Proiectul s-a intitulat "Our Future Home", adică "Viitorul nostru cămin", și s-a desfășurat pe platforma eTwinning, cu participarea unor unități de învățământ și cadre didactice din cinci țări: România, Turcia, Lituania, Bulgaria și Grecia.
Din România, au făcut parte din acest proiect Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina (cadre didactice implicate - prof. înv. primar Cristina Badea, prof. înv. primar Raluca Andreea Mihalache și prof. Manuela Luminița Vintilescu), Școala Gimnazială “Ioan Duhovnicul” Bănești (prof. Ana Vasile) și trei unități de învățământ din Pitești.
Acest proiect și-a propus să aducă copiii mai aproape de abordarea STEM, prin sarcinile pe care le-a propus. Ce înseamnă acest lucru? Educația STEM presupune integrarea în educația elevilor a elementelor științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii și a practicilor asociate acestora. Pornind de la tema proiectului, s-a ales ca subiect de studiu Luna, satelitul natural al Pământului.
“Din octombrie anul trecut, până în luna mai a acestui an, am descoperit împreună frumusețea satelitului nostru natural, dar și provocările unei posibile vieți pe Lună. Am discutat despre cetățenia lunară, am aflat ce gust are mâncarea în spațiu. Am folosit materiale reciclabile. Cu siguranță a fost o călătorie de neuitat pentru copii și o adevărată provocare pentru noi, cadrele didactice! În acest proiect am încercat, împreună cu copiii, să găsim răspunsuri la unele întrebări, de exemplu: ce vom mânca și bea într-un habitat extraterestru; ce se va întâmpla cu deșeurile noastre într-un alt spațiu de viață decât Pământul; oare este posibilă reciclarea; există viață în afara Pământului?", ne-a declarat prof. Cristina Badea.
Copiii sunt extraordinari la astfel de proiecte, entuziaști, curioși, au multe întrebări, caută răspunsuri. Această etapă de vârstă este un moment important pentru stimularea flexibilității gândirii, precum și a creativității elevului. Iar interesul copilului pentru știință este foarte mare, astfel de proiecte putând reprezenta o bază în dezvoltarea curajului de a încerca și dezvoltarea încrederii în sine a copilului de la vârste fragede. Copiii participanți la proiect, de la Școala “Cuza” au fost de la clasa, pregătitoare, clasa a II-a și clasa a V-a.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina, pentru a vă oferi posibilitatea să găsiți tot ceea ce este important într-un singur loc.
Tragedie în Câmpina, pe Strada Schelelor. O femeie de 70 ani s-a aruncat de la etaj, din blocul A6 și în urma leziunilor suferite și-a pierdut viața.
Afirmația aparție expertului german Katja Plate, șefa biroului Fundației Konrad Adenauer din București.
O veste tristă pentru sistemul de educație din Câmpina, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Energetic, profesor Gheorghe Lamba, a încetat din viață.