Discuții la nivelul administrației câmpinene pe tema accesării de fonduri europene pentru autobuze ecologice, piste de biciclete și reabilitarea carosabilului

Actualitate (Categoria articolului)

Discuții interesante, ieri, la Primăria Câmpina, pe tema oportunității accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public, a infrastructurii rutiere și înființării de piste pentru bicicliști. Întâlnirea a avut loc la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu și Florin Frățilă, președinții Comisiei de Urbanism, respectiv Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport din cadrul CL Câmpina.

La discuții au participat, pe lângă cei doi inițiatori, consilierii locali Mihaela Petrivici, Constantin Cândea, Gabriel Dima, Andrei Duran, Daniel Ioniță, Ioan Petrescu, iar din partea Primăriei Câmpina: primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu, arhitectul șef Didona Căliman, șefa Serviciului de Achiziții Publice și Programe de Finanțare - Bianca Baltac, Dana Hoitan și Ana Boldojar de la Compartimentul Programe de Finanțare și Relații Internaționale, Mihaela Dănescu de la Oficiul Transport Avize și Ioana Bumbăcea - consilierul personal al primarului.

Vă amintiți în mod cert articolul nostru referitor la posibilitatea accesării de fonduri europene de către municipiul Câmpina pentru achiziționarea de autobuze ecologice (electrice), modernizarea stațiilor, reabilitarea străzilor și înființarea de piste pentru biciclete. Este vorba despre o nouă axă de finanțare europeană, prin care Câmpina ar putea obține de la UE până la 10 milioane de euro cu o cofinanțare de la bugetul local de doar 2% din valoarea proiectului. Administrațiile locale pot depune cereri de finanțare în perioada 20 septembrie 2017 - 20 martie 2018. Noi am considerat acest proiect drept o super-oportunitate pentru Câmpina - Super oportunitate care nu trebuie ratată! Câmpina poate accesa fonduri europene pentru autobuze ecologice, piste de biciclete și reabilitarea carosabilului
La ședința de luna trecută a Consiliului Local s-a vorbit puțin despre acest proiect, iar unii consilieri locali au fost de părere că subiectul merită mai multă atenție și au organizat întâlnirea de ieri, de la Primărie. Toată lumea a fost de acord că ar fi o investiție extraordinară pentru Câmpina, că în prezent transportul public are multe deficiențe, că avem probleme cu infrastructura rutieră, că avem nevoie de mașini ecologice, de stații moderne, de trotuare reabilitate, de piste pentru bicicliști. Urmăriți imaginile video pentru a vedea cum au decurs discuțiile.

Care ar fi principalele probleme în momentul de față în legătură cu realizarea acestui proiect? Sigur, nu a crezut nimeni că se poate face bătând din palme. Iar probleme există și iată câteva dintre ele, cu precizarea că, deși nu va fi ușor, nu sunt probleme de nerezolvat:
- administrația locală trebuie să ia o decizie dacă va continua contractul cu firma Eliro, care deservește traseele locale de transport public, sau înființeză propriul serviciu public de transport local. Sau dacă se pun bazele unui parteneriat public-privat cu Eliro sau o altă firmă
- unele dintre străzile pe care sunt traseele de transport public fac parte și din proiectul de canalizare derulat prin HidroPrahova și atunci nu mai pot intra sub incidența unui alt proiect cu fonduri europene în vederea reabilitării
- traseele de biciclete prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană sunt pe calea ferată, iar aceasta aparține CFR, societate cu care trebuie să se ajungă la o înțelegere
- nu în ultimul rând, pentru implementarea unui nou proiect cu finanțare europeană, administrația locală are nevoie de personal suplimentar, la compartimentul de specialitate din Primărie existând acum doar doi angajați implicați deja în alte proiecte. Iar aici trebuie luată decizia dacă se impune angajarea de personal pe perioadă determinată sau dacă se apelează la o firmă de consultanță în domeniu, care să lucreze pentru acest proiect.

O nouă întâlnire legată de acest subiect va avea loc săptămâna viitoare. Până atunci, cei implicați vor mai studia, vor mai analiza, vor mai discuta. Nu știm ce decizie se va lua, dacă până la urmă va fi realizat și depus un proiect sau nu. Totuși, trebuie să remarcăm un lucru - s-a discutat, s-a organizat o întâlnire pentru a se dezbate oportunitatea, pentru a se vedea ce probleme sunt, iar acesta este un mare pas înainte pentru administrația locală câmpineană. Este pentru prima dată când consilierii locali iau inițiativa și încearcă să miște niște lucruri, în condițiile în care, vă reamintim, în Primărie se știa despre această oportunitate, despre noua axă de finanțare și noul proiect încă din vară.

6352 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Viorel 13.10.2017 16:49 Am urmărit înregistrarea video și mie mi se pare ca primarul și cei din primărie nu sunt prea doritori sa se înhame la o astfel de treaba. Iar întâlnirea cred ca a fost doar sa scape de gura voastră, a presei care mai scrie câte ceva, și a câtorva consilieri, mult prea putini fata de importanta proiectului.
  • booghi 13.10.2017 22:05 Doar discutii vor ramane ca intotdeauna !

Actualitate

487 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2166 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

313 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

416 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.