În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.
Contestaţia depusă de Horia Tiseanu s-a judecat la Curtea de Apel Prahova începând cu 11 iunie 2018. Au fost trei termene până la care s-a pronunţat Curtea de Apel. Mai întâi, pe 4 iulie şi apoi pe 21 august, s-a amânat cauza, dar astăzi, 18 septembrie, Curtea de Apel a decis respingerea contestaţiei formulată de primarul Horia Tiseanu ca nefondată. În plus, Horia Tiseanu este obligat la plata sumei de... 100 lei pentru cheltuieli judiciare.
Reamintim că primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în acelaşi dosar, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii. Singura excepţie – fostul şofer al primarului Tiseanu, Robert Hintz, căruia instanţa i-a respins acordul de recunoaştere. Acum, după ce decizia Curţii de Apel va ajunge la Tribunalul Prahova, se va stabili un prim termen în dosar și se va intra efectiv la judecarea pe fond.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.