propus. Ce înseamnă acest lucru? Educația STEM presupune integrarea în educația elevilor a elementelor științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii și a practicilor asociate acestora. Pornind de la tema proiectului, s-a ales ca subiect de studiu Luna, satelitul natural al Pământului.
“Din octombrie anul trecut, până în luna mai a acestui an, am descoperit împreună frumusețea satelitului nostru natural, dar și provocările unei posibile vieți pe Lună. Am discutat despre cetățenia lunară, am aflat ce gust are mâncarea în spațiu. Am folosit materiale reciclabile. Cu siguranță a fost o călătorie de neuitat pentru copii și o adevărată provocare pentru noi, cadrele didactice! În acest proiect am încercat, împreună cu copiii, să găsim răspunsuri la unele întrebări, de exemplu: ce vom mânca și bea într-un habitat extraterestru; ce se va întâmpla cu deșeurile noastre într-un alt spațiu de viață decât Pământul; oare este posibilă reciclarea; există viață în afara Pământului?", ne-a declarat prof. Cristina Badea.
Copiii sunt extraordinari la astfel de proiecte, entuziaști, curioși, au multe întrebări, caută răspunsuri. Această etapă de vârstă este un moment important pentru stimularea flexibilității gândirii, precum și a creativității elevului. Iar interesul copilului pentru știință este foarte mare, astfel de proiecte putând reprezenta o bază în dezvoltarea curajului de a încerca și dezvoltarea încrederii în sine a copilului de la vârste fragede. Copiii participanți la proiect, de la Școala “Cuza” au fost de la clasa, pregătitoare, clasa a II-a și clasa a V-a.


14 Jun 2024 23:08 549 vizualizari


Comentarii


314 vizualizari 23 Jul 2024 19:34 Miercuri, 24 iulie 2024. Meniul zilei la restaurante din Câmpina

Miercuri, 24 iulie 2024. Meniul zilei la restaurante din Câmpina

Am decis să reunim ofertele privind meniul zilei de la mai multe restaurante din Câmpina pentru a veni atât în întâmpinarea dumneavoastră, care veți avea astfel ocazia să găsiți toate ofertele într-un singur loc, cât și a restaurantelor, care au astfel o ”vitrină” suplimentară unde își pot prezenta produsele.

citeste mai mult
314 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie 2024, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
641 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
586 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV