Guvernul alocă din nou bani pentru consolidarea blocurilor cu bulină roșie din Câmpina. Din păcate, banii nu vor fi cheltuiți

Actualitate (Categoria articolului)

Din 2015, an de an, patru blocuri din municipiul Câmpina sunt incluse în Programul de acțiuni privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic. Este vorba despre blocul A6 de pe Strada Schelelor și cele trei blocuri de pe Strada Eminescu, toate încadrate în categoria celor cu risc seismic major. 2020 este al șaselea an în care se alocă bani de la bugetul de stat pentru aceste blocuri și va fi tot al șaselea an în care banii nu vor fi cheltuiți.

Guvenul României a aprobat în ședința de joi, 26 iunie 2020, alocarea a 20 milioane lei pentru construcțiile cu risc seismic, pe listă fiind incluse 38 de imobile: pentru 21 dintre ele sunt alocați banii necesari proiectării lucrărilor de intervenție, iar pentru alte 17 imobile sunt alocați bani în vederea demarării lucrărilor de consolidare. După cum spuneam, patru blocuri din Câmpina se află pe această listă: cele trei blocuri cu bulină roșie de pe Strada Mihai Eminescu - pentru proiectarea lucrărilor și blocul A6 de pe Strada Schelelor - pentru demararea lucrărilor. Celelalte imobile incluse în Programul de acțiune sunt la Tulcea, Sfântu Gheorghe, Bacău, București, Suceava și Ploiești.
Pentru Câmpina, bani s-au alocat în fiecare an, dar nu s-a făcut nimic. "Este vorba despre un minim care se bugeteză anual de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru aceste blocuri încadrate în clasa I de risc seismic. Câmpina își păstrează pozițiile pe lista de la minister pentru că administrația locală nu a renunțat la aceste proiecte", ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Primariei Câmpina. Problema este că, deși au trecut atâția ani, încă nu s-a găsit înțelegere la asociațiile de proprietari din blocurile menționate, iar Guvernul va da efectiv drumul la bani în momentul în care toată documentația necesară ajunge la Ministerul Dezvoltării. Problema o cunoașteți. Pentru ca blocul A6 să fie consolidat, trebuie ca locatarii să accepte să se mute în blocul de necesitate. Cum nu există acordul scris al asociației, nu se poate merge mai departe cu documentația și nu se pot primi banii de la Guvern. Nu mai detaliem acum acest subiect, am scris în nenumărate rânduri despre motivele pentru care oamenii sunt nemulțumiți de condițiile impuse prin lege și nu acceptă să se mute. Numai că, iată, se pierd niște bani de care Câmpina ar fi avut mare nevoie pentru a rezolva o problemă importantă, imposibil de rezolvat cu bani de la bugetul local.

4174 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 26.06.2020 15:19 Din pacate administratia publica a orasului nu este in stare sa se aseze la aceeasi masa si sa-i faca pe cei din asociatiile de proprietari sa inteleaga ca este urgenta maxima consolidarea blocurilor respective.Ar fi pacat pentru oras sa avem un eveniment nedorit de nimeni.Cred ca asociatiile de proprietari sunt primele care trebuie sa inteleaga urgenta lucrarilor respective.Cine are probleme in a intelege situatia ii indemn sa se uite pe niste poze din martie 1977.
  • Zaharia Mioara 27.06.2020 01:29 Se poate vinde un apartament din blocurile mentionate mai sus, fara acordul primariei?Si daca raspunsul este afirmativ.Cine isi asuma resposabilitatea penttru aceasta vanzare cu risc major?

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1223 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

366 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1342 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.