Din 2015, an de an, patru blocuri din municipiul Câmpina sunt incluse în Programul de acțiuni privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic. Este vorba despre blocul A6 de pe Strada Schelelor și cele trei blocuri de pe Strada Eminescu, toate încadrate în categoria celor cu risc seismic major. 2020 este al șaselea an în care se alocă bani de la bugetul de stat pentru aceste blocuri și va fi tot al șaselea an în care banii nu vor fi cheltuiți.
Guvenul României a aprobat în ședința de joi, 26 iunie 2020, alocarea a 20 milioane lei pentru construcțiile cu risc seismic, pe listă fiind incluse 38 de imobile: pentru 21 dintre ele sunt alocați banii necesari proiectării lucrărilor de intervenție, iar pentru alte 17 imobile sunt alocați bani în vederea demarării lucrărilor de consolidare. După cum spuneam, patru blocuri din Câmpina se află pe această listă: cele trei blocuri cu bulină roșie de pe Strada Mihai Eminescu - pentru proiectarea lucrărilor și blocul A6 de pe Strada Schelelor - pentru demararea lucrărilor. Celelalte imobile incluse în Programul de acțiune sunt la Tulcea, Sfântu Gheorghe, Bacău, București, Suceava și Ploiești.
Pentru Câmpina, bani s-au alocat în fiecare an, dar nu s-a făcut nimic. "Este vorba despre un minim care se bugeteză anual de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru aceste blocuri încadrate în clasa I de risc seismic. Câmpina își păstrează pozițiile pe lista de la minister pentru că administrația locală nu a renunțat la aceste proiecte", ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Primariei Câmpina. Problema este că, deși au trecut atâția ani, încă nu s-a găsit înțelegere la asociațiile de proprietari din blocurile menționate, iar Guvernul va da efectiv drumul la bani în momentul în care toată documentația necesară ajunge la Ministerul Dezvoltării. Problema o cunoașteți. Pentru ca blocul A6 să fie consolidat, trebuie ca locatarii să accepte să se mute în blocul de necesitate. Cum nu există acordul scris al asociației, nu se poate merge mai departe cu documentația și nu se pot primi banii de la Guvern. Nu mai detaliem acum acest subiect, am scris în nenumărate rânduri despre motivele pentru care oamenii sunt nemulțumiți de condițiile impuse prin lege și nu acceptă să se mute. Numai că, iată, se pierd niște bani de care Câmpina ar fi avut mare nevoie pentru a rezolva o problemă importantă, imposibil de rezolvat cu bani de la bugetul local.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.